8. července 2020 • 04:30

Hosták o Zlínu: Měl jsem představu... Po třech letech se k tomu dostávám

Autor: MALL.TV, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už tři roky řídí hokej ve Zlíně. Bývalý expert České televize Martin Hosták nastoupil do pozice generálního manažera v roce 2017 a pokaždé jeho tým vybojoval předkolo play off. Při nástupu do funkce měl nicméně představy, že celá práce půjde mnohem rychleji, což prozradil v pořadu MALL.TV Luděk Staněk se baví…



„V každém případě jsem šel trochu do neznáma. Jako první jsem měl v hlavě, že bych rád nějakým způsobem nastavil funkční aparát. Našel si správné lidi tak, aby organizace byla zdravá, funkční a přibližovala se evropskému klubu. Musím říct, že jsem tam teď tři roky a přes všechny každodenní věci se k tomuhle už pomalu dostávám,“ rozesmál se Hosták.

Do jedné z vedoucích funkcí zasedl Hosták v červnu 2017. Klub se potýkal s finančními problémy, v roli generálního partnera tehdy skončila společnost PSG. „První jsem musel stabilizovat ekonomiku, protože tam byla obrovská rána. To se během dvou sezon podařilo a ve třetí už jsme měli jakž takž organizaci, už jsme udělali i nějaké změny, třeba na trenérském postu,“ připomněl nepovedený příchod Antonína Stavjani namísto Roberta Svobody.

Stavjaňa se už v polovině října pakoval a vrátil se právě Svoboda. „Samozřejmě se ne vždycky všechno povede,“ zdůraznil rodák z Hradce Králové. „Měli jsme tam obchodní manažery, kteří mi po pěti dnech řekli, že na to nemají, že se z toho zhroutí,“ dodal.

Mistr extraligy se Spartou a dvojnásobný bronzový medailista z MS v pořadu promluvil i o své bývalé fuknci televizního experta. Přemýšlel nad kritikou jednotlivých hráčů? „Tam se od toho musíte odprostit. Na druhou stranu ten komentář může být samozřejmě veden různým způsobem a není problém někomu trošku nasadit psí hlavu a trochu to připepřit, ale nemyslím si, že to je dobrá cesta. Každý to vidíme trochu jinak, ale objektivní pravda se dá různě vyložit.“

PSG Berani Zlín Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud