4. března 2021 • 12:12

Odejdou ze Sparty? Okolo Kudrny a Sukeľa mlsně krouží Litvínov

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úterý na jihu Čech to byl zápas Andreje Kudrny, minimálně po ofenzivní stránce. Slovenský útočník zatížil budějovické konto dvěma góly, navrch přidal asistenci. A nebyly to trefy do počtu, Sparta díky nim utekla z remízového stavu do klíčového náskoku 3:1 a k vybudování jasného vítězství 7:2. Produktivní slovenskou náladu podpořil i Matúš Sukeľ dvěma gólovými nahrávkami. Dost možná si mnou ruce i v Litvínově, odkud je evidován silný interes o oba útočníky.



Podle některých zdrojů se má za hotové, že slovenský tandem od příští sezony bude potit dres Vervy.

Začátkem března tradičně vrcholí dlouhodobá fáze nejvyšší soutěže a je to rovněž období, kdy se finalizuje množství nových kontraktů pro příští sezonu. Podle informací iSport.cz je pravděpodobná změna adresy u zmíněných ofenzivních hráčů pražského týmu. Oba by měli zamířit na sever Čech.

Kudrna válčí v rudých barvách pátý ročník, za tu dobu zvládl porci tří stovek ligových zápasů, v nichž napálil velmi solidních 72 gólů. Zanedlouho třicetiletý reprezentant sice neokusil pozici lídra týmu, ovšem po celou dobu angažmá platí za kvalitního a spolehlivého borce druhé, třetí vlny. Na trhu má dobrou pozici. Pokud vyjde avizovaný svazek s Vervou, na nové štaci může patřit ke klíčovým tahounům.

Ve stávající sezoně má zápis 12 gólů, což je s ohledem na poskytnutý čas (v průměru necelých 13 minut) téměř až úctyhodný počin.

České Budějovice - Sparta: Nekompromisní ranou zakončil Kudrna slibnou akci hostů, 1:3
Video se připravuje ...

Kudrnův krajan Matúš Sukeľ by se stejným směrem měl stěhovat po dvou sezonách strávených v Praze. Pětadvacetiletý centr dosud za Spartu odehrál lehce přes sto zápasů a nabral 34 bodů. V probíhající sezoně tráví dost času ve středu čtvrtého útoku, konkurence na centru je značná. Také on by si na jakékoli jiné adrese měl polepšit a zvýšit svůj ice time, tím pádem i produktivitu. Pro Litvínov dobrá volba.

V zákulisí se má rovněž za jasnou věc, že do týmu Vladimíra Országha se z Plzně přesune útočník Petr Straka.

Nové kontrakty na Spartě naopak čerstvě podepsali obránci Milan Jurčina, Martin Jandus a David Němeček, to samé platí pro útočníka Davida Dvořáčka.

Sparťané Andrej Kudrna (vlevo) a Robert Říčka se radují z gólu
Sparťané Andrej Kudrna (vlevo) a Robert Říčka se radují z gólu

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

HC VERVA Litvínov Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud