Michal Koštuřík
10. března 2021 • 04:50

Mueller táhne Kometu! Má výjimečnou roli, česky řekne jen „čau“. Jaký je?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má dlouhé černé vlasy, plnovous, na zádech číslo 88. Tetování není vidět. Je ozbrojený a nebezpečný! Za žádnou cenu nesmí projet, natož vystřelit. Základním přikázáním Vítkovic pro sérii v předkole s Kometou je paralyzace Petera Muellera (32), vítěze kanadského bodování základní části. „Je to fantastický hokejista, patří k extraligové špičce,“ říká brněnský kouč Libor Zábranský.



Sledujte jeho hru. Nenajdete aspekt, ve kterém by Peter Mueller zaostával. Zvládá vše v nadstandardní kvalitě. Body sbírá jako pirát silnic. Pomáhají mu v tom spoluhráči v lajně, s nimiž si posílá puky poslepu. Lepší cizinec v extralize nehrál. „V posledních patnácti dvaceti zápasech měl formu jako blázen,“ smekne jeho oblíbený centr Petr Holík, který mu připravil nejvíc branek.

V Brně má Mueller kontrakt ještě na další sezonu. O jeho prodloužení se zatím nerokuje. „Budeme rádi, když tady dokončí kariéru. Ale to teď není na pořadu dne, v play off tyhle věci vůbec neřeším,“ připomíná Zábranský své krédo. S jeho odchodem po tomto ročníku každopádně nepočítá. Navzdory interesu jiných extraligových i zahraničních klubů.

Muellerova pozice v mužstvu je výjimečná. Pravé křídlo, které chodí na led po rodákovi z Minnesoty, trpí. Když se americký démon ponoří do hry, střihne si střídání s první i druhou lajnou. V přesilovce občas vydrží na place po celou dobu. Když pak sečtete jeho ice time, šplhá se k pětadvaceti minutám na zápas. Takový nemají ani nevytěžovanější zadáci. „Já už jsem v té době

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud