29. července 2020 • 14:55

Kometa už trénuje na ledě. Zpoždění kvůli testům, chyběl Mueller

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

O dva dny později oproti původnímu plánu zahájili ve středu na ledě přípravu na extraligovou sezonu hokejisté Komety Brno. V DRFG Areně trénovali po skupinách, první týmový společný trénink zaměřený na kondici je čeká v pátek.



„Pracujeme nyní v režimu led - posilovna, tak to máme v plánu,“ řekl asistent trenéra Kamil Pokorný v nahrávce pro média.

Majitel klubu a hlavní trenér Libor Zábranský nechal na začátku týdne otestovat všechny hráče a členy realizačního týmu na COVID-19, proto tým vyjel na led s dvoudenním zpožděním. „Přišli jsme tak sice o dva tréninky, ale máme jistotu, že jsme negativní. Kdyby se nějaká nákaza objevila, byl by to problém,“ konstatoval Pokorný.

Tým se tak na ledě a v posilovně sešel kompletní, až na dvě výjimky. Američan Peter Mueller se k týmu připojí 2. srpna po příletu ze zámoří. Chyběl i obránce reprezentační dvacítky Stanislav Svozil, který při akci národního týmu přišel do kontaktu s pozitivně testovaným spoluhráčem. „Za pět dní se podrobí kontrolním testů, a pokud bude v pořádku, připojí se k týmu,“ vysvětlil Pokorný.

Kometa už za necelý týden vstoupí do letního Generali Česká Cupu úterním zápasem s Pardubicemi doma. „Nemůžeme od hráčů po pár trénincích na ledě čekat top kvalitu, ale nasazení a bojovnost ano,“ prohlásil Pokorný.

Kádr Komety doznal po nedokončené sezoně řady změn. Kariéru ukončil Martin Erat. Do Českých Budějovic zamířil gólman Marek Čiliak, do Olomouce Lukáš Kucsera, do Finska Rudolf Červený a Šimon Stránský, do Jihlavy Daniel Krenželok. Smlouva skončila Tomáši Malcovi, Pavlu Jenyšovi a Ivanu Barankovi.

Novými tvářemi jsou Ralf Freibergs, který přišel ze Zlína, Peter Schneider z Bielu, Libor Zábranský mladší se vrátil ze zámoří, odkud přišel i Tomáš Šoustal. O místo v brance bude usilovat Ondřej Kacetl z Pardubic, z hostování se vrátili Lukáš Klimeš a Dalimil Mikyska.

Program přípravných zápasů

Úterý 4. srpna 18:00 Kometa Brno - Pardubice Generali Česká Cup
Čtvrtek 6. srpna 18:00 Mountfield HK - Kometa Brno Generali Česká Cup
Úterý 11. srpna 18:00 Kometa Brno - Olomouc Generali Česká Cup
Čtvrtek 13. srpna 18:00 Olomouc - Kometa Brno Generali Česká Cup
Úterý 18. srpna 17:00 Pardubice - Kometa Brno Generali Česká Cup
Čtvrtek 20. srpna 18:00 Kometa Brno - Mountfield HK Generali Česká Cup

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud