10. května 2020 • 18:22

Liberec má nástupce Hrachoviny. Zlákal Kváču, souhlasil s korekcí mzdy

Autor: iSport.cz, kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Očekávaný přestup mezi dvěma předními týmy z Tipsport extraligy byl potvrzen. Novým strážcem branky Liberce se stal gólman Petr Kváča, který po jedné sezoně skončil v Třinci. S Bílými Tygry podepsal dvouletou smlouvu s opcí. Dvaadvacetiletý rodák z Brandýsa nad Labem je třetí oficiálně potvrzenou akvizicí Severočechů, v minulých dnech klub oznámil příchod útočníků Tomáše Rachůnka s Dávidem Grígerem.



"Petr Kváča je pro Bílé Tygry brankářem s výraznou perspektivou. A věřím, že naváže na výkony svých podobně perspektivních předchůdců Romana Willa a Dominika Hrachoviny ," uvedl generální manažer Ctibor Jech v tiskové zprávě a poukázal na úspěšné brankářské jedničky Liberce v předešlých sezonách.

Na Kváčově příchodu na sever Čech se podílel ještě sportovní manažer Filip Pešán, jenž nyní působí na hokejovém svazu a je novým hlavním trenérem reprezentace. "Současné vedení našeho klubu po vyjasnění všech neznámých aspektů na začátku aktuální sezony tento příchod finalizovalo. Stejně jako Rachůnek s Grígerem přistoupil i Kváča na korekce své mzdy," dodal Jech.

Někdejší opora Českých Budějovic v minulé sezoně působila v Třinci, extraligu chytala také za Spartu a Litvínov. Aktuálně je Kváča jediným gólmanem na liberecké soupisce; po sezoně v klubu skončili Hrachovina, Marek Schwarz i Justin Peters.

"Jsme rádi, že Petra můžeme přivítat v naší organizaci. Je to mladý brankář s velkým potenciálem, který již ukázal v extralize. V brance má dobrý pohyb, je soutěživý a věříme, že má všechny předpoklady být u nás ještě lepší," řekl trenér Patrik Augusta.

Kváča doposud v extralize odchytal 35 zápasů s průměrem 2,45 inkasované branky na utkání a úspěšností zákroků 91,34 procenta. Dvakrát udržel čisté konto.

Bílí Tygři Liberec Vše o klubu ZDE

SE SIMONOU v karanténě: Novotný o Gulašovi. Nejvtipnější historka? To snad ani nemůžu říct
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud