19. května 2020 • 14:43

Dynamo posiluje Claireaux. Jeho potenciál ještě poroste, věří Salfický

Autor: iSport.cz, kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Pardubic posílil francouzský útočník Valentin Claireaux. Devětadvacetiletý účastník pěti mistrovství světa působil v minulé sezoně ve Zlíně. Claireaux se stal první novou akvizicí Dynama, které v uplynulém ročníku vybojovalo záchranu v extralize.



"Valentin nás zaujal svými výkony v minulé sezoně. Je to výborný bruslař s ofenzívním pojetím hry. Věříme, že jeho herní potenciál u nás ještě poroste," uvedl člen představenstva Dynama Dušan Salfický v tiskové zprávě.

Claireaux přišel do Zlína loni v polovině října a ve 40 zápasech základní části si připsal 30 bodů za 11 branek a 19 asistencí. Ve dvou duelech play off, které bylo předčasně ukončeno kvůli pandemii koronaviru, nebodoval.

Před příchodem do extraligy hrál rodák ze Saint-Pierre a Miquelonu, francouzských ostrovů u východního pobřeží Kanady nedaleko Newfoundlandu, tři sezony ve finské nejvyšší soutěži za Lukko Rauma a Sport Vaasa.

"Jsem šťastný, že jsem se domluvil na příští sezonu s Dynamem. Nemůžu se dočkat, až vyjedu na led," prohlásil Claireaux, jenž ve finské lize zaznamenal ve 147 duelech 37 bodů za 14 gólů a 23 přihrávek.

Do Finska zamířil z francouzského Angers už v sezoně 2015/16 a hrál nejdříve ve druhé nejvyšší lize za KeuPa Keuruu. Na mistrovstvích světa sehrál 34 zápasů a připsal si devět bodů za pět gólů a čtyři asistence.

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud