Pavel Bárta
15. října 2021 • 11:30

Šéf Litvínova: Pořád vidím hráče, co si uleví. Rozebral fanoušky i ceny lístků

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lehce prosluněný začátek, potom zase sychravo. Litvínov se po bídných sezonách snaží prodrat do vyšší kasty. Pavel Hynek působí druhou sezonu v roli generálního ředitele klubu. Tým za tu dobu prošel rozsáhlou rekonstrukcí, aktuálně jedenáctá příčka však není poschodím, kde by Verva chtěla hnízdit. „Body, které nám chybí, jsme ztratili v domácích zápasech,“ říká. Reaguje i na propad návštěvnosti, jenž s tím souvisí, ale přes který vyberou na Hlinkově stadionu víc peněz.



Od jeho příchodu zůstalo v kádru sedm hráčů, vyměnila se celá obrana. Přebudovaný Litvínov ale i v nové sezoně zatím tápal. Z úvodních tří kol vytěžil šest bodů, jenže po sérii porážek následoval sešup. Až v poslední době začal jevit známky vzkříšení. „Nemáme na to, že někoho přejedeme. Jako mužstvo hrajeme dobře, pokud opravdu bruslíme, bojujeme a plníme systém, pomáháme si navzájem. A to tam nebylo,“ shrnuje Pavel Hynek.

Po sérii sedmi porážek už se zdálo, že se Litvínov zvedá. Pak ale přišla doma ztráta dobře rozehraného zápasu s hradeckým Mountfieldem, na který se Vervě dlouhodobě nedaří. Průběžné jedenácté místo tedy má daleko k tomu, co jste očekávali, že ano?
„To rozhodně. Ale myslím, že je předčasné to hodnotit, máme za sebou dvanáct zápasů, nebyla odehrána ani první čtvrtina soutěže. Měli jsme dobrý začátek, po třech kolech šest bodů. Nepotvrdili jsme to však v utkání s Kladnem. Následovala série porážek, kdy každá prohra měla nějaké příčiny. Ve srovnání s prvními třemi zápasy mi chybělo to základní: nasazení, bojovnost, plnění systému, což nás zdobilo na začátku. Po Kladnu jsme z toho úplně vypadli.“

Kapitán Viktor Hübl v rozhovoru pro Sport zmínil, že tým ztratil pokoru…
„Ten rozhovor jsem četl. Rozebírali jsme si to i my jako trenéři a vedení. V mužstvu máme tři lajny zkušených hráčů, a jestli si po prvních třech zápasech začali myslet, že to půjde samo, docela mě to překvapilo. Já nevidím žádné papírově slabší soupeře, o jaké ztrátě pokory má být řeč? My máme čtrnáct těžkých soupeřů a 56 těžkých kol. Nerozlišuju, jestli to v pátek, neděli nebo v úterý bude lehčí. Vanta to řekl otevřeně, na druhou stranu, když dostaneme dvakrát za vyučenou, mělo by mužstvo být schopné zabrat. Jestliže jsme po těch třech zápasech měli sebevědomí a chtěli předvádět mistrovskou, pak se nemůžeme divit, že dostaneme jeden, dva góly a sesypeme se. Jako mužstvo hrajeme dobře, pokud opravdu bruslíme, bojujeme a plníme systém, pomáháme si navzájem.“

Litvínovský střídačka pod vedením kouče Vladimíra Országha
Litvínovský střídačka pod vedením kouče Vladimíra Országha

Týmu se nedaří především doma. Čím to je?
„Body, které nám chybí, jsme ztratili v domácích zápasech. Jsme druhý nejúspěšnější tým venku, což je překvapivé, ale třináctí doma. Měli jsme přitom dobře rozehrané zápasy s Brnem, kdy jsme vedli 2:0, naposledy s Hradcem, nad nímž jsme vedli 3:1.“

Proč se daří soupeřům tak často otáčet zápasy? V sedmi zápasech dala Verva první gól, ale čtyři z nich prohrála. O čem to svědčí?
„Určitě byly špatné druhé třetiny. Pod vlivem porážek taky někteří hráči znervózněli. Vedeme, dostaneme kontaktní gól a vypadneme z role. Nám to fungovalo minulou sezonu, druhou polovinu mělo mužstvo dobrou. Vycházely nám zápasy, kdy jsme soupeře nechtěli přehrát, ale vedli jsme si zodpovědně, bylo tam nasazení a bruslení. Tyhle atributy by měly stačit k tomu k úspěchu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud