10. prosince 2021 • 20:47

SESTŘIHY: Hradec - Sparta 3:4 v prodl., rozhodl Chlapík. Vyhrál Zlín i Dynamo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový program na startu víkendu vyplnilo šest zápasů Tipsport extraligy. V tabulce druhý Hradec podlehl doma Spartě 3:4 v prodloužení, které rozhodl nejlepší střelec hostí Chlapík. Vedoucí Třinec si poradil s Motorem 3:0. Pardubice dokázaly v prodloužení dokonat obrat a v Chomutově proti Kladnu vyhrály 5:4p. Zlín odolal střelecké převaze a porazil Litvínov 4:1. Kometa Brno porazila Vary 3:2 díky Vincourovi (2+0) a Muellerovi (1+2). Mladá Boleslav sice ztratila náskok 3:1, ale nakonec výhru 4:3 v Olomouci trefil Bičevskis.



Mountfield HK - Sparta

Hokejisté Sparty vyhráli v předehrávaném zápase 56. kola extraligy v Hradci Králové 4:3 v prodloužení a navázali tak na dva týdny staré vítězství na východě Čech. Dramatický duel plný vyloučení a šarvátek rozhodl v 63. minutě nejproduktivnější hráč soutěže Filip Chlapík, který si připsal i dvě asistence. Na straně domácích nasbíral tři body za dva góly a asistenci obránce Filip Pavlík.

Zápas se měl původně hrát jako součást Winter Hockey Games pod otevřeným nebem ve Špindlerově Mlýně, po přesunutí akce na příští rok se ale konal v aréně Východočechů. Hradečtí přesto oblékli už vyrobené speciální žluté dresy s krkonošským motivem.

Nadlouho jedinou komplikaci jim přinesla chyba ve vlastní přesilovce a Horákova gólovka, pak už domácí jasně převzali iniciativu. Spartu pustili za první třetinu jen ke třem střelám a druhou výhodu využili, střelu Pavlíka srazil mezi Salákovy betony bránící útočník Strnad.

SESTŘIH: Mountfield HK - Sparta Praha 3:4p. Parádní závěr zápasu, v prodloužení rozhodl Chlapík
Video se připravuje ...

Hradec počítal i další šance, Oksanen netrefil prázdnou branku a Pilař neproměnil brejk v oslabení. Hostům chybělo hodně do tváře z nedávné kanonády, kdy na východě Čech vyhráli 8:3. Postupně se ale zlepšovali a ve hře čtyři na čtyři srovnal v pádu obránce Pavelka. Ještě dohrávanou hradeckou přesilovku ale ukončil přesnou střelou Lev.

Sparťané tentokrát hledali hokejovou jiskru hodně ztěžka. Útočili jen do plných, Mountfield měl větší chuť. Centr nejživější formace Kevin Klíma trefil tyč, puk musel z brankové čáry odpálit zadák Jeřábek.

Těsný stav hodně přikládal pod kotel emocím. Domácí tým k tomu přidal i zbytečné fauly a i díky nim Sparta dvěma trefami v rozmezí 53 sekund otočila stav. Horákovi parádně nabídl puk před prázdnou branku Sobotka, vzápětí se po akci Formana trefil junior Konečný.

Východočeši ale dokázali vyrovnat, když se v přesilové hře prosadil podruhé v zápase Pavlík a vynutil si prodloužení. Druhý bod ale v nastavení získala aktivnější Sparta, duel ukončil v čase 62:26 sedmnáctým gólem v sezoně Chlapík.

Hlasy trenérů:

Ladislav Čihák (Hradec Králové): „Naši kluci přistoupili k zápasu velice dobře, úplně rozdílně oproti předchozím. Udělali jsme chyby, ale jsem rád, že jsme to po gólu na 2:3 nezabalili. To ukazuje, že tým si za tím chtěl jít a vyrovnat, což se nám v power play podařilo. Bohužel v prodloužení jsme to nezvládli a Sparta byla šťastnější. I přesto, že jsme prohráli, nemám z utkání špatný pocit. Bylo v našem podání velice dobré a kluci do něj dali maximum.“

Josef Jandač (Sparta): „Jsou to pro nás cenné body, protože Hradec hrál hodně dobře. V první třetině jsme měli jenom jednu šanci v oslabení a jinak jsme byli u všeho druzí, do druhé jsme výkon zlepšili. Za těsného stavu jsme se ve třetí třetině vrátili díky přesilovce do zápasu a dokonce to vypadalo, že bychom mohli urvat všechny tři body, ale bohužel jsme udělali faul. A ne jeden dneska, všechny tři góly jsme dostali v oslabení. Extra bod je pro nás výborný.“

Góly

Domácí: 03:17. Filip, 14:42. K. Wood, 29:17. A. Kubík, 39:27. M. Beran

Hosté: 01:42. Říčka, 29:51. Matýs, 37:33. Cienciala, 56:15. D. Robertson, 64:36. J. Mikuš

Sestavy

Domácí: Bow (Burda) – Kehar, Dotchin, Ticháček (A), K. Wood, Baránek, J. Suchánek (A), Funk – Jágr, Plekanec (C), Zikmund – M. Indrák, A. Kubík, Hlava – M. Beran, Račuk, Melka – Machala, Filip, Pytlík.

Hosté: Klouček (Frodl) – J. Mikuš, D. Robertson, O. Vála, Nakládal (C), J. Kolář (A), Hrádek, J. Zdráhal – Hecl, Poulíček (A), Blümel – Matýs, R. Kousal, Camara – Říčka, Paulovič, Cienciala – Pochobradský, Anděl, O. Rohlík.

Rozhodčí

Mrkva, Pražák – Brejcha, Hlavatý

Stadion

ROCKNET Aréna, Chomutov

Návštěva

1000 diváků

Zlín - Litvínov 4:1

Hokejisté Zlína porazili ve 31. kole extraligy Litvínov 3:1 a poprvé v sezoně tak proti Severočechům uspěli. Dvěma góly se na výhře domácích podílel lotyšský útočník Patriks Zabusovs. Verva prohrála čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Úvod zápasu oproti jiným duelům hraných letos ve Zlíně byl celkem akční. Hned ve druhé minutě se do přečíslení dostal kapitán Kubiš, nahrávka na Köhlera ale neprošla. Na druhé straně měl velkou příležitost Sukeľ, když se k němu odrazila střela Kudrny, slovenský forvard ale místo zcela prázdné branky napálil poskakující kotouč jen do tyče.

Zlínští svého štěstí využili a v čase 12:39 otevřeli skóre zápasu. Zabusovs obral soupeře při rozehrávce o puk a sám před Godlou zamířil pod horní tyč. Po podobného místa se trefil lotyšský útočník také před přestávkou, kdy v přesilové hře zvyšoval již na 2:0.

SESTŘIH: Zlín - Litvínov 4:1. Berani se přiblížili předposlednímu Kladnu. Dvakrát se trefil Zabusovs
Video se připravuje ...

A lotyšské představení pokračovalo i po pauze, jen v jiném dresu. Prostřední dějství jednoznačně patřilo Severočechům, kteří místy svůj tlak uměli vygradovat až v momenty, kdy Berani se vinou vzdálenější střídačky více jak dvě minuty bránili v jedné pětici.

Ovšem gólový efekt to přineslo jen jednou. Ve 26. minutě střelou z mezikruží snížil lotyšský bek ve službách Vervy Balinskis. Další šance měli Irving a Jarůšek, brankář Kašík ale chytal spolehlivě.

Útok dvou domácích zahraničních posil Zabusovse a Rusa Michasjonoka byl dnes velmi vidět, alespoň tato lajna čas od času rozbila převahu hostí. Berani ale byli efektivní. V 50. minutě si skvělou stahovačkou mezi kruhy Gazda obhodil obránce soupeře, bravurně zvládl také kličku na Godlu a zvýšil 3:1.

Verva se snažila zápas zdramatizovat. Čtyři minuty před koncem odvolal trenér Růžička brankáře, v dlouhé power play se ale hosté neprosadili. Naopak výhru domácích pečetil Michasjonok a připsal si tak první gól v extralize.

Hlasy trenérů:

Luboš Jenáček (Zlín): „V první třetině jsme dali dva góly, což nám velmi pomohlo. Ve druhé části nás Litvínov roztočil, uměl prostřídat, my jsme nedokázali z té dlouhé strany střídat. Podržel nás výrazně Kašík. Ve třetí třetině jsme hráli hodně z obrany, vyndávali jsme puky z pásma. Rozhodující byl třetí gól.“

Vladimír Růžička (Litvínov): „Měli jsme špatnou první třetinu, prohráli jsme ji 0:2. Ve druhé jsme se zlepšili, bohužel se nám povedlo dát z velkého tlaku jen jeden gól. Ve třetí části jsme po hrubé chybě inkasovali potřetí a pak si to Zlín pohlídal.“

Góly

Domácí: 12:39. Zabusovs, 18:56. Zabusovs, 49:35. Gazda, 58:47. Michasjonok

Hosté: 25:45. Balinskis

Sestavy

Domácí: Kašík (Huf) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), Žižka, Ferenc, M. Novotný – Mallet, Honejsek, Okál – Kubiš (C), P. Sedláček (A), Köhler – Zabusovs, Hejcman, Michasjonok – Vopelka, R. Veselý, Fryšara.

Hosté: Godla (Neužil) – Hrbas, Irving, Balinskis, D. Zeman, Demel, Stříteský, O. Baláž – P. Straka (A), Estephan, Jarůšek – M. Chalupa, V. Hübl (C), P. Svoboda – Kudrna, Sukeľ, F. Lukeš (A) – Zygmunt, Gerhát, Jurčík.

Rozhodčí

Tomáš Micka, Peter Staňo – Jiří Ondráček, Josef Špůr

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky - Zlín

Kometa - Karlovy Vary

Hokejisté Brna porazili ve 31. kole extraligy Karlovy Vary 3:1 a naplno bodovali počtvrté v řadě. Kometa zápas rozhodla ve druhé třetina, ve které se dvakrát v přesilové hře prosadil Tomáš Víncour. Tři body za gól a dvě asistence si připsal nejproduktivnější hráč Brna Peter Mueller. Kometa porazila Energii poprvé v sezoně, hosté prohráli čtvrtý duel za sebou a zůstali v tabulce třináctí.

Západočeši vstoupili do utkání velmi aktivně a během úvodních minut si vytvořili dvě velké příležitosti, ale Mikuš ani Flek na Sedláčka v brance domácích nevyzráli.

Kometa se rozjížděla pomalu a do prvních střeleckých příležitostí se dostali Rákos a Ďalogou, ovšem i na karlovarské straně byl králem těchto situací gólman Novotný. Jeho tým mohl jít do vedení v přesilové hře, v níž ve 13. minutě nevyužil další velkou šanci Plutnar.

I ve druhé třetině se hra rychle přelévala od jedné branky k druhé a ve stejném rytmu se střídaly i střelecké příležitosti. U domácích neuspěl Krištof, u hostí opět Mikúš.

SESTŘIH: Kometa Brno - Karlovy Vary 3:2. Domácí vyhráli počtvrté v řadě a stoupají tabulkou, zářil Mueller
Video se připravuje ...

Kometě pomohlo k vedení dvojí oslabení v trvání 74 vteřin Západočechů, když nadvakrát z bezprostřední blízkosti překonal Novotného Vincour. Tentýž hráč se pak prosadil i v pokračování přesilovky pěti proti čtyřem a navýšil vedení Brna na dvě branky v rozmezí 54 vteřin.

Vzápětí kontroval za hosty od modré Černoch svým osmým sezonním gólem, z nichž pět vstřelil do brněnské sítě. Jenže Kometa si rychle vzala dvoubrankové vedení zpět. Mueller sice ztratil hokejku, ale při brejku dostal od kustodů do rukou novou a okamžitě zužitkoval pas od jubilanta Zaťoviče, který hrál 700. extraligový zápas.

Brňané si ve třetí třetině hlídali střední pásmo a snažili se tak rozbít snahu hostí o korekci výsledku. Na obou stranách tak ubylo šancí. Pět minut před koncem nevyužila Energie přesilovou hru, další výhodu početní převahy pak sportovně odvolal Plutnar, přesto Hladonik snížil. Vary pak vyvinuly drtivý tlak na branku Sedláčka, ale puk za jeho záda už neprocpaly.

Hlasy trenérů:

Jiří Horáček (Brno): „Podali jsme parádní výkon ve všech řadách, podpořil to vynikající Sedláček v brance, odpracovali jsme si to, vyšly nám přesilovky proti třem i čtyřem, což nám hodně pomohlo. Máme vítěznou sérii, jdeme ale zápas od zápasu a zůstáváme pokorní.“

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Začali jsme podle plánu, měli jsme dobrý pohyb, vytvářeli jsme si příležitosti, ale bohužel jsme nedali první branku, což byl jeden z klíčových momentů dnešního utkání. Ve druhé třetině si domácí pomohli přesilovkami, což je nakoplo. I když jsme dotáhli, zase nám Kometa odskočila na dvě branky, pak bylo těžké se prosadit proti jejich organizované obraně. Dali jsme jen jeden gól a zase jsme těsně prohráli. Věřím, že se ze zápasu poučíme a příště budeme bodovat.“

Góly

Domácí: 26:23. Vincour, 27:17. Vincour, 30:05. P. Mueller

Hosté: 28:42. Černoch, 57:47. Hladonik

Sestavy

Domácí: J. Sedláček (Tomek) – Bartejs, Ďaloga, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), Roth, Fajmon – Zaťovič (C), Krištof, P. Mueller (A) – R. Pavlík, A. Zbořil, L. Horký – Ostřížek, Rákos, Vincour – Meluzín, Dočekal, Magee.

Hosté: F. Novotný (Habal) – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, T. Havlín, Pulpán (A), L. Doudera – Flek (A), Hladonik, Vondráček (C) – T. Mikúš, Kulich, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Osmík, Immo.

Rozhodčí

Ondráček, Hejduk – Zika, Šimánek

Stadion

Winning Group Arena

Návštěva

1000 diváků

Olomouc - Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v zápase 31. kola extraligy v Olomouci 4:3 a uspěli po dvou porážkách. Hanáci naopak prohráli v pátém z posledních šesti zápasů. Domácí dokázali ve třetí třetině smazat dvougólový náskok Středočechů, v 50. minutě ale o první výhře Bruslařů nad Olomoucí v sezoně rozhodl Maris Bičevskis.

Hosté měli v úvodu první třetiny převahu, vyloženou šanci si však nepřipravili. Olomouc poté hru srovnala a připsala si první větší šanci až ve 13. minutě, kdy si Krošelj pohlídal střelu Dujsíka i následnou skrumáž. Při zakončení Strapáče pak při hostujícím brankáři stálo štěstí, protože pokus olomouckého útočníka zastavila horní tyči jeho branky.

Středočeši odpověděli hned vzápětí, ale Lukáš zneškodnil jak dvě střely Kelemena, tak Kousalovo zakončení z bezprostřední blízkosti. Mladá Boleslav otevřela skóre během přesilové hry pěti proti třem, kdy prostřelil domácího brankáře prudkou střelou Ševc. V pokračující přesilové hře mohl zvýšil z podobného místa Kousal, jenže trefil jen boční síť.

SESTŘIH: Olomouc - Mladá Boleslav 3:4. Gólová přestřelka pro hosty, rozhodl Bičevskis
Video se připravuje ...

Autor první branky Ševc střílel nebezpečně během přesilové také na začátku druhé třetiny, jenže tentokrát těsně minul. Těžký zákrok si poté připsal Krošelj, který zneškodnil samostatný únik Krejčího. Série nadějných příležitostí v rychlém sledu pokračovala střelou boleslavského Kousala do tyče domácí branky a zákrokem Krošelje proti pokusu Knotka z bezprostřední blízkosti.

Těsně po polovině zápasu se Mladá Boleslav dostala do dvoubrankového vedení, převahu hostujícího mužstva zužitkoval střelou z mezikruží Kelemen. Olomouc mohla vzápětí využít přesilovou hru, jenže Krejčího dorážka zamířila jen těsně vedle levé tyče. Domácí se dočkali snížení až tři minuty před koncem druhé třetiny, po Kuskově individuální akci dorazil puk za brankovou čáru Tomeček. Jenže neuběhla ani půl minuta hry a Boleslav se znovu dostala do dvoubrankového vedení díky využité přesilové hře a povedené střele Stránského.

Bruslaři mohli odskočit na rozdíl tří branek po pěti minutách třetí třetiny, kdy se puk při přečíslení dvou proti jednomu zastavil až o tyč Lukášovy branky. Místo toho ale vzápětí snížila Olomouc, při přesilové hře zamířil přesně k tyči Klimek. Za další minutu a půl se navíc dorážkou z předbrankového prostoru dokázal prosadit Kusko a bylo vyrovnáno.

Mladá Boleslav si ale znovu dokázala vedení vzít zpět, po důrazu na brankovišti a úspěšné dorážce vstřelil čtvrtou branku hostů Bičevskis. Bruslaři navíc mohli jít opět do dvoubrankového vedení, když Fořtova přihrávka před branku doklouzala až do tyče domácí branky. I tak ale hosté získali tři body.

Hlasy trenérů:

Zdeněk Moták (Olomouc): „Dnes byly velice důležitým aspektem osobní souboje a my jsme ve většině z nich byli horší. Z toho resultovaly situace, které jsme zahrály špatně. Nejenom Mladé Boleslav má horší období, ale také my máme celkem špatné období. Nadechli jsme se ve třetí třetině do tlaku a srovnali jsme. Po vyrovnávacím gólu na 3:3 jsme to ale sehráli naivně a hloupě, a dostali jsme čtvrtý gól. Bohužel jsme si nepomohli ani přesilovými hrami, které jsme měli poměrně úspěšné. Ani v početní výhodě pět na tři jsme nebyli úspěšní. Dnes jsme si nezasloužili bodovat, natož tak vyhrát.“

Pavel Patera (Mladá Boleslav): „Po první (reprezentační) přestávce máme horší období, trochu jsme si to vyříkali a kluci si mezi sebou také něco řekli. Bylo to vidět i na ledě, protože do zápasu jsme vstoupili dobře. Olomouc je vždy silná v soubojích, my jsme se jí v tom ale dnes vyrovnali, což byl základ našeho úspěchu. Povedlo se nám využít přesilovku a šli jsme do vedení. Pak měla Olomouc ohromný tlak, který jsme neustáli. Zaslouženě vyrovnala, protože si za tím šla a měla tlak do brány. Rozhodl čtvrtý gól, za který jsme hrozně rádi. Pak už jsme to zuby nehty udrželi.“

Góly

Domácí: 36:58. V. Tomeček, 45:18. Klimek, 46:48. Kusko

Hosté: 17:20. Ševc, 30:32. Kelemen, 38:27. J. Stránský, 49:38. Bičevskis

Sestavy

Domácí: Lukáš (Mokry) – Ondrušek (C), T. Černý, Rašner, Švrček, Řezníček, Dujsík – J. Káňa, David Krejčí (A), V. Tomeček – Klimek, J. Knotek (A), Navrátil – Strapáč, P. Kolouch, Bambula – Kusko, Nahodil, Michal Kunc – Burian.

Hosté: Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Bernad, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Šidlík – Kotala, O. Najman, P. Kousal – Pospíšil, Fořt, Kantner – Lunter, Adam Raška I, Kelemen – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský (A).

Rozhodčí

René Hradil, Tomáš Veselý – Jakub Frodl, Vít Komárek

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Kladno - Pardubice 4:5 v prodl.

Hokejisté Pardubic porazili v Chomutově v dohrávce 26. kola extraligy předposlední Kladno 5:4 v prodloužení. Pátou výhru Dynama v řadě vystřelil 24 vteřin před koncem nastavení obránce Juraj Mikuš. Tři body (1+2) za vítězný celek zaznamenal útočník Ondřej Matýs. Rytíři prohráli potřetí za sebou.

Utkání se původně mělo odehrát pod širým nebem ve Špindlerově Mlýně. Kvůli nepříznivé koronavirové situaci a vládním opatřením však byla akce Winter Classic už podruhé odložena do další sezony.

Kvůli zranění z minulého vítězného zápasu s Plzní scházel Pardubicím obránce Košťálek. Hostům se povedl začátek a po necelých dvou minutách od úvodního vhazování otevřeli v přesilovce skóre. Cienciala nahrál Říčkovi, který střelou k tyči překonal Bowa. Pardubický útočník 18. gólem v sezoně potvrdil pozici nejlepšího kanonýra soutěže.

Kladno přispěchalo s odpovědí za 95 vteřin. Filip se před brankou snažil najít Machalu a hostující bek Nakládal si srazil puk do vlastní sítě. Domácí převzali iniciativu, Plekanec ale střelou pod betony na Kloučka nevyzrál.

SESTŘIH: Kladno - Pardubice 4:5p. Rytíři vedení neudrželi. V prodloužení rozhodl Mikuš
Video se připravuje ...

V 15. minutě Rytíři po využité početní výhodě otočili stav, když zadák Wood umístil střelu zápěstím pod horní tyč. V následné přesilové hře kladenský útočník Kubík nastřelil tyčku.

V polovině zápasu se už v další přesilovce dočkal. Na pravém křídle zakončením z první zužitkoval Plekancovu přihrávku. Hosté snížili za 34 sekund. Camara si nabruslil před branku a Matýs se z dorážky nemýlil. Pardubický útočník se zapsal mezi střelce v premiérovém utkání v této extraligové sezoně.

V 38. minutě favorit utkání srovnal. Říčkova dělovka skončila na tyči, Filip však nevyhodil puk do bezpečí, pohotový Cienciala mu ho sebral a překonal Bowa.

Přesto Kladno odcházelo po druhé části do šaten s vedením. Plekanec nahrál před branku na najíždějícího Berana, jehož neohlídal Kousal, a domácí útočník prostřelil Kloučka.

Mužstvo hrajícího majitele Jágra přestřílelo svého soupeře po dvou třetinách 33:16, v závěrečné dvacetiminutovce ale hrozili především hosté. V 57. minutě vyrovnali. Matýs vrátil před brankoviště kotouč a Robertson se trefil do odkryté branky. Pro kanadského zadáka šlo o první extraligový zásah.

V prodloužení ujel domácí útočník Hlava, jenže svou akci v gól nepřetavil. Zdálo se, že duel dospěje do samostatných nájezdů, když Mikuš dorazil za Bowa Matýsovu střelu. Pardubice ve vzájemných zápasech čtyřikrát za sebou bodovaly a z toho třikrát vyhrály.

Hlasy trenérů:

David Čermák (Kladno): „Po prvním obdrženém gólu jsme se zlepšili, dostali jsme se do vedení 3:1. Bohužel jsme v dalším střídání inkasovali na 3:2. Myslím si, že pro další vývoj bylo důležité, že jsme rozdíl dvou gólů neudrželi déle. Se štěstím jsme se dostali v poslední minutě druhé třetiny do vedení 4:3. Ve třetí měly Pardubice tlak, z toho jsme měli několik brejků, které jsme mohli využít. Bohužel jsme góly nedali a hosté zaslouženě srovnali, prodloužení rozhodlo.“

Richard Král (Pardubice): „Hráli jsme dobře do prvního gólu, pak nás to asi uspalo a celá první třetina byla z naší strany hodně špatná. Navíc jsme měli hodně oslabení, takže jsme se nedostali vůbec do hry. Ve druhé třetině jsme v tom víceméně pokračovali, dali jsme další přesilovky Kladnu, které dnes dvě využilo. Snažili jsme se to rozbít, přeházeli jsme trošku útoky, ale nepodali jsme dobrý výkon. Možná třetí třetina, v té jsme se dokázali udržet na kotouči a dostat domácí pod tlak, ale jinak se nám zápas nepovedl. Musíme podávat daleko lepší výkony.“

Góly

Domácí: 17:00. F. Pavlík, 31:21. Lev, 58:21. F. Pavlík

Hosté: 29:43. T. Pavelka, 55:58. R. Horák, 56:51. J. Konečný, 62:26. Chlapík

Sestavy

Domácí: Kiviaho (Š. Lukeš) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lalancette, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Miškář, Lev (A), Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Pajer.

Hosté: Salák (Machovský) – Matuškin, M. Jandus, A. Polášek (A), Mikliš, Radek Jeřábek, T. Pavelka – Buchtele, Sobotka (A), Chlapík – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík (C) – M. Forman, J. Konečný, Z. Doležal – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček – D. Přibyl.

Rozhodčí

Pešina, Obadal – Lhotský, Svoboda

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

1 000 diváků

Třinec - České Budějovice 3:0

Hokejisté Třince porazili ve 31. kole extraligy České Budějovice 3:0 a potvrdili svou pozici vedoucího týmu celé soutěže. Utkání rozhodl v 16. minutě přesnou střelou v přesilové hře Tomáše Kundrátek. Hosté si bez distancovaného kapitána Milana Gulaše připsali pátou porážku v řadě a potvrdili, že se jim v letošní sezoně proti Třinci nedaří. Ani ve třetím vzájemném zápase nedokázali Ocelářům vstřelit gól. Radost z toho měl brankář Ondřej Kacetl, kterému k čistému kontu stačilo pouhých 18 zákroků.

Úvodní třetina se hrála pod taktovkou třineckých hokejistů, kteří svého soupeře pouštěli do zakončení jen příležitostně, sami navíc byli nebezpeční. Už ve druhé minutě dostal s přispěním teče od brusle jednoho z bránících hráčů kotouč za záda brankáře Hrachoviny útočník Hrňa. Oceláři se ale ještě radovali zbytečně. Hostující lavička si všimla Hrňovy hry vysokou holí, která celé akci o několik vteřin dřív předcházela a rozhodčí po dlouhé poradě u videa nakonec trefu neuznali.

Úřadující mistři se tak z vedení radovali až na konci 16. minuty, kdy využili přesilovou hru. Kombinaci zakončil od modré čáry dělovku mezi betony brankáře obránce Kundrátek. V dalších příležitostech se krátce na to ocitli ještě Hrehorčák s Draveckým, ale to už si Hrachovina proti nim počínal úspěšně.

SESTŘIH: Třinec - České Budějovice 3:0. Pátá prohra Motoru, čisté konto pro Kacetla
Video se připravuje ...

Po změně stran byli hráči Motoru přece jen o něco nebezpečnější, hrál se hokej ve vysokém tempu, ale na ledě kralovali dál hlavně brankáři. Výrazně víc starostí tak měl i Kacetl, který dostal v brankovišti Třince přednost před jedničkou Mazancem. V šanci ale vychytal lapačkou unikajícího Vráblíka a zhruba v polovině zápasu měl i štěstí, když Ondráček po Pechovi střílenou přihrávku tečoval jen těsně vedle třinecké branky.

Motor v té chvíli měl k dispozici dvě přesilové hry za sebou, ale Oceláři je bezpečně ubránili a nakonec přečkali i závar v brankovišti po ráně Šenkeříka, kterou se snažili za Kacetla dorážet Novotný s Hanzlem. Zbytek druhé třetiny už patřil Třinci, největší šanci si v přesilové hře po přihrávce Vrány vytvořil ránou z pravého kruhu Hrňa, ale Hrachovina se proti němu stačil přemístit. V závěru prostřední části Třinec dostal k dispozici i minutu dlouhou přesilovou hru pěti proti třem, ale jedinou střeleckou pozici v ní si vypracoval Růžička a zlomil při ní svou hůl.

V závěrečné třetině už hosté tak nebezpeční nebyli, Oceláři zavřeli střední pásmo a nepouštěli svého soupeře k nebezpečným příležitostem. Jedinou vážnější střelu si tak po úniku na levém křídle vypracoval jen obránce Štencel, ale pálil nad Kacetlovu bránu.

Třinec se navíc ve 47. minutě dostal do dvoubrankového trháku. Za obranou zůstal zcela nepokrytý Nestrašil, který měl dost času zpracovat kotouč a namířit ho mezi betony Hrachoviny. Od té doby měli domácí utkání pod kontrolou, což na konci 59. minuty potvrdil střelou do prázdné branky gólem na konečných 3:0 Ondřej Kovařčík.

Hlasy trenérů:

Václav Varaďa (Třinec): „Po nepříliš vydařeném utkání s Vítkovicemi jsme hráli velmi dobře, vytvářeli jsme si spoustu šancí, ale brankář hostů Hrachovina chytal dobré utkání. Ve druhé třetině jsme malinko znervózněli, protože jsme se dostali do problémů vyloučeními. Je škoda, že jsme se v jejím závěru v přesilové hře nedostali do dvoubrankového vedení, ale třetí třetinu jsme si už solidně hlídali, čekali na svou příležitost a ta přišla. Jsme rádi za tři body, před reprezentační přestávkou nás čeká ještě utkání s Plzní a moc bychom si přáli tenhle výsledek zopakovat.“

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Zápas se mi hodnotí těžko, přijeli jsme sem s konkrétním plánem, ale nebyli jsme schopni dodržovat disciplínu. Stálo nás to utkání proti kvalitnímu soupeři, který naše chyby dokáže trestat. Ve druhé třetině jsme pár šancí měli, dalo se to nějak zkorigovat, ale nedali jsme góly. Kámen úrazu je v přesilovkách, nedokázali jsme se v nich dostat k momentu, který by nás vrátil do zápasu, nedokázali jsme si v nich vytvořit ani šanci, takže jedeme domů s prázdnou. Třinec si třetí třetinu pohlídal, byl lepší.“

Góly

Domácí: 15:58. Kundrátek, 46:30. A. Nestrašil, 58:58. O. Kovařčík

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kacetl (Marek Mazanec) – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), O. Šedivý – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Chmielewski – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák – Kofroň.

Hosté: Hrachovina (Strmeň) – Bindulis, Percy, Šenkeřík, Bučko, Štencel, Vráblík, Štich, Piskáček (A) – J. Novotný (C), M. Hanzl, Valský – Abdul, Pech (A), J. Ondráček – Vondrka, D. Voženílek, Karabáček – Holec, M. Beránek.

Rozhodčí

Jeřábek, Šindel – Rožánek, Malý

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Návštěva

1 000 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Mountfield 56 31 9 5 11 182:115 116
2. Třinec 56 31 6 7 12 174:118 112
3. Sparta 56 27 6 6 17 203:153 99
4. Č. Budějovice 56 26 5 5 20 166:151 93
5. Pardubice 56 22 11 5 18 173:152 93
6. Plzeň 56 24 5 9 18 167:154 91
7. Liberec 56 25 3 8 20 146:147 89
8. Vítkovice 56 22 8 5 21 142:149 87
9. Olomouc 56 20 8 4 24 133:152 80
10. Brno 56 17 10 5 24 145:163 76
11. M. Boleslav 56 21 3 7 25 128:148 76
12. K. Vary 56 19 4 7 26 160:176 72
13. Litvínov 56 18 4 8 26 152:173 70
14. Kladno 56 14 6 8 28 142:183 62
15. Zlín 56 9 6 5 36 108:187 44
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud