3. srpna 2020 • 11:56

Slovák z NHL se sám hlásí Třinci: Kdyby měli zájem, byl bych rád

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský hokejový útočník Marko Daňo, který se nevešel do kádru Columbusu pro dohrávku sezony NHL, by rád začal nový ročník v české extralize v dresu Třince. U Ocelářů působí jako manažer mládeže a asistent trenéra juniorského týmu jeho otec Jozef, jenž za Třinec hrál v letech 1996 a 2001.



„Rád bych se dohodl s Třincem, kde je manažerem mládeže můj taťka. Vím, že by se tam měl rozehrát i mladý Filip Zadina z Detroitu. Ještě jsem s nimi nemluvil, ale kdyby měli zájem, byl bych rád,“ řekl Daňo pro server hokej.sk. „Pokud ne, tak by bylo příjemnou výzvou zahrát si opět za Trenčín, tedy za klub, v kterém jsem vyrůstal. Všechno je otevřené a s nikým jsem se na ničem ještě nedohodl,“ uvedl.

Pětadvacetiletý útočník v sobotu podpořil charitativní golfovou akci slovenské hokejové legendy Petera Bondry ve Velké Lomnici a na tento týden si naplánoval, že se zapojí do tréninku na ledě se Slovanem Bratislava. V uplynulé sezoně účastník tří mistrovství světa v letech 2015, 2016 a 2019 sehrál za Columbus v NHL tři zápasy. Do kádru Blue Jackets, kteří v noci na pondělí zahájili kvalifikaci play off, pozvánku nedostal.

Před přerušením NHL v polovině března kvůli koronaviru působil Daňo převážně v Clevelandu v AHL a ve 46 duelech si připsal 19 bodů (4+15). Farmářská soutěž už se dohrávat nebude. Po této sezoně Daňovi vyprší s Blue Jackets roční dvoucestný kontrakt. V NHL má i za Chicago, Winnipeg a Colorado odehráno 141 utkání a 45 bodů (19+26).

Třinec pro začátek sezony, než se rozjede odložený další ročník NHL, láká dvacetiletého Zadinu, jehož si před dvěma lety vybral Detroit jako šestku draftu. Oceláři mají zájem také o jeho kanadského spoluhráče Joea Velena, jenž hrál na farmě Red Wings v Grand Rapids.

Na možnost začít doma čekají i další čeští hráči z NHL. Hradec Králové čeká na vývoj situace kolem obránce Filipa Hronka z Detroitu i útočníka Matěje Chalupy, který pro nový ročník po působení v Mountfieldu podepsal kontrakt s Chicagem. Pardubice by chtěly Martina Kauta z Colorada a Karlovy Vary Martina Frka z Los Angeles.

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud