Pavel Ryšavý
6. září 2021 • 17:04

Poučený Hradec chce být rychlý, ale má i svoji hráz. Kdo může vyletět?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Můžete čekat, že Mountfield bude připomínat vlnu, která se vyvalí od červené čáry a poletí dopředu. Hodně se řeší útok, jenže abyste uspěli, nestačí jen se stopkami měřit čas v pásmu soupeře a čárkovat střely. Potřebujete i hráz, která někdy zaklapne. Nachystaná je. Vzadu narazíte na tři obrovské chlapy a na Filipa Pavlíka, který se potřebuje vrátit do formy ze sezony 2018/19. O hradecké defenzivě se nemluví tolik, ale pro celkový výsledek bude klíčová. Jak se Mountfield změnil a hlavně poučil? A kdo by se mohl stát překvapením sezony?



Jako útočník si vždycky oddechnete, když přeleze Richard Nedomlel mantinel a usadí se na střídačku. Kdybyste hledali hlavního extraligového tvrďáka, budete volit mezi ním a libereckým Ladislavem Šmídem. Svaly, agresivita plus zuřivost, že kolem vlastní brány nemá nikdo moc co okounět.

Mountfield se pod trenérským štábem Tomáše Martince šprtá systém, kdy obrana začíná od aktivního napadání. Ale k tomu se hodí kila a centimetry vzadu, nejde jen jančit dopředu. Potřebujete mít i silné chlapy, kteří dovedou vyhrát souboj za vlastní brankou.

Základním defenzivním balvanem bude Nedomlel. „Máme docela veliké beky, urostlé. Umí přitvrdit, to by měla být naše výhoda, když se puk dostane k nám do třetiny,“ říká Ladislav Čihák, Martincův asistent.

Nedomlel, Bohumil Jank, Jéremie Blain měří kolem 190 cm. První dva váží přes metrák.

Tohle je hradecký trumf, o kterém se tolik nemluví. Defenzivu má poskládanou velmi slušně. Třeba Blain je jedním z nejvýraznějších beků extraligy. Sílu má jak při plnění defenzivních úkolů, tak při podpoře ofenzivy, má dobrou střelu. Cítíte ho na obou koncích kluziště, pokud je fit.

V minulé sezoně vynechal 21 zápasů kvůli zranění, takže jeho přínos možná nebyl tolik patrný. Každopádně je hráčem, který dovede za ročník nasbírat kolem 30 bodů, plus patřit k těm, kdo zblokují nejvíc střel.

„Máme kvalitu, abychom byli schopni konkurovat v extralize komukoliv. Zároveň musíme být pokorní. Našemu týmu a systému ale věřím. Věřím, že se budeme pořád zlepšovat a našim agresivním organizovaným hokejem budeme dělat všem problémy,“ tvrdí kouč Martinec.

Poučení i tišší lídr Pavlík

Nepřekládejte si aktivní hokej, který chce svým hráčům ordinovat, jako bláznění a kamikadze akce. Proto si Martinec

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud