6. května 2021 • 11:35

Posila pro Hradec: NHL nevyšla, důrazný Američan zářil v Maďarsku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký útočník Colton Hargrove se stal novou akvizicí hokejistů Hradce Králové. Osmadvacetiletý rodák z Dallasu v uplynulé sezoně nastupoval v mezinárodní rakouské lize v maďarském Székesfehérváru a ve stejné soutěži působil už v sezoně 2019/20, kam zamířil z Texasu z AHL.



„Colton je typologicky hráč, kterého jsme již delší dobu sháněli, protože potřebujeme zvýšit důraz v osobních soubojích v útočné fázi. Je silově výborně vybavený, hraje velmi důrazně, navíc je použitelný na přesilovky i oslabení,“ řekl na klubovém webu generální manažer hradeckého Mountfieldu Aleš Kmoníček.

Za dvě sezony v bývalé EBEL a nyní ICEHL si Hargrove připsal v 99 zápasech 74 bodů za 24 branek a 50 asistencí. V roce 2012 jej draftoval v sedmém kole na 205. místě Boston, ale příležitost v NHL nedostal.

Po třech letech na Western Michigan University v NCAA strávil čtyři sezony v AHL v Providence a Texasu. V 259 duelech základní části nasbíral 113 bodů (51+62). V 20 duelech play off zaznamenal dva góly a jednu asistenci.

„Colton je hráč v nejlepším hokejovém věku, kterého jsme dlouhodobě sledovali. Jako útočník je silný v osobních soubojích, hlavně v předbrankovém prostoru,“ uvedl staronový trenér Hradce Králové Tomáš Martinec.

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud