Pavel Ryšavý
8. října 2019 • 05:00

Jágr dominuje, rozebrali jsme jeho zbraně: Velký podvozek a krádež síly

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraliga poznala moc českého hokejového vládce. Jaromír Jágr za sobotu a neděli odehrál 44:05 minut, vstřelil tři góly, na jeden nahrál. V akci byla jeho medvědí síla, plus velké a silné pozadí. Všechno si podtrhněte a podívejte se na jeho věk: 47 let. Je na tom extraliga tak špatně, že veterán může sbírat bod na zápas a dominovat? Nebo je tak výjimečný, že soupeři nedělají věci špatně, jen prostě nemají nárok? Spíš B je správně. „Jsem z jiného těsta,“ usmál se.



Legenda o čísle 68 pořád žije, fanoušky neomrzela. Výjimečné postavení Jaromíra Jágra cítíte všude, kam se hne. Když Kladno prohrálo v neděli v Pardubicích 2:3, byl slušně namíchnutý. Viděl chyby, štvaly ho zbytečné hrubky. Cestou z ledu se k němu vrtli dva záchranáři, kteří měli v hale pohotovost v oranžových soupravách. Neposlal je do háje, na pár sekund se zastavil a nechal se s nimi vyfotit. Až pak se vydal do kabiny.

Kolem Jágra byl vždycky šrumec a nic se nemění, ani když je mu 47 let. Další důkaz? Minulý týden se v Praze hrál zápas NHL mezi Philadelphii a Chicagem. Pomalu každý hráč, který předstoupil před novináře, dostal otázku, jestli si na něj pamatuje a co říká tomu, že pořád hraje. „Sebrat mu puk bylo vždycky strašně těžké. Jenom vystrčil zadek a držel si vás od sebe daleko. Byl strašně silný,“ hlásil třeba Corey Crawford, brankář Chicaga. Tady se hodí ale jedna oprava. Ne, že byl strašně silný, pořád JE. V extralize z toho těží.

„Jarda je silný na puku a dobře si umí počkat na správný moment, kdy vystřelit. Jeho střely pak skoro nikdy nejsou zblokované,“ všiml si trenér Radek Bělohlav, který na něj chystal svoje Pardubice. V práci tělem je Jágr pořád extrémně nepříjemný, za zády si udrží soupeře klidně pět sekund nebo patnáct, jak předvedl proti Dynamu, když se na něj nemohl dostat obránce Michal Ivan. Silný podvozek a dlouhá hokejka? Velké zbraně.

Po šesti zápasech si drží průměr bodu na zápas, nastřílel pět gólů a na jeden nahrál. „Vím, co Jarda hokeji věnuje, takže se ani nedivím, jak to vypadá,“ nediví se jeho produkci kladenský trenér David Čermák.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud