7. května 2020 • 20:35

Tygři se dočkali podpory a hlásí první posily, přichází Rachůnek a Gríger

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejoví útočníci Tomáš Rachůnek a Dávid Gríger se stali po skončení angažmá v Karlových Varech posilami Liberce. Oba podepsali s Bílými Tygry dvouletou smlouvu do 30. dubna 2022. Držitel Prezidentského poháru pro nejlepší tým základní části čekal s oznámení prvních akvizic do čtvrtečního jednání libereckého zastupitelstva, které s konečnou platností rozhodlo o finanční podpoře provozovatele Sport Parku Liberec a Home Credit Areny.



„Přestup útočníků Rachůnka s Grígerem dojednával nyní už bývalý sportovní ředitel Filip Pešán s cílem vhodně doplnit tým a výrazně zvýšit konkurenci v našich útočných řadách,“ uvedl generální manažer Liberce Ctibor Jech.

Devětadvacetiletý Rachůnek byl v uplynulém ročníku s 52 body za 25 branek a 27 asistencí z 51 utkání nejproduktivnějším hráčem Karlových Varů a celkově mu v soutěži patřilo čtvrté místo. Ve dvou duelech play off, které předčasně ukončila pandemie koronaviru, vstřelil jednu branku. Barvy Energie hájil zlínský odchovanec pět let.

Co říkáte na nové posily Liberce? Zapojte se do nových diskuzí na iSport.cz >>>

V extralize odehrál i za Plzeň, Spartu a Olomouc celkem 390 utkání a zaznamenal 210 bodů (85+125). Působil i v KHL v dresu Lva Praha, Novokuzněcku a Slovanu Bratislava. Sehrál také 13 utkání v české reprezentaci a připsal si čtyři asistence.

„Tomáš má za sebou životní sezonu. Jeho kariéru sledujeme už delší dobu a věříme, že díky své univerzálnosti dobře zapadne mezi Tygry. Je to hráč, který je silný na kotouči, dokáže si poradit v těžkých situacích a dobře rozehrát i vystřelit. Očekávám, že u nás naváže na předchozí výkony a zařadí se mezi lídry mužstva,“ uvedl hlavní trenér Liberce Patrik Augusta.

Dávid Gríger má za sebou sedm sezon v Karlových Varech, další přidá v Liberci
Dávid Gríger má za sebou sedm sezon v Karlových Varech, další přidá v Liberci

Pětadvacetiletý Slovák Gríger v základní části minulého ročníku zaznamenal ve 48 duelech 37 bodů (15+22). Ve dvou zápasech play off přidal jednu přihrávku. Do Karlových Varů přišel v roce 2013 z Popradu do juniorské MHL. V české extralize má bilanci 101 bodů (48+53) ze 174 utkání.

„Dávid je šikovný hráč s dobrými bruslařskými schopnostmi. Nebojí se chodit do prostorů, kde to bolí. Je rychlý, dravý a má šikovné ruce,“ doplnil Augusta.

Pro budoucnost Bílých Tygrů bylo důležité jednání o finanční podpoře provozovatele Sport Parku Liberec a Home Credit Areny, společnosti SFM. „S napětím jsme sledovali veškerá jednání mezi vedením města Liberec a současným provozovatelem areálu, ve kterém náš klub působí. Jsme velice rádi za čtvrteční rozhodnutí libereckých zastupitelů, které přijímáme s velkou úlevou,“ podotkl Jech.

„Společnost SFM je pro nás už více než deset let důležitým partnerem a zárukou toho, že Bílí Tygři mohou fungovat v profesionálním zázemí. Potvrzení stávajícího provozovatele Sport Parku Liberec je pro nás signálem k obnovení příprav na nadcházející extraligovou sezonu,“ řekl Jech.

Mohl proto oficiálně v klubu přivítat první dvě akvizice. „Rachůnek i Gríger souhlasili s dočasnou korekcí svých platů, čímž se rovněž začlenili k hráčům našeho týmu a napomáhají tak hned při svém příchodu novému klubu v nelehké ekonomické situaci v aktuální koronavirové době,“ dodal Jech.

Bílí Tygři Liberec Vše o klubu ZDE

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Deník Sport, čtvrtek 7. května Deník Sport, čtvrtek 7. květnaFoto Sport

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud