20. dubna 2020 • 16:38

Litvínov získal zkušeného kolegu pro Országha. Vrací se trenér Sýkora

Autor: iSport.cz, ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostřílený stratég míří zpět do Tipsport extraligy. Hokejový trenér Václav Sýkora se po 13 letech vrací do Litvínova. Sedmašedesátiletý kouč bude asistentem nového hlavního trenéra Vladimíra Országha. Stejně jako slovenský kolega podepsal Sýkora s klubem dvouletou smlouvu.



"Pro mě byl volbou číslo jedna. Když jsem se dozvěděl, že se naskytla taková možnost, tak nebylo co řešit. Václav je zkušený trenér, který má obrovský přehled. Trénoval ve špičkových ligách a já se rád obklopuji lidmi, kteří mě mohou obohatit, takže se na naši spolupráci velmi těším," uvedl Országh v tiskové zprávě.

Sýkora, jenž naposledy působil na střídačce Soči v KHL, vedl Litvínov jako hlavní trenér pět let. "Silným důvodem pro můj návrat bylo vedení a trenérský štáb, který se v Litvínově složil. Odstup od doby, kdy jsem tu působil, je už velký, ale prostředí se až tolik nezměnilo," řekl Sýkora, jenž Severočechy vedl naposledy v letech 2005 až 2007.

Stejně jako v Soči bude spolupracovat i s Pavlem Hynkem, který se stal sportovním ředitelem Vervy. Hlavním úkolem nového vedení bude výrazně zlepšit výsledky klubu, který v této sezoně až do posledního kola bojoval o udržení se mezi elitou.

"Samozřejmě je pro mě výzvou pomoci dostat Litvínov na jiné pozice, než se pohyboval v posledních sezonách. Láká mě práce zde, protože Litvínov je hokejová bašta se silnou fanouškovskou základnou," dodal Sýkora, jenž vedle Ruska trénoval i ve Finsku. V Česku vedl také Kladno, Spartu, Pardubice, Znojmo, Chomutov a Hradec Králové. Se Spartou a Pardubicemi získal mistrovský titul.

HC VERVA Litvínov Vše o klubu ZDE

NEJ bitky hokejové extraligy: Vopat rozparovač, nezklamal Kočí ani Hollweg
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud