16. července 2020 • 15:36

Nováček z Budějovic otestuje Klhůfka a Baránka i bratry z Francie

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Francouzští bratři Gabin a Malo Villeovi, další útočník Pavel Klhůfek a obránce Marek Baránek se budou ucházet o smlouvy v týmu nováčka hokejové extraligy Motoru České Budějovice. Jihočeši zahájí přípravu na ledě v pondělí v domácí Budvar aréně a kouč Václav Prospal bude mít v kádru na jejím startu přes čtyřicet hokejistů.



Dvaadvacetiletý Gabin Ville působil uplynulé dvě sezony ve druhé nejvyšší finské lize. Nejdříve odešel z Grenoblu do RoKi Rovaniemi a minulý ročník strávil v celku Hermes Kokkola, v jehož dresu si připsal ve 42 zápasech 24 bodů za sedm branek a 17 asistencí.

Do Finska se vydal poprvé už v 15 letech a hrál za mládežnické týmy Karhu-Kissat i IFK v Helsinkách a Blues a EKS v Espoo. Potom hrál v USA za celky Northwood School v USHS a Minnesota Wilderness v NAHL. Krátce se pak objevil v rodném Chamonix a potom zamířil do Grenoblu.

O tři roky starší Malo Ville hrál v uplynulém ročníku v mateřském Chamonix a ve 43 duelech francouzské ligy nasbíral osm gólů a 27 přihrávek. Domů se vrátil devítiletém působení v zahraničí.

Rovněž on odešel v 15 letech do Helsinek, kde nastupoval za Karhu-Kissat, potom i za IFK i Jokerit a následně i za TPS Turku. Mezitím se objevil i v americké NAHL v týmech Corpus Christi Ice Rays a Minnesota Wilderness. Ve Finsku hrál také druhou nejvyšší soutěž za TUTO Hockey a RoKi.

Osmadvacetiletý Klhůfek hrál v minulé sezoně za Košice a v 53 duelech zaznamenal 23 bodů (11+12). V české extralize má za Slavii, Zlín a Chomutov na kontě 204 utkání a 53 bodů (26+27).

Chomutov - Pardubice: Využitá přesilovka Pirátů, Klhůfek přesnou ranou zavěsil na 2:1
Video se připravuje ...

Pětadvacetiletý Baránek skončil po uplynulém ročníku v Litvínově, v němž ve 34 zápasech zaznamenal tři góly a dvě asistence. V domácí nejvyšší soutěži hrál i za Karlovy Vary a ve 180 duelech nasbíral 17 bodů (5+12).

Už před dvěma měsíci Motor oznámil, že bude testovat i útočníka Lukáše Vopelku. Navíc budou s týmem trénovat také jednadvacetiletý brankář Jiří Patera a o rok mladší útočník Jáchym Kondelík. Patera má podepsaný kontrakt v NHL s Las Vegas a působil v Brandonu ve WHL. Kondelík, jehož draftoval před dvěma roky Nashville, působí na University of Connecticut v NCAA.

Motor České Budějovice Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud