1. května 2020 • 10:01

Boleslav hlásí zahraniční posily i návrat Schwarze. Klepiš s otazníkem

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novými posilami hokejistů Mladé Boleslavi se stali brankář Marek Schwarz z Liberce, obránce Petr Šidlík z Vítkovic a útočníci Jakub Strnad z Kladna, Kanaďan Brandon Alderson z Trenčína, Fin Joona Jääskeläinen z Banské Bystrice a Jakub Kotala z Havířova. Nové smlouvy s Bruslařským klubem uzavřeli obránci Markek Hrbas a Ondřej Dlapa a útočníci Adam Zbořil, Maris Bičevskis a Jan Grim.



Vedle Pavla Skalického (Lukko Rauma) a Radima Zohorny (Pittsburgh) odchází další útočník Lukáš Pabiška, který v Mladé Boleslavi působil 11 sezon, Slovinec Žiga Jeglič a kanadský brankář Justin Peters. Smlouvy skončily také útočníkům Jakubu Klepišovi , Lukáši Kašparovi a obráncům Jiřímu Kurkovi a Františku Hrdinkovi. Jejich odchody ještě nejdou definitivní.

„S kluky i jejich agenty zůstáváme v kontaktu. Do září je ještě dlouhá doba, takže třeba ještě naše dresy obléknou,“ řekl klubovému webu sportovní ředitel Radim Vrbata.

Čtyřiatřicetiletý mladoboleslavský odchovanec Schwarz , který má na kontě i šest zápasů v NHL za St. Louis, plnil v Liberci v posledních dvou sezonách roli dvojky a chytal i za prvoligové Benátky nad Jizerou. V extralize získal titul v roce 2006 se Spartou a o deset let později s Libercem. Chytal za TPS Turku a Znojmo. „Doplní náš brankářský tandem Krošelj - Růžička a zároveň se zapojí i do výchovy mladých brankářů u mládeže,“ uvedl Vrbata.

Trh se otevírá! Sledujte přestupy v Tipsport extralize ONLINE >>>

O dva roky starší Šidlík hostoval od druhé poloviny ledna z Vítkovic v Hradci Králové. V extralize odehrál i za Karlovy Vary, Chomutov a Jihlavu 208 utkání a nasbíral 41 bodů (7+34). „Je typem pracovitého obránce a výborný do oslabení,“ podotkl Vrbata.

Osmadvacetiletý Alderson působí v Evropě tři sezony. Po angažmá v německém druholigovém Heilbronnu zamířil do Villachu do EBEL a následně do Trenčína. Ve slovenské lize si připsal ve 48 zápasech 42 bodů (26+16).

„Je to výborný bruslař i střelec, který umí i přitvrdit. Po odchodu Skalického je to typologicky podobný hráč se stejnými parametry,“ řekl Vrbata.

Jakub Strnad se stal novou posilou Mladé Boleslavi
Jakub Strnad se stal novou posilou Mladé Boleslavi

Třiadvacetiletý Jääskeläinen, který hrál ve finské nejvyšší soutěži za Lappeenrantu a Jukurit Mikkeli, strávil v Banské Bystrici jednu sezonu. V 53 zápasech nasbíral 46 bodů (23+23). „Je to výtečný bruslař, který má skvělou střelu a výběr místa. Věříme, že by mohl být hlavní postavou našich přesilovek a doufáme, že naváže na své střelecké výkony z posledních sezon,“ prohlásil Vrbata.

O pět let starší Strnad byl kapitánem Kladna, za Mladou Boleslav nastoupil v jednom utkání v sezoně 2018/19. V extralize se objevil i v barvách Litvínova, ve 122 duelech v nejvyšší soutěži zaznamenal 28 bodů (16+12).

Čtvrtý tým uplynulé sezony, kterou předčasně ukončila pandemie koronaviru, si také pojistil služby Marka Hrbase, Ondřeje Dlapy, Adama Zbořila, Lotyše Marise Bičevskise a Jana Grima.

Co si o změnách v Mladé Boleslavi myslíte? Zapojte se do nových diskuzí na iSport.cz >>>

BK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud