26. února 2019 • 17:00

Tyhle útoky vám zatopí! TOP 5 nejúdernějších formací v extralize

Vstoupit do diskuse
0
  • Hokejisté Plzně se radují z gólu v duelu v Boleslavi: zleva Allen Conor, Jakub Pour, Jan Kovář, Milan Gulaš a Michal MoravčíkHokejisté Plzně se radují z gólu v duelu v Boleslavi: zleva Allen Conor, Jakub Pour, Jan Kovář, Milan Gulaš a Michal MoravčíkFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Obávaní, nadprůměrní, rozdíloví. Hráčů v extralize, kteří by dominovali při každém střídání, není moc, několik se jich na soupiskách však přece jen najde. Není náhodou, že kolem nich bývají často vytvářeny neujúdernější týmové formace. Jak vypadají vůbec ty nejlepší extraligové lajny?

  • 1. Pour - Kovář - Gulaš

    Plzeňští hokejisté se radují z úspěšné gólové akce Plzeňští hokejisté se radují z úspěšné gólové akceFoto Michal Beránek / Sport

    Od chvíle, co se Jan Kovář vrátil do extraligy, se z Plzně pomalu začal stávat obr. Ano, měla dobré hráče. Ano, zajímavé útočníky. Ano, Milana Gulaše. Ale chyběl výjimečně nadaný centr. Kovář je génius utajené nahrávky, plus dovede vyhrát klíčové vhazování. Tým zlepšil. Konkurz k dvojici G+K vyhrál Jakub Pour, dvacetiletý talent s dobrou střelou. První útok Plzně je ozdobou soutěže.

    Plzeň - Zlín: Berani budou mít dlouhou cestu domů. Gulašův gól číslo 5, 9:1
    Video se připravuje ...

  • 2. Ordoš - Filippi - Kvapil

    Liberečtí Bílí Tygři se radují z gólu Liberečtí Bílí Tygři se radují z góluFoto Pavel Mazac / Sport

    Kdyby v Liberci zůstal Michal Bulíř, možná to byla jednička našeho žebříčku. Měl životní formu, držel si průměr gólu na zápas. Ovšem i bez něj jde o silnou úderku. Marek Kvapil je zbraň hromadného ničení, jen ji musí trenér umět dobře zamířit, a Tomáš Filippi je možná jedním z nejpodceňovanějších hráčů v Česku, dobře brání, je silný v kombinaci. Jakuba Valského nahradil Jan Ordoš.

    Liberec - Mountfield HK: Kvapil střelou zpoza obránce využil přesilovou hru, 1:0
    Video se připravuje ...

  • 3. Zaťovič - Holík - Mueller

    Brněnští hokejisté se radují ze vstřelené brankyFoto ČTK

    Kometa není zrovna ofenzivní mašina. Ale když jsou tihle tři spolu? Celkem solidní šance, že přijdou na recept, jak udělat díru do soupeřovy obrany. Peter Mueller je momentálně nemocný, ale on je zámořské kladivo, které dává góly. Petr Holík v Brně zase zázračně ožil a stačí, když položíte hokejku na led blízko k bráně, on ji přesně najde. A pracovitý Martin Zaťovič je pojivo, které umí všechno.

  • 4. Růžička - Vrána - Svačina

    Třinecký tahoun Martin Růžička v akci i bez helmyFoto ČTK

    Námitku, že to není letka prověřená časem, bereme. Vedle sebe odehráli jen tři zápasy. Ale trenéři Třince dali do šejkru zabijáka Martina Růžičku, pána nahrávek Petra Vránu a pracovitého Vladimíra Svačinu. Co z toho může vypadnout? Soudě podle posledních výsledků, totální nebezpečí. Třinec potřebuje někoho, kdo rozstřílí Růžičku, najde ho v dobré pozici. Vrána je ideální adept.

    Vladimír Svačina si znovu zahraje o extraligový titul
    Vladimír Svačina si znovu zahraje o extraligový titul

  • 5. Ondráček - Fořt - Kubiš

    Autor rozhodujícího gólu Zlína Pavel Kubiš Autor rozhodujícího gólu Zlína Pavel KubišFoto ČTK

    Ultra nenápadná formace? Možná, ale když jste proti ní hráli, hned jste poznali, že to není med. Zlínská trojice má životní sezonu, všichni tři už překonali svoje osobní bodová maxima (Jiří Ondráček 35, Tomáš Fořt 33, Pavel Kubiš 26). Vlastně je to klasika, každý rok tady někdo vyletí, teď jsou to oni. Minus? Ondráček je na marodce, poslední zápas odehrál 17. února.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud