25. června 2019 • 15:47

Přestupový granát! Žádné zahraničí, Kvapil se upsal pražské Spartě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Sparta se nezdá, její kádr posílí exkluzivní zbraň – Marek Kvapil! Což je útočník patřící v posledních sezonách mezi to nejlepší, co Tipsport extraliga nabízí k vidění. Přesun 34letého produktivního křídla se potvrdil v úterý kolem poledne. Bývalý tahoun libereckých Bílých Tygrů se dohodl s Pražany na víceletém kontraktu. „Oblékat dres Sparty vnímám jako obrovskou výzvu ve své kariéře,“ říká Kvapil.



Sparta se rázem stává nejúdernějším obchodníkem na letním přestupovém trhu. Její nové vedení si dává patřičně záležet na výstavbě týmu, který by měl rudému klubu vrátit pošramocené sebevědomí v podobě příznivějších výsledků. Pražský klub v poslední sezoně vypadl už v předkole play off s Vítkovicemi, loni ve stejné fázi soutěže s Libercem.

Sparta řekla razantní STOP. Po změně majitele se vydala na frontální útok do obchodu s hokejovými potřebami. V Holešovicích oznámili návrat reprezentanta Michala Řepíka , už předtím zlanařili z Chomutova centra Vladimíra Růžičku. A nyní přichází Marek Kvapil, velké eso z Liberce.

Pod Ještědem Kvapil strávil celou minulou a část předminulého ročníku, v 79 utkáních základní části nasbíral 90 bodů (38+62), v play off ve 26 zápasech 22 bodů (10+12). Rodákovi ze slovenské Ílavy pokračoval kontrakt v Liberci i pro následující sezonu, ovšem s koučem a sportovním ředitelem Bílých Tygrů Filipem Pešánem se hráč domluvil na jeho předčasném ukončení – podle informací Sportu k rozvázání smlouvy došlo ještě před posledním finálovým duelem týmu v Třinci.

Dvojnásobný šampion KHL a mistr extraligy s Kometou si tak trochu vydupal odchod z Liberce, prý toužil po štaci za hranicemi České republiky. „S Markem už nepočítáme. On sám se rozhodl, že si najde zahraniční angažmá, na což jsme reagovali rozvázáním smlouvy. Přeju mu, ať si práci v cizině najde,“ reagoval liberecký manažer Filip Pešán.

Vedení pražské Sparty v čele s Barborou Snopkovou Haberovou (vpravo) se povedlo získat do útočných řad tahouna extraligy Marka Kvapila
Vedení pražské Sparty v čele s Barborou Snopkovou Haberovou (vpravo) se povedlo získat do útočných řad tahouna extraligy Marka Kvapila

Jenže Kvapil si práci v cizině nenašel. Potvrdily se informace, s nimiž jako první před třemi týdny přišel deník Sport (více čtěte ZDE »). o tom, že se o šikovného playmakera intenzivně zajímá pražská Sparta. S tou si nakonec nevysoké křídlo opravdu pláclo. S klubem z hlavního města podepsal víceletou smlouvu.

„Se Spartou jsem koketoval už v minulosti. Ať už jako junior, tak i rok a půl zpátky, když jsem se vracel z Ruska. Přiznávám, že mě to do klubu táhlo už dřív. Oblékat dres Sparty vnímám jako obrovskou výzvu ve své kariéře. Moc se na působení v Praze těším, stejně jako na zápasy před tradičně zaplněným hledištěm domácí O2 areny,“ říká Kvapil.

Pro sportovní oddělení Pražanů, které nově vedou dva bývalí hráči Sparty Jaroslav Hlinka a Petr Ton, byl Kvapil jedním z hlavních přestupních cílů tohoto léta. „Když jsme se dozvěděli, že je Marek volný na trhu, začali jsme ihned jednat. Jsme strašně rádi, že jsme se dokázali na spolupráci domluvit s jedním z nejlepších hráčů minulé sezony. Dlouhodobě patří k nejproduktivnějším hráčům, ať už to bylo v Brně nebo loni v Liberci,“ říká sportovní ředitel Ton.

„Očekáváme od něj, že bude jedním z lídrů našeho týmu a pomůže nám k co nejlepším výsledkům,“ uvedla novou posilu generální manažerka Barbora Snopková Haberová.

V podobný příspěvek od Kvapila doufá i Ton. „Od Marka si slibujeme nejen produktivitu, ale celkově jej vnímáme jako jednu z největších hvězd extraligy. Tím pádem v něm vidíme jednoho z potencionálních tahounů a lídrů týmu.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud