2. dubna 2020 • 17:03

Růžička zůstává v Hradci jako hlavní trenér! Martinec u áčka skončil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty extraligového Hradce Králové povede v příští sezoně jako hlavní trenér Vladimír Růžička. Spolu s ním už nebude na střídačce Tomáš Martinec, který vedl Východočechy před Růžičkovým příchodem a společně pak tvořili dvojici s rovnocennými kompetencemi. V klubu ale zůstává.



Šestapadesátiletý Růžička přišel k týmu Mountfieldu 23. října. Královéhradečtí byli tehdy šestí. V extralize si ale do konce základní části nepolepšili a skončili osmí. Sezona pak byla kvůli pandemii koronaviru ukončena, zatímco měli rozehranou sérii předkola play off s Karlovými Vary za stavu 1:1. Tým si ale zahrál finále Ligy mistrů.

„Současná situace, kdy na území České republiky platí nouzový stav, neumožňuje představenstvu klubu společné setkání a jednání. Z důvodu nutnosti pokračovat v budování mužstva na příští ročník proto představenstvo společnosti řešilo obsazení pozice hlavního trenéra A-týmu formou per rollam. Jeho prostřednictvím bylo rozhodnuto, že hlavní mužstvo povede Vladimír Růžička,“ uvedl klub v tiskové zprávě.

Růžička byl zároveň pověřen sestavením trenérského týmu, na čemž momentálně pracuje. S ním a Martincem vedli dosud mužstvo asistenti Petr Svoboda a Aleš Krátoška. Martinec bude nadále šéftrenérem mládeže Mountfieldu a řeší i možnost působení u mládežnické reprezentace.

Vladimír Růžička stále nemá smlouvu na novou sezonu. Pokud by Mountfield nezvládl předkolo, zřejmě by v Hradci nepokračoval...
Vladimír Růžička stále nemá smlouvu na novou sezonu. Pokud by Mountfield nezvládl předkolo, zřejmě by v Hradci nepokračoval...

Ve hře měla být i varianta, že by se do ambiciózního klubu na východ Čech přesunuli ze střídačky národního mužstva Miloš Říha se synem Milošem, který byl jedním z jeho asistentů. Nakonec dostal prostor Růžička, aby mohl pracovat tak, jak byl zvyklý po celou dosavadní trenérskou kariéru. Tedy jako kouč, který má hlavní slovo, ale zároveň nese i největší díl zodpovědnosti.

Bývalý vynikající útočník a olympijský vítěz z Nagana byl jakožto trenér dlouhodobě spjatý s pražskou Slavií. Od roku 2015 až do konce sezony 2018/19 vedl Chomutov, který sestoupil z nejvyšší soutěže. Bývalý reprezentační kouč, jenž dovedl české mužstvo ke dvěma titulům mistrů světa (2005 a 2010), následně působil v prvoligové Kadani jako konzultant.

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

TOP 5 extraligových nájezdů: otočky, finty, legendární Kysela
Video se připravuje ...

Nejpodceňovanější hráči extraligy? Flek, Lenc, ale i Jelínek nebo Krošelj
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud