9. dubna 2019 • 14:56

Berani mají posilu! Po šesti letech se vrací ze zámoří odchovanec Buchta

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po šesti letech v nižších zámořských soutěžích se vrací do Zlína odchovanec tamního hokeje Lukáš Buchta. Čtyřiadvacetiletý obránce podepsal v klubu smlouvu na jednu sezonu.



Vedení Zlína bylo s Buchtou v kontaktu už na konci letošního přestupního termínu, ale k dohodě došlo až nyní. "Víme, že Lukáš má velký potenciál, hrál nejkvalitnější univerzitní soutěž v Americe. Věříme, že bude přínosem a posilou," uvedl v tiskové zprávě klubový sportovní manažer Jiří Šolc.

Rodák z Fryštáku Buchta před čtyřmi lety vyhrál jako první český hokejista americkou juniorskou soutěž USHL v celku Sioux Falls Stampede. Odehrál pak čtyři sezony v americké univerzitní lize NCAA v týmu Omaha Mavericks. Do NHL se nedostal, zato vystudoval obor finance, bankovnictví a management.

"Byla to správná cesta, v žádném případě této volby nelituji. K průniku do NHL možná chybělo i štěstí, neboť jsem měl problémy s levým kolenem a kvůli zranění jsem nebyl v potřebné kondici," řekl Buchta.

Vloni v létě Buchta obdržel pozvánku na předsezonní kemp národního týmu trenéra Miloše Říhy. Během zámořského působení se v prázdninových měsících pravidelně připravoval se zlínským týmem. "Rozhodně nejdeme s jeho angažováním do neznáma. Lukáš byl v kontaktu s trenérem Martinem Hamrlíkem, často si volali nebo psali. Pravidelně s námi v létě trénoval a viděli jsme v reálu jeho výkonnost," dodal Šolc.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud