5. června 2019 • 10:12

Jenyš vzdal boj o NHL, vrací se ze zámoří do brněnské Komety

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Pavel Jenyš se po pěti letech vrací ze zámoří do extraligového Brna. Třiadvacetiletý hráč se předešlé tři sezony neúspěšně snažil prosadit do kádru Minnesoty a Los Angeles v NHL, nyní bude opět hrát v mateřském klubu.



"Pavel se vrací domů po zkušenostech, které nasbíral v zámoří. Myslím si, že je zužitkuje v následující sezoně i v naší hře. Očekávám od něj agresivitu, důraz v brankovišti, dravost a pohyb," uvedl majitel Komety Libor Zábranský na klubovém webu.

Jenyš odešel do zámoří v roce 2014 poté, co v extralize jako sedmnáctiletý odehrál 30 zápasů a připsal si dva góly. Další dvě sezony působil v juniorské soutěži OHL a poté hrál na farmách Minnesoty a Los Angeles v nižší AHL a ECHL.

V posledním ročníku vystřídal dresy týmů Allen Americans, Ontario Reign a Manchester Monarchs. V Manchesteru v ECHL odehrál včetně play off 34 utkání s bilancí 13 branek a 20 asistencí.

"Rozdíl mezi hráčem v šestnácti a třiadvaceti letech je obrovský. Zkusil jsem si hokej za mořem, který je úplně jiný. Myslím si, že mám mnohem víc zkušeností, než jsem měl v šestnácti, a že se ode mě dá čekat víc než tehdy," uvedl Jenyš.

Pavel Jenyš bojuje o místo na farmě.
Pavel Jenyš bojuje o místo na farmě.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud