10. března 2020 • 16:59

Hokej v ohrožení. Sto diváků neprošlo, o dalších krocích se jedná

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osud domácích hokejových soutěží je kvůli opatřením proti šíření koronaviru nejasný. Úterní zápasy předkola extraligy a první ligy se budou hrát podle plánu, ale bez diváků. O dalším pokračování soutěží bude ve středu jednat svaz se zástupci obou nejvyšších soutěží. Stát dnes zakázal pořádání akcí s účastí více než 100 osob.



V extralize jsou dnes na programu druhé zápasy předkola play off mezi Olomoucí a Zlínem (17:00) a Hradcem Králové a Karlovými Vary (19:00). V první lize se hrají druhé duely předkola Poruba - Jihlava (17:30) a Slavia - Třebíč (18:00). Aktéři utkání v Olomouci se dozvěděli rozhodnutí svazu jen pár minut před zápasem.

"Po dohodě s pořádajícími kluby budou utkání sehrána bez diváků, přístup na zimní stadiony budou mít vedle hráčů a realizačních týmů pouze osoby, které jsou nutné k organizaci utkání, televizním přenosům a informování veřejnosti. Postup pro další utkání předkola, play off a další soutěže bude upřesněn zítra, po schůzkách extraligových a prvoligových klubů," uvedl mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund v tiskové zprávě.

Prezident svazu Tomáš Král po dnešním jednání s vedením soutěží nejdříve oznámil, že soutěže budou pokračovat podle rozpisu s maximální návštěvou 100 diváků. Během tiskové konference se ale objevily neoficiální informace z ministerstva vnitra, podle nichž počet osob zahrnuje všechny účastníky akce včetně hráčů.

"Dostali jsme zprávu, že na ministerstvu vnitra se diskutuje o tom, jestli by do té stovky lidí neměli být zahrnuti všichni. Pokud dostaneme oficiální rozhodnutí, že se do toho počítají všichni, tak hokej v tuto chvíli skončil," řekl Král před dalším jednáním. Po něm nakonec dnešní duely zůstaly po nutných opatřeních podle plánu, ale kromě diváků se na stadiony nedostali ani novináři s výjimkou televize.

Hranice 100 osob je pro hokej hraniční. "Dvacet hráčů na každý klub, trenéři, maséři a další lidé kolem týmu, box časoměřičů, čtyři rozhodčí, statistici, ledaři, zdravotní a pořadatelská služba, televize... K té stovce se určitě budeme v součtu dostávat," vypočítal šéf extraligy Josef Řezníček.

Připustil také, že lze jen sotva nějak zásadně omezit počet lidí, jichž se zápas bezprostředně týká. "Zredukovat může klub akorát tak počet lidí z pořadatelské služby. Když tam nebudou diváci, tak netřeba hlídat hlediště. To je asi tak jediná věc," konstatoval Řezníček.

Krajním opatřením může být ukončení soutěží. "I to by samozřejmě podléhalo shodě většiny klubů. Má to teď nějakou posloupnost. Zítra se sejdou obě skupiny za první ligu i extraligu a bude se řešit, co dál. Ve čtvrtek je pak výkonný výbor," uvedl Řezníček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud