2. prosince 2019 • 12:28

Kladno plánuje opravu stadionu. Projekt je i na přestavbu, ale chybí peníze

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oprava kladenského zimního stadionu má začít nejpozději v dubnu 2021, tedy ihned po konci sezony hokejové extraligy. Tendr na zakázku v hodnotě zhruba 200 milionů korun chce město vypsat v lednu. Nyní úřad dokončuje úpravy dokumentace, řekl dnes kladenský radní Lukáš Hanes (ODS). Střecha stadionu je už několik let ve špatném technickém stavu.



Během letošního roku vedení města nechalo připravit dvě varianty projektu. První obsahuje opravu střechy a technologií zhruba za 200 milionů korun, v druhém případě se jedná o kompletní proměnu celé stavby na multifunkční halu minimálně za 600 milionů korun, což ale město ze svého rozpočtu není schopné zaplatit.

Kladenský zimní stadion je kvůli sněhu životu nebezpečným
Kladenský zimní stadion je kvůli sněhu životu nebezpečným

Protože se zatím nepodařilo sehnat dotaci, nechá město udělat nezbytné práce včetně nové střechy. Provedení ale bude takové, aby šlo případně navázat další úpravou. "Nechceme si tím uzavřít možnost přestavby," uvedl Hanes. Termín rekonstrukce město naplánovalo tak, aby práce co nejméně zasáhly do hokejové sezony 2021/22.

Konstrukci stadionu hlídají laserová a pohybová čidla z buštěhradského ústavu UCEEB Českého vysokého učení technického. Když napadne sníh, musí jej ze střechy odklidit horolezci.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud