28. srpna 2020 • 20:03

Situace v Motoru se horší. Nováček extraligy hlásí už 28 nakažených!

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nováček hokejové extraligy Madeta Motor České Budějovice má už 28 nakažených koronavirem. Hráči jsou po vypuknutí epidemie v týmu od začátku týdne v karanténě a netrénují. Generální manažer klubu Stanislav Bednařík věří, že mužstvo zvládne odehrát nejbližší přípravný zápas 9. září v Karlových Varech. Začátek extraligy je naplánován na 18. září.



Do karantény museli Jihočeši během přípravy už podruhé. „Momentálně nikdo netrénuje. Komplikace je to veliká, první karanténa byla relativně dlouho před soutěží. Trenéři poté zhustil program a snažili se udělat vše proto, aby se vše dohnalo,“ řekl ČTK Bednařík.

V současnosti má klub 21 nakažených hráčů, šest členů realizačního týmu a jednoho člověka z vedení.

„Jsme víceméně v karanténě a domácí izolaci dle nařízení hygieny. Všichni v klasické čtrnáctidenní karanténě a momentálně nevíme, zda bude zkrácena na deset dní, jak by to mělo platit od 1. září,“ uvedl Bednařík. Koronavirus se v týmu rozšířil zřejmě během cesty v klimatizovaném autobusu.

„Termín návratu nemáme. Číslo (nakažených) se od pondělí neustále navyšuje, takže nastupují do karantény v jiný den. Do soutěže (extraligy) na 99 procent nastoupíme. Nevíme ale, jak budeme připraveni,“ konstatoval Bednařík. České Budějovice se představí v nejvyšší soutěži po sedmi letech.

Motor České Budějovice Vše o klubu ZDE

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud