22. prosince 2018 • 18:05

Kvapilova bodová série končí. V Liberci jsou přesvědčeni, že jednou asistoval

Autor: ms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bodová série hokejisty Marka Kvapila skončila na 23 utkáních, čímž vyrovnal druhý nejlepší výsledek v 25leté historii nejvyšší soutěže. Ztráta série ho ale mrzet nemusí, Liberec i tak na domácím ledě porazil poslední Pardubice 3:1. Podle webových stránek Liberce však jednu asistenci získal. Po připsaní bodu v rozhovoru pro iSport.cz volá i brankář Roman Will.



Marek Kvapil je absolutním lídrem letošního kanadského bodování v Tipsport extralize, když si za 26 zápasů připsal 40 bodů za 14 branek a 26 asistencí. Má tak podíl na tom, že Bílí Tygři se po 28 utkáních drží na druhém místě tabulky.

Vítězství Liberce nad Pardubicemi místo něj řídil především Tomáš Filippi, který se gólem a asistencí podílel na dvou brankách ze tří. Marek Kvapil byl nejblíže prodloužení své bodové série ve 30. minutě, když mu právě Filippi předložil puk do velké šance. Třiatřicetiletý útočník trefil jen tyč, a protože se ani ve zbytku utkání nedokázal nijak bodově podílet na brance, jeho série se zasekla na čísle 23.

V Liberci jsou však přesvědčeni o opaku. Na klubovém webu píší o druhé asistenci během přesilovkové trefy na 3:0. Na Filippiho gól je oficiálně připsána jen nahrávka Tylera Redenbacha. V rozhovoru pro iSport.cz mluví liberecký brankář Roman Will o tom, že si asistenci a překonání rekordu zaslouží, a proto by měl být důkladně přezkoumán třetí gól domácích.

SESTŘIH: Liberec - Pardubice 3:1. Poslední Dynamo prohrálo podvanácté za sebou
Video se připravuje ...

Bod mu však oficiálně připsán nebyl, takže se šnůrou 23 zápasů v řadě, kdy bodoval, vyrovnal deset let starý výkon Jaroslava Bednáře ze sezony 2008/09. Tehdejší útočník Slavie si během stejného počtu zápasů připsal dokonce 45 bodů (18+27).

Kvapil během stejně dlouhé série získal všech 40 letošních bodů. Nebodoval jen v prvních dvou duelech letošní sezony, když se Liberec v koncovce trápil a dvakrát vyšel naprázdno a následně ve dvou zápasech, kdy chyběl. Drobné zranění ho vyřadilo v 21. a 22. kole, což ovšem sérii zápasů nenarušilo, protože vůbec nezasáhl do hry.

Absolutním rekordmanem je se 30 zápasy Vladimír Růžička starší, který zápisu dosáhl rovněž v dresu Slavie v sezoně 1995/96. Současný trenér extraligového Chomutova získal během této série dokonce 57 bodů (20+37).

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud