5. června 2020 • 12:54

Jágr poprvé reagoval na Spartu. Bude její hlavní sponzor, říká Hadamczik

Autor: mir, kal
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrteční zpráva webu iSport.cz o tajných námluvách Sparty a Jaromíra Jágra vyvolala v hokejovém zákulisí patřičnou odezvu. Že jde o výborný marketinkový záměr, o tom málokdo pochybuje. Byť se pražský klub tváří, že na ničem takovém nepracuje, různé signály hovoří zcela odlišnou řečí. Angažmá 48leté legendy pro domácí zápasy v O2 areně v rámci střídavých startů z Kladna je ve hře.



Uvažovaný příchod hokejové ikony do rudého tábora vidí jako logický krok i Alois Hadamczik, někdejší trenér národního týmu i pražské Sparty. „Pokud má Jarda pokračovat v kariéře, měl by hrát za některý z velkých týmů z popředí tabulky,“ tvrdí 67letý kouč, který vedl majitele Rytířů mj. na bronzových turnajích mistrovství světa v Bratislavě 2011 a na olympijských hrách v Turíně 2006.

Legenda českého hokeje v dresu klubu s největším stadionem v republice? Podle Aloise Hadamczika může mít přítomnost Jaromíra Jágra ve Spartě pro extraligu veliký a pozitivní dopad. Jak už ukázalo v minulé sezoně, český fanoušek má osmačtyřicetiletého veterána pořád rád, díky slavnému číslu 68 byly stadiony vyprodané, přinejhorším téměř vyprodané. V O2 areně navíc při prvním představení Kladna padl extraligový rekord v počtu diváků v hale (17 220 návštěvníků).

Jágrova přítomnost by podle Hadamczika měla potenciál zcela naplnit nebo téměř vyprodat každý domácí duel Sparty. „Pokud se Jarda na sezonu nachystá jako na tu poslední, budou z toho profitovat všichni. A z Jardy se stane hlavní sponzor Sparty. Byla by tedy škoda do toho nejít, pokud už takový plán je a pracuje se na něm,“ věří rodák z Kravař.

Samotný Jágr se o svazku se Spartou zatím nechce vybavovat, každopádně nic nevylučuje. „Teď k tomu nechci nic říkat. Uvidím, jak se budu cítit na ledě, od toho se bude vše odvíjet,“ reagoval aktuálně na dotaz iSport.cz.

O velkém přínosu bosse Rytířů na ledovém bojišti byl Alois Hadamczik přesvědčen již na začátku dubna, kdy se Jágra zastával vzhledem k možnému uzavření extraligy. „Všem klubům vydělal v sezoně značné peníze navíc, jen díky němu se poprvé přehoupla návštěvnost přes dva miliony lidí. Prakticky všude přišlo jednou tolik lidí, když hrál Jágr,“ prohlásil Hadamczik v rozhovoru pro iSport.cz.

 

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

MOMENTY extraligové sezony: Vládci z Liberce, návrat velkých trenérů a sestup Kladna
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
5
Finále
Články odjinud


Články odjinud