12. července 2021 • 17:29

Jágr ulovil Kanaďany! Kladno naznačilo posily, fanoušci je vypátrali

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Netrpělivost si našla cestu. Vedení kladenských hokejistů se ve čtvrtek chystá na tiskové konferenci představit šest posil před nadcházející extraligovou sezonou. Na odhalení nových Rytířů chtěl klub své příznivce trochu nalákat a tak na sociálních sítích zveřejnil obrázek, na němž jsou siluety šesti pro veřejnost zatím neznámých hokejistů. Fanoušci Středočechů si však dali tu práci a budoucí spoluhráče bosse Jaromíra Jágra pravděpodobně identifikovali. Všichni borci pochází ze zámoří!  



Kromě dvou posil (útočníka Matěje Berana a obránce Marka Baránka), které Kladno představilo na začátku přestupového období, zůstávají jména dalších oficiálně potvrzených hráčů stále pod pokličkou. Čekání má ukončit čtvrteční tiskovka v Horním Bezděkově, kde se Jaromír Jágr jako stále hrající majitel chystá odhalit nové akvizice Rytířů.

Netrpěliví fanoušci si ale díky příspěvku na kladenském Facebooku poradili a při detailním porovnání siluet s hráčskými fotkami zřejmě našli budoucí opory jejich týmu. Podle fanouškovského bádání Rytíře posílí pět Kanaďanů a jeden Američan. V seznamu, který Středočeši potvrdí až ve čtvrtek, figuruje brankář Landon Bow s obránci Jakem Dotchinem, Codym Donaghem, Kylem Woodem a útočníci Danny Kristo a Daniel Ciampini.

Příchod prvních dvou zmíněných borců ze zámoří již dříve avizoval iSport.cz. (VÍCE čtěte ZDE<<<) Jména dalších hráčů byla s Kladnem rovněž spojována, největším překvapením je (pravděpodobně) americký forvard Kristo. Jednatřicetileté pravé křídlo se zkušenostmi z AHL poslední sezonu začalo v Kunlunu Red Star, po 14 odehraných utkáních však zamířilo z KHL do elitní německé soutěže, kde nastupovalo za Augsburg (v 31 zápasech si Kristo připsal 20 bodů za osm gólů a 12 asistencí).

O rok mladší Ciampini má za sebou dva velice produktivní ročníky v Evropě. Rodák z Concordu válel za norský klub z Fredrikstadu (bilance 23+29) a v poslední sezoně se zaskvěl v ICE Hockey League za Innsbruck, v jehož dresu nastřílel 28 gólů a přidal 31 asistencí. Na jeho střelecké choutky se tak bezpochyby bude spoléhat i v Kladně.

Zbylí kanadští zadáci (oba se narodili v květnu 1996) minulou sezonu rovněž strávili na starém kontinentu. Dva metry vysoký Wood s 236 starty v AHL nastupoval ve druhé německé lize za Frankfurt, jen o šest dnů mladší Donaghey uplynulý ročník rozdělil mezi dvě dánská angažmá v Odense a Aalborgu.

Kladenští fanoušci pravděpodobně vypátrali šest zámořských posil
Kladenští fanoušci pravděpodobně vypátrali šest zámořských posil

   

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud