1. května 2020 • 09:47

Sparta ulovila Zikmunda, má nahradit Smejkala. Potvrdila i posilu od rivala

Autor: iSport.cz, ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražský klub odhalil první posily. Od nové sezony Tipsport extraligy budou dres hokejové Sparty oblékat útočníci Ladislav Zikmund a Tomáš Šmerha. Pětadvacetiletý Zikmund byl v uplynulé sezoně druhým nejproduktivnějším hráčem Kladna a nastupoval v útoku s majitelem Rytířů Jaromírem Jágrem. O tři roky mladší Šmerha se stal třetím nejlepším střelcem první ligy a v jednom zápase si odbyl extraligové debut za Kladno.



Zikmund má za sebou také první sezonu v extralize, v 51 zápasech si připsal 30 bodů za 15 branek a stejný počet asistencí. Rodák ze Sokolova a odchovanec Karlových Varů působil v Kladně, které po roce v nejvyšší soutěži sestoupilo, uplynulé čtyři sezony.

"Dlouho jsme ho sledovali, hrál jsem s ním svou poslední sezonu na Kladně. Dokáže skvěle pracovat před brankou soupeře, umí být velice nepříjemným soupeřem. Na druhou stranu je to vynikající kluk do kabiny a stále mladý a perspektivní hráč. Věříme, že v týmu dokáže nahradit odcházejícího Jiřího Smejkala," uvedl v tiskové zprávě sportovní ředitel Sparty Petr Ton.

"Měl jsem více nabídek, ale Sparta pro mě byla nejlepší volbou. V týmu je velká konkurence, což mě láká, bude mě to neustále motivovat. Jsem připraven si své místo vybojovat," prohlásil Zikmund, jehož předčil v kladenském týmu v produktivitě jen obránce Brady Austin.

Šmerha nasbíral v uplynulé sezoně v dresu Slavie v 58 zápasech včetně play off 61 bodů za 30 branek a 31 asistencí. V základní části nastřílel 28 gólů. V extralize nastoupil v polovině ledna za Kladno při prohře v Mladé Boleslavi 2:5.

"Tomáš je Pražák, bydlí v Holešovicích. Má za sebou vynikající sezonu a máme na něj dobré reference. Kdo dá třicet gólů v Chance lize, musí mít tvořivost v sobě. Věříme, že když bude obklopený dobrými hráči, může v podobných výkonech pokračovat. Zároveň si ale musí své místo v týmu vybojovat," podotkl Ton.

Dres Sparty už Šmerha oblékal v sezoně 2015/2016 v dorostu a v juniorce. "V O2 areně jsem si ještě nezahrál. Je to sen každého hráče, hrát v takhle skvělé hale. Zatím jsem do ní chodil jen jako divák, Spartu jsem v uplynulé sezoně viděl v několika zápasech," řekl Šmerha.

Trh se otevírá! Sledujte přestupy v Tipsport extralize ONLINE >>>

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud