24. února 2020 • 12:05

Frajer Jágr! Odvolal faul, fanoušci v Plzni tleskali. Sklidil i pískot

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedno se Kladnu upřít nedá. Přesilovky umí slušně. I v neděli výhodu v první třetině využilo gólem na 2:3, vzápětí mohlo mít další. Jaromír Jágr přišel v poslední minutě úvodní třetiny v útočném pásmu o hokejku. V souboji se pak poroučel k ledu. Rozhodčí situaci vyhodnotil jako faul, po přerušení hry za ním však kladenský veterán přijel, trest se nakonec neukládal.



Rozhodčí zvedl ruku, Rytíři mohli jít do přesilovky. Ve vypjaté chvilce ale přijel k sudím Jágr a řekl, že o nedovolený zákrok nešlo. „Nikdy nechce, aby se pískaly fauly, které nebyly. Šlápl na hokejku, říkal to, když přijel ke střídačce,“ vracel se k situaci kladenský trenér David Čermák.

Od Jágra šlo o férové gesto, zvlášť v situaci, v níž se Rytíři nacházejí. Legendární útočník si dokonce na chvíli naklonil plzeňské diváky, většina z nich mu sportovně zatleskala.

Situace se ale během vypjatého utkání otočila. Když ve třetí části rozhodčí vyloučili za stavu 4:4 Romana Vráblíka za držení hole, mělo publikum za to, že měl místo něj jít Jágr. Osmašedesátka je v tom tentokrát nechala. Odměnou byl mohutný pískot.

Plzeň - Kladno: Jágr se blýskl krásným gestem fair play, soupeři odvolal trest
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Kladno nakonec v Plzni divoký zápas prohrálo 5:8, padlo pojedenácté v řadě. Nutno uznat, že Kladno vůbec nebylo pro Západočechy jednoduchým soupeřem. Měli s ním problémy v obraně, útočníci hostujícího celku se drželi na puku, spousty jich vybojovali, všude byli často dřív.

„Na body jsme měli víc štěstí, utkání se mohlo vyvíjet obráceně. Nesehráli jsme ho nijak skvěle, pokud opomenu výsledek, který je zlatý, když jsme sebrali všechny tři body," přiznal plzeňský trenér Ladislav Čihák.

„Těžko se hodnotí, když dáme soupeři pět gólů a nedokážeme dosáhnout na body. To je prostě zklamání. Bylo to jedno z klíčových utkání, doufám, že nebude pozdě. Ještě zbývají čtyři zápasy. Když všechny vyhrajeme, pořád můžeme myslet na záchranu. Doufám, že šance stále je," vracel se kladenský kapitán Jakub Strnad.

Rytíři Kladno Vše o klubu ZDE

Plzeň - Kladno: Definitivně rozhodující branku vstřelil v poslední minutě Kodýtek, 8:5
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud