25. září 2020 • 20:31

SESTŘIHY: Hradec stále neporažen, řádili Klímové. Plzeň - Boleslav 4:2

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned čtyři zápasy musely být kvůli koronavirovým opatřením odloženy, 3. kolo hokejové Tipsport extraligy se ale i tak hrálo. Hradec Králové vyloupil Zlín po výhře 3:2 a zůstává nadále neporažený. Mezi střelce Mountfieldu se zapsali bratři Kevin a Kelly Klímové. Plzeň doma přestřílela rozdílem 4:2 Mladou Boleslav, dva góly dal zkušený útočník Tomáš Mertl. Olomouc doma porazila 3:2 Pardubice.



Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33

Bratři Klímové táhli stoprocentní Mountfield

Zlín se musel obejít bez Kašíka a obvyklá brankářská jednička nebyla připravena ani na střídačce. Jeho náhradník Huf inkasoval už po 59 sekundách, kdy jej prostřelil unikající Kelly Klíma.

V další šanci neuspěl zblízka Perret. Zanedlouho však oslovil Kevina Klímu, jenž uklízel kotouč do prázdné branky. Domácím pomohlo ke snížení zaváhání královéhradeckého gólmana Mazance - v šesté minutě mu do sítě propadlo nahození Noska.

Při vyloučení Fořta nadělal Hufovi problémy Hronek, tečovaný puk vyškrábl mimo na poslední chvíli. Hradec pak promarnil více než minutovou přesilovku pět na tři. Během první početní výhody Zlína pálil ostře Honejsek, na rychle přesunutého Mazance si nepřišel.

Do druhé třetiny vstoupili Berani aktivně, tvrdou ránu Řezníčka od modré čáry si Mazanec pohlídal. Iniciativu následně převzali hosté a po samostatné akci zamířil nad Hufovu lapačku Cingel. Východočeši převážně kontrolovali hru. Jejich čtvrtou trefu mohl přidat Radovan Pavlík, ale osamocený nemířil přesně.

Zlínu málem vyšel ojedinělý protiútok. S kotoučem zamíchal Okál a Šlahaře před poloodkrytou brankou zradilo zpracování. Šlahař poté putoval na trestnou lavici a Hufa příklepem prověřil Kelly Klíma. Ve 39. minutě se hradecký náskok podruhé ztenčil na jediný gól, když Mazanec nestačil na ránu Gazdy.

Hosté si do třetí části přenesli přesilovku, Smoleňák však na brankáře nevyzrál. Nápor Mountfieldu pokračoval i při hře pět na pět a Kelly Klíma tečí Nedomlelova nahození orazítkoval pravou tyč. Zlín pak sice srovnal krok, ani to mu však nepomohlo. Vyrovnat už ve zbytku zápasu nezvládl.

Východočeši zůstali stoprocentní a s devíti body ze tří venkovních zápasů vedou tabulku o dva body před Plzní. Berani po třetí porážce v řadě čekají stále na první body. 

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Zlín): "Opět se nám nepovedl vstup do utkání. Proti Olomouci to bylo 0:3, nyní proti Hradci 0:2. Skóre se pak těžko otáčí. Rozhodně nám nepomohlo, že jsme po dvou prohrách zase prohrávali. Kvůli vstupu jsme si nezasloužili ani bod, i když jsme po něm se štěstím sahali. Hradec vyhrál zaslouženě."

Vladimír Růžička (Mountfield HK): "Zase jsme měli výborný vstup do zápasu. Byli jsme hodně aktivní, dobře jsme bruslili, povedlo se nám dát dva góly. Škoda, že jsme poté dostali nešťastný první gól. Brankář (Marek Mazanec) střelu neviděl, stál tam náš obránce. Zlín se tím v podstatě dostal zpět do utkání. Druhou i třetí třetinu jsme byli opět dost aktivní. Vytvořili jsme si řadu šancí, které jsme neproměnili. I když jsme nakonec vyhráli 3:2, v poslední minutě jsme klidně mohli nějaké body ztratit. Puk se tam potuloval někde u tyčky."

Góly

Domácí: 05:22. Nosek, 38:04. Gazda

Hosté: 00:59. Kelly Klíma, 04:09. Kevin Klíma, 23:33. Cingel

Sestavy

Domácí: Huf (Kořének) – Řezníček, Gazda, Suhrada, Nosek (C), Hamrlík, Ferenc, Dluhoš – Herman, Fořt, J. Ondráček – Okál (A), Honejsek, Šlahař – Köhler, Fryšara, Karafiát – Kubiš (A), P. Sedláček, Sebera.

Hosté: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Zámorský, Hronek, Blain, Šalda, F. Pavlík (A), R. Pilař – Orsava, Cingel, Smoleňák (C) – J. Sklenář, V. Růžička, Kelly Klíma – Perret, Kevin Klíma, Lev – R. Pavlík, Koukal, Jergl.

Rozhodčí

Šír, Sýkora – Špůr, Ondráček

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

SESTŘIH: Zlín - Mountfield HK 2:3. Růžičkova parta stále bez porážky, zazářili bratři Klímové
Video se připravuje ...

PSG Berani Zlín Vše o klubu ZDE

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

Domácí neporazitelnost prodloužil Mertl dvěma góly

Aktivněji vstoupili do zápasu domácí, nekrytý Kaňák však z mezikruží pálil vedle a Rob v šesté minutě po individuálním průniku ztroskotal na gólmanu Růžičkovi. Poté se probudili i hosté a postupně převzali iniciativu. V deváté minutě po rychlé akci Kousal z levého kruhu Frodla neprostřelil a plzeňský gólman si poradil i s dalšími pokusy Bruslařů.

V závěru první třetiny Indiáni díky lepšímu pohybu vyrovnali hru a po přestávce gólově udeřili ve vlastním oslabení. Z přečíslení dvou na jednoho se prosadil po přihrávce Straky ranou z první Eberle. Stále střelecky aktivnější hosté ale dostávali Indiány pod tlak. Flynn ještě ve 28. minutě v dobré pozici neuspěl, ale vzápětí vyrovnal ranou od modré čáry na 1:1 Ševc. O pouhých 53 sekund později ale přihrál Eberle do jízdy Budíkovi a ten tváří v tvář Růžičkovi vrátil domácím vedení.

Po polovině utkání sice neuspěl po zaváhání Ševce v samostatném úniku agilní Eberle, ale ve 33. minutě našel Gulaš přihrávkou od pravého mantinelu Mertla a ten z podobné situace zvýšil na 3:1. Od další pohromy za chvíli Bruslaře uchránil při šanci Kodýtka jen pozorný Růžička a před druhou sirénou se proti střele Zohorny zaskvěl i jeho protějšek Frodl.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky hosty ve snaze o snížení zastavil faul Dlapy, který po přesné přihrávce Gulaše potrestal čtvrtým gólem Mertl. Domácí mohli přidat další branky, Roba ale vychytal Růžička a ve 48. minutě trefil Vráblík jen pravou tyč. Naopak po chybě Kantnera upravil o čtyři minuty později na 2:4 švihem z mezikruží Kousal. Na zvrat však hosté již neměli, navíc je v závěru o možnost delší hry bez brankáře připravil nedovolený zákrok Šidlíka.

Západočeši tak i ve druhém domácím utkání sezony nepoznali porážku, Bruslaři naopak odjeli z venkovního zápasu podruhé s prázdnou. 

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Musím říct, že pětatřicet minut byla aktivnější Boleslav. Dělala nám obrovské problémy. My jsme si nedokázali poradit s jejich bruslením a střeleckou aktivitou. Na druhou stranu jsme je nepouštěli do vyložených šancí. Naštěstí jsme byli efektivní v zakončení a tím jsme si vytvořili náskok. V závěru druhé a ve třetí třetině hráči pochopili, jak si s tím poradit. Zjednodušili hru v obranném pásmu a tím se hra poté vyrovnala. Jediný čtvrtý útok snesl měřítko celých šedesát minut."

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "Dnes to bylo naprosto zasloužené vítězství Plzně. Všech dvacet jejich hráčů hrabalo celých šedesát minut. Na rozdíl od nás hráli poctivě a za to byli odměněni. Od nás takových hráčů bylo maximálně sedmnáct a to je málo. Jestli se chceme rovnat soupeřům jako je Plzeň, tak musíme ve dvaceti hráčích hrát celých šedesát minut. To jsme nedělali, a proto jsme zaslouženě prohráli."

Góly

Domácí: 22:07. Eberle, 28:10. Budík, 32:54. Mertl, 42:18. Mertl

Hosté: 27:17. Ševc, 51:34. P. Kousal

Sestavy

Domácí: Frodl (Pavlát) – Budík, Čerešňák, Lang, Stříteský, Vráblík, Jiříček, L. Kaňák – Suchý, Mertl (A), Gulaš (C) – Stach, P. Musil, Rob – Pour, Kracík, Kantner – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

Hosté: J. Růžička (Krošelj) – Klikorka, Ševc (C), Dlapa, Šidlík, Bernad, Fillman – Lunter, R. Zohorna, Šťastný – Cienciala, Zbořil (A), Jääskeläinen – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Teplý.

Rozhodčí

Pražák, Svoboda – Jelínek, Pešek

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

1000 diváků

SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 4:2. Dvě trefy Mertla zařídily výhru Západočechů nad Boleslaví
Video se připravuje ...

HC Škoda Plzeň Vše o klubu ZDE

BK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Dynamo dotahovalo marně, zářil Knotek

Olomouci se vydařil vstup do zápasu a už po odehrání 70 sekund se po rychlém přechodu z pásma prosadil nenápadnou střelou Káňa. Po pěti minutách střílel z dobré pozice Navrátil těsně nad. Ještě před polovinou první třetiny měli brankáři na obou stranách hřiště štěstí, když vyražené puky uvnitř brankoviště nedokázal žádný z hráčů dostat za jejich záda.

Dobrý zákrok si domácí Konrád připsal při pardubickém přečíslení dvou proti jednomu, když chytil střelu zakončujícího Claireauxe. Pardubičtí ale využili další takové přečíslení, v němž se ocitl Tybor s Kousalem. Tybor nedal střelou do horního rohu Konrádovi vůbec šanci zasáhnout.

Na začátku druhé části mohla jít opět do vedení Olomouc. Kantorovi propadl puk za záda, ale obránci Pardubic k dorážce do prázdné branky nikoho nepustili. Hostující brankář musel zasahovat také proti prudké střele Olesze, kterou vyrazil ramenem nad branku. Dynamo znovu zahrozilo při přečíslení dvou proti jednomu: Zeman vzal tentokrát zakončení na sebe a branku těsně minul.

Šest minut před koncem druhé třetiny šla Olomouc opět do vedení zásluhou chytře tečujícího Knotka. Pardubice mohly vzápětí srovnat z přesilové hry, nejblíže tomu byl po střele z levé strany Kaut, domácí brankář Konrád byl však proti. Když už se oba týmy pomalu chystaly do šaten, Vála dvě vteřiny před koncem druhé třetiny trefil střelou od modré čáry tyč Konrádovy branky.

Ke střelám z dobrých pozic se ve třetí třetině dostali domácí Navrátil a Škůrek. Navrátil těsně minul, střelu Škůrka v přesilové hře pokryl Kantor. Olomouc se však i přesto dostala do dvoubrankového vedení. Svoji druhou branku v utkání vstřelil z dorážky při přesilové hře Knotek. O minutu později už mohli domácí vést o tři branky, ale Kucsera nadvakrát Kantora nepřekonal.

Konráda v polovině třetiny podruhé v zápase zachránila branková konstrukce, tentokrát po povedené střele Kauta. Pardubice snížily až šest a půl minuty před koncem, kdy se mezi úspěšné střelce zapsal Holland. Vyrovnat už se však hostům nepodařilo.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (Olomouc): "Viděli jsme předchozí zápasy Pardubic a věděli jsme, že budou bojovní a budou výborně bruslit. Všechno se to potvrdilo. Navíc kvůli počasí nebyl ani led excelentní, takže jsme se s tím museli vypořádat. Jsme rádi, že jsme si vytvořili náskok. Za stavu 3:1 jsme měli další šance, které jsme neproměnili. Pak jsme zase dostali takový gól z ničeho. Koncovka pak byla hodně nervózní. Jsme rádi, že jsme ji zvládli a udrželi ten těšný náskok."

Michal Mikeska (Pardubice): "Teprve od stavu 3:1 pro domácí jsme začali hrát poměrně solidně. Snížili jsme, ale na víc to bohužel nestačilo. Nad tím, proč jsme měli takový začátek zápasu, teď dumáme. Věděli jsme, co nás čeká, jak jsou domácí houževnatí. Dívali jsme se na předchozí utkání a zkoumali jsme je. Porada proběhla standardní, řekli jsme si, čeho se vyvarovat a co nedělat. Bohužel těch věcí, které nás nevedou k úspěchu, tam bylo více, než jsme potřebovali. Nemůžeme říct, že by se hráči nesnažili, ale ještě neděláme správné věci, které by ve hře měly být vidět. To nás stojí síly, vyloučení a obdržené branky. Ztrácíme síly tam, kde bychom je ztrácet neměli."

Góly

Domácí: 01:10. J. Káňa, 34:03. J. Knotek, 43:49. J. Knotek

Hosté: 17:24. Tybor, 53:31. Zeman

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (A), Škůrek, Švrček, Valenta, Vyrůbalík (C), Dujsík, A. Rutar – Handl, J. Knotek (A), V. Tomeček – J. Káňa, Kolouch, Kucsera – Olesz, Nahodil, Navrátil – Burian, Gřeš, Bambula.

Hosté: Kantor (Klouček) – Vála, Nakládal (C), Mikuš, S. Zacharčuk, Holland, J. Kolář (A), Bučko – Blümel, R. Kousal, Tybor – Mandát (A), Poulíček, Svačina – M. Kaut, Claireaux, Zeman – M. Kratochvil, Anděl, Machač.

Rozhodčí

Pešina, Šindel – Brejcha, Gerát

Stadion

Zimní stadion Olomouc

SESTŘIH: Olomouc - Pardubice 3:2. Dynamo srazil dvěma góly Knotek
Video se připravuje ...

HC Olomouc Vše o klubu ZDE

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud