24. června 2019 • 14:01

Litvínov se dohodl na smlouvě s Kubátem. Posílí ho i Slovák Jánošík

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Karel Kubát bude po návratu z klubu KHL Vladivostoku hrát za Litvínov, s kterým se dohodl na úpravě své roční smlouvy. Vervu posílil také slovenský obránce Adam Jánošík, jenž v uplynulé sezoně působil rovněž v KHL v dresu Slovanu Bratislava.



"S Karlem jsme vedli dvouměsíční vyjednávání k jeho stávající smlouvě. Měli jsme s ním platnou smlouvu s klauzulí, že může odejít do KHL. Nakonec jsme se dohodli, že tuto klauzuli Karlovi ze smlouvy vyjmeme a smlouvu upravíme. Délka smlouvy zůstala stejná na jeden rok s roční opcí," řekl generální ředitel a trenér Litvínova Jiří Šlégr.

Jednatřicetiletý Kubát odešel do Vladivostoku loni na začátku října a připsal si ve 47 zápasech v dresu Admiralu 14 bodů za čtyři branky a 10 asistencí. Ještě s výjimkou sezony 2013/14, kdy hrál za Spartu, strávil celou kariéru v Litvínově. V extralize má na kontě 564 zápasů a 196 bodů (62+134). V roce 2015 získal s Litvínovem mistrovský titul.

"Karel je obránce s ofenzivními předpoklady, které umí využít především v přesilové hře, která nám v loňské sezoně po jeho odchodu dělala velké problémy," doplnil Šlégr.

Šestadvacetiletý Jánošík podepsal také roční smlouvu s opcí. V české extralize naváže na angažmá v Liberci z let 2012 až 2014 a 2016 až 2018 a v Chomutově z ročníku 2015/16. "Je všestranný obránce, který má velmi dobré bruslení a cit pro hru. Jak v ofenzivě, tak v defenzivě. Je ve věku, kdy obránci přicházejí na vrchol kariéry. Obránce tohoto typu jsme hledali, což nám zapadá do koncepce našeho klubu," uvedl Šlégr.

V uplynulém ročníku nasbíral Jánošík v dresu Slovanu v 56 duelech KHL gól a čtyři asistence. V české extralize má účastník tří mistrovství světa na kontě 202 zápasů a 44 bodů (13+31).

Působil také v Košicích, s kterými získal v roce 2015 slovenský titul. V roce 2010 jej ve třetím kole na 72. místě draftovala Tampa Bay, ale v NHL nikdy nenastoupil. V zámoří hrál jen v letech 2009 až 2012 v juniorské QMJHL v Gatineau.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud