21. prosince 2021 • 21:00

SESTŘIHY: Dynamo - Sparta 3:2, sedmá výhra v řadě. Kladno padlo 2:9

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po reprezentační přestávce schytali tvrdou ránu. Hokejisté Kladna bez zraněného Jaromíra Jágra prohráli ve 33. kole Tipsport extraligy s Hradcem Králové vysokým rozdílem 2:9. Pardubice ve šlágru přehrály Spartu 3:2 a připsaly si sedmou výhru v řadě. Třinec porazil Litvínov rozdílem 1:3 a zkazil tak Viktoru Hüblovi rekordní 1251. start v nejvyšší soutěži. Mladá Boleslav doma vybojovala výhru 3:2 nad Kometou. Karlovy Vary padly 2:3 s Libercem. Kapitán Českých Budějovic Milan Gulaš pomohl k vítězství 5:2 ve Zlíně svým 250. gólem, díky kterému se stal novým členem Klubu střelců deníku Sport. Olomouc prohrála 2:5 s Plzní, za kterou zářil Michal Bulíř (1+3).



Co si můžete dát dobrého k pití při sledování hokeje>>>

Thorell zhatil Pražanům naději na srovnání

V první větší šanci zápasu střílel domácí Rohlík jen do brankáře Saláka, na druhé straně nevyužil slibnou pozici Prymula. Sparta šla přesto jako první do vedení. V 9. minutě vyslal Sobotka do úniku Řepíka, jenž na polovině hřiště převzal puk a mířil na Frodla, kterého překonal vydařenou kličkou.

Pardubice vyrovnaly v 16. minutě, když Kousal našel Camaru, jenž z kruhu trefil přesně horní růžek Salákovy branky. Sparta mohla hned odpovědět, ale střelu Horáka v situaci tři na dva chytil brankář Frodl. Pardubický gólman byl spolehlivý i proti Voženílkovi, odchovanci Dynama, který poprvé nastoupil za Spartu. V úvodní třetině ještě zazněla tyčka sparťanské branky, hosté pak hráli první přesilovku.

Tu nevyužili a ve 22. minutě už prohrávali o dva góly. Dynamu totiž vyšel nástup do druhé třetiny. Nejprve si Cienciala vyměnil puk s Říčkou, najel do útočné třetiny a střelou překonal Saláka. Za necelou minutu pak Camara v další pardubické akci našel Musila, který mířil přesně a zvýšil na 3:1 pro Pardubice.

Sparta se hned snažila snížit, ale Frodl opět svůj tým podržel. Hosté hráli další početní výhodu, jenže si museli dát pozor i v defenzívě, protože do úniku se dostal Blümel. Další šanci Pardubic měl Camara, jenže skórovali podruhé hosté. Ve 32. minutě se bekhendovou střelou prosadil Chlapík. Ve třetí přesilovce Sparty opět ujel reprezentant Blümel, ale trefil jen tyčku sparťanské branky.

Sparťané ve třetí třetině usilovali o vyrovnání, usadili se v útočné třetině, ale domácí v čele s brankářem Frodlem odolávali. Na druhé straně se v 57. minutě prodral přes protihráče Říčka a zakončil, jenže Salák byl připraven. Vyrovnat mohl Chlapík, který objížděl pardubickou branku, ale nestihl procpat puk za brankovou čáru. Hosté začali hrát v 58. minutě v šesti bez brankáře, jejich snahu po minutě přerušil faulující Thorell.

Ohlasy trenérů

Richard Král (Pardubice): „Začátek druhé třetiny rozhodl, dali jsme tam dva góly. První půlku této třetiny jsme hráli velice dobře a měli ještě další šance, které jsme nedali. Sparta pak snížila, bylo tak důležité, že jsme ubránili oslabení. Hosté si ve třetí třetině samozřejmě vypracovali šance, je to kvalitní tým a má výborné útočníky. Sparta je silná, ale my jsme to odbojovali. Musím pochválit i brankáře Frodla, který podal vynikající výkon.“

Josef Jandač (Sparta): „Myslím, že jsme neodehráli špatně dvě třetiny, ale druhá nám bohužel vůbec nevyšla a stála nás zápas. Špatně jsme střídali a dvakrát inkasovali, to bylo rozhodující. Obránce Matuškin nemohl utkání dohrát, jel s rukou na rentgen, je tam podezření na zlomeninu. Uvidíme.“

SESTŘIH: Pardubice - Sparta 3:2. Šlágr kola pro Dynamo, zazářil Camara
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 15:11. Camara, 20:57. Cienciala, 21:45. A. Musil

Hosté: 08:07. M. Řepík, 31:15. Chlapík

Sestavy

Domácí: Frodl (Klouček) – J. Mikuš, Nakládal (C), D. Robertson, Košťálek, O. Vála, J. Kolář (A), J. Zdráhal – R. Kousal, A. Musil, Camara – Říčka, Poulíček (A), Cienciala – Hecl, Paulovič, Blümel – Anděl, O. Roman, O. Rohlík.

Hosté: Salák (Machovský) – Matuškin, M. Jandus, A. Polášek, Mikliš, T. Pavelka, Tomáš Dvořák – Buchtele, Sobotka, Chlapík – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík – J. Strnad, Vitouch, M. Forman – Prymula, D. Voženílek, D. Přibyl – Dvořáček.

Rozhodčí

Šír, Veselý – Zíka, Šimánek

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Návštěva

1000 diváků

Doudera pokazil večer rekordmanovi Hüblovi

Litvínov zahrozil jako první, Zygmunt trefil tyč. Třinec kontroval šancí Adámka a dvěma průniky Kurovského, ale brankář Godla odolal. Stejně tak si jeho protějšek Mazanec poradil se střelou Demela v přečíslení čtyři na dva, nicméně na švih Kudrny ze 17. minuty zpoza levého kruhu byl už krátký.

Domácí přežili v úvodu prostřední části dvanáct sekund oslabení tří proti pěti a poté převzali iniciativu. Roman sice zblízka ještě nevyzrál na Godlu, ale v přesilové hře vyrovnal bez problémů Michal Kovařčík z dorážky Nestrašilovy střely. S hosty mohlo být hůře, Hrňa v sólovém úniku ale jen zazvonil na tyč. Na druhé straně vychytal Mazanec Hübla a poté i Jarůška v přečíslení dva na jednoho.

Na začátku třetí třetiny zahodil gólovou šanci domácí Růžička. Elitní kanonýr střílel po ideálním pasu Romana do odkryté branky, ale nepřekonal už ležícího Godlu. Gólman Litvínova ustál se štěstím i závar po střele Vrány a poté se vyznamenal Mazanec, který kryl únik Jarůška. V dalším brejku neobelstil Vrána blafákem Goldu, hostující Chalupa zacinkal na brankovou konstrukci.

I když oba týmy dělilo před zápasem 27 bodů, tak se zdálo, že zápas půjde stejně jako v prvním vzájemném duelu v Třinci do prodloužení. To ale odmítl Doudera, který po vyhraném vhazování překvapil Godlu nahozením od levého mantinelu k bližší tyči. Při hře bez brankáře pojistil výhru lídra soutěže Nestrašil.

Kapitán poražených Viktor Hübl nastoupil k 1251. utkání v historii české nejvyšší soutěže a stanovil tím nový extraligový rekord.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (Třinec): „V první třetině jsme byli o krok pozadu. Soupeř si vytvořil spoustu šancí, každá jeho příležitost a kontakt s kotoučem v našem pásmu smrděl gólem. Se štěstím jsme to ubojovali. Ve druhé se to srovnalo, měli jsme více ze hry, vytvořili jsme si šance a vyrovnali. Byla škoda, že jsme se neuklidnil dalším gólem, i když hosté také hrozili, hlavně z brejků. Ve třetí třetině jsme měli štěstí, že prošel kotouč, který jsme poslali po buly na bránu. Poté už jsem věřil, že to zvládneme. Jsem rád za tři body, ubojovali jsme to. Utkání ale bylo vyrovnané a pro hosty je to kruté, zasloužili si bodovat.“

Vladimír Růžička (Litvínov): „Třinec je hodně silné mužstvo a věděli jsme, že nás tady nečeká nic jednoduchého. První třetinu jsme ale hráli poměrně slušně. Měli jsme i šance, bohužel jsme dali jen jeden gól. Ve druhé byl Třinec lepší a přehrával nás. Byli jsme docela dost vylučovaní a hodně nás podržel i gólman. Zápas spěl ve třetí třetině do prodloužení, ale rozhodnout mohly obě strany. Ještě jsme třicet čtyřicet sekund před jejich gólem dali tyč. Pak jsme udělali nesmyslný icing a soupeř nám dal (po vhazování) branku a konec si víceméně pohlídal.“

SESTŘIH: Třinec - Litvínov 3:1. Hüblův 1251. zápas „pokazil“ Doudera
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 29:36. M. Kovařčík, 56:35. M. Doudera, 59:35. A. Nestrašil

Hosté: 16:13. Kudrna

Sestavy

Domácí: Marek Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Chmielewski – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák.

Hosté: Godla (Neužil) – Balinskis, Irving, Hrbas, Strejček, Demel, Stříteský, D. Kolář – M. Chalupa, Estephan, P. Svoboda – P. Straka (A), V. Hübl (C), P. Zdráhal – Kudrna, Sukeľ, Jarůšek – Zygmunt, Gerhát, J. Jícha.

Rozhodčí

Kubičík, Šindel – Lederer, Rožánek

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Návštěva

1 000 diváků

Uzdravený Holík po návratu stahoval marně

Za hosty nastoupil ke své extraligové premiéře teprve šestnáctiletý útočník Eduard Šalé. Postavil se na pravé křídlo druhé formace po bok Petra Holíka a Luboše Horkého. Poprvé v extralize hrála také zámořská posila Kevin Tansey. Naopak do sestavy Boleslavi se vrátil po zranění uzdravený David Šťastný.

Boleslav si v polovině třetiny zahrála dvojnásobnou přesilovku, ale při vyloučení dvou Brňanů zahrozila pouze jednou střelou z úhlu. Co se nepovedlo domácím, v úvodní početní výhodě, zvládli v té další, tentokrát už klasické. Boleslavskou kombinaci zakončil po přihrávce Pospíšila Kousal. V závěru třetiny pak mohli domácí během krátké doby zvýšit náskok, ale první dorážka před odkrytou brankou mířila nad, druhá pak do tyče.

Velkou šanci na srovnání měl po pěti minutách hry ve druhé třetině kapitán Zaťovič, ale samostatný únik zakončil střelou jen do Růžičkovy výstroje. Ze strany pak najížděl nebezpečně Tomáš Šoustal, ale jeho střele se do cesty postavila tyčka. Udeřilo však na druhé straně, když přečíslení dvou na jednoho vyřešil přesnou střelou po ledě Jakub Kotala.

Když už se schylovalo k odchodu do kabin, přidali domácí třetí gól - při signalizované výhodě se prosadil finský obránce Alex Lintuniemi. Třetí bod za asistenci v zápase zapsal Tomáš Pospíšil.

Kometa se snažila, ale trefovala jenom tyče. V úvodu třetí části hry ji napálil Petr Mueller. Americký útočník si ale jen seřizoval mířidla, neboť dvanáct minut před koncem třetí třetiny už mířil přesně pod horní tyčku a snížil na 1:3. Domácí Bruslaři se pak už spíše soustředili na bránění dvoubrankového náskoku a hosté byli aktivnějším týmem. A za svou aktivitu byli odměněni v 55. minutě, když využil přesilovou hru Petr Holík. Závěrečný tlak a hra bez brankáře už další gól za Růžičkou nepřinesla.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Mladá Boleslav): „Kometa byla nebezpečná z brejků a měla situace, kdy nám ujeli a nás podržel brankář. Z obranného pásma měli nebezpečný přechod do brejků. My jsme se štěstím vedli po dvou třetinách 3:0. Třetí třetina ukázala, jak moc klíčový byl třetí gól. Kometa nás zatlačila, dvakrát jsme inkasovali a závěr už byl o bojovnosti a nasazení. Tam se kluci vymáčkli a uhráli jsme to.“

Jiří Kalous (Kometa): „Domácí byli první dvě třetiny lepší, měli lepší pohyb a šli do vedení 3:0. Bohužel ta ztráta byla moc velká a nepodařilo se nám ji stáhnou ve třetí třetině, kdy jsme naopak byli my lepší. Měli jsme dobrý pohyb a zatlačili jsme domácí. Vytvořili jsme si šance a dali jsme dvě branky, ale už jsme to nestihli dotáhnout alespoň k remíze.“

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Kometa Brno 3:2. Hosté začali stahovat pozdě a přišli o vítěznou sérii
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 13:04. P. Kousal, 34:04. Kotala, 39:48. Lintuniemi

Hosté: 47:18. P. Mueller, 54:46. P. Holík

Sestavy

Domácí: J. Růžička (Krošelj) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Bernad, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Šidlík – Kelemen, Fořt, D. Šťastný – Kantner, O. Najman, P. Kousal – Kotala, Claireaux, Pospíšil – Lunter, Bičevskis, J. Stránský (A).

Hosté: J. Sedláček (41. Tomek) – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), Roth, Tansey – Zaťovič (C), Krištof, P. Mueller (A) – L. Horký, P. Holík, Šalé – R. Pavlík, Rákos, Vincour – Meluzín, Dočekal, T. Šoustal.

Rozhodčí

Hodek, Pražák – Gebauer, Hlavatý

Stadion

ŠKOENEGO Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

833 diváků

Faško-Rudáš hrdinou Bílých Tygrů

V souboji tabulkových sousedů byli v úvodní části aktivnější hráči Liberce. Ve 4. minutě byl blízko ke vstřelení úvodní branky Vlach, ale jeho skrytá střela za modrou čárou jen orazítkovala pravou tyč karlovarské branky.

Dobrou příležitost si vytvořil Vitásek, který po přečíslení domácí obrany tečoval nahrávku Šíra nad branku. Nakonec gólem skončila ta nejméně nápadná akce. Brankáře Novotného překvapil střelou z prakticky nulového úhlu v 15. minutě Faško-Rudáš. Za domácí se v první dvacetiminutovce dostal k větší šanci pouze reprezentant Flek.

Ve 24. minutě při vyloučení Mikúše šli Bílí Tygři do dvoubrankového vedení po střele Birnera a bekhendové dorážce Klapky. Po třech oslabeních dostali i hráči Energie po vyloučení Jelínka šanci hrát první přesilovou hru, kterou prudkou střelou z křídla zužitkoval kapitán Vondráček a vrátil domácí zpět do hry.

Povzbuzení Západočeši zvýšili aktivitu a začali si vytvářet tlak před hostující brankou, z čehož vyústila i další z příležitostí agilního Fleka. Karlovarští diváci se dočkali vyrovnání ve 38. minutě, kdy po Vondáčkově tečované střele puk propadl za Kváčova záda.

Hráči z lázeňského města dostali šanci otočit vývoj zápasu na začátku závěrečné třetiny, kdy hráli dvě přesilové hry. S nabídnutou příležitostí však naložili mizerně a soupeř je potrestal. Poté, co Ordoš naskočil z trestné lavice, vybojoval puk za Novotného brankou a po nezištné přihrávce Grígera zcela osamocený Faško-Rudáš vrátil ve 47. minutě vedení na stranu Liberce.

Západočeši se snažili s výsledkem ještě něco udělat a nejblíže k vyrovnání byl Beránek, který po objetí branky jen nastřelil tyč. Ke vstřelení třetí branky domácím nepomohla ani více než dvouminutová power play.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Chtěli jsme navázat na dobrý výkon z posledního zápasu s Hradcem, ale to se nám v první třetině nepovedlo. Nehráli jsme dobře s kotoučem a bylo to z naší strany trošku ustrašený. Navíc jsme dostali i smolný gól. Ve druhé třetině jsme trochu na Liberec zatlačili, utvořili jsme si nějaké šance a i když jsme prohrávali 0:2, tak jsme se dokázali na soupeře dotáhnout. Ve třetí třetině jsme dostali k dispozici dvě přesilovky, ve kterých jsme měli zápas zlomit na naší stranu, ale místo toho jsme si nechali dát lacinou branku po skončení druhé přesilové hry. To byl zlomový moment, který rozhodl zápas. Dnes to bylo vyrovnané utkání se šťastnými góly na obou stranách.Ve třetí třetině jsme nebyli trpěliví a zodpovědní dozadu a byli jsme za to potrestáni. Jsme nespokojeni, protože jsme dnes chtěli bodovat a mrzí nás, že se nám to nepovedlo.“

Patrik Augusta (Liberec): „Myslím si, že jsme tady dnes odehráli velice slušné utkání od začátku až do konce. Byli jsme aktivní v útočném pásmu, ve druhé třetině jsme dvěma takovými chybami, které jsme nemuseli udělat, ať to bylo vyloučení nebo špatně rozebraní hráči po buly, nabídli soupeři vyrovnání. Mužstvo si ale ve třetí třetině šlo za vítězstvím.“

SESTŘIH: Karlovy Vary - Liberec 2:3. Faško-Rudáš zazářil dvěma góly a rozhodl o bodech pro Bílé Tygry
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 27:52. Vondráček, 37:36. Vondráček

Hosté: 14:01. Faško-Rudáš, 23:32. Klapka, 46:49. Faško-Rudáš

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Habal) – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, D. Mikyska, Dlapa, L. Doudera, Tureček – Koblasa, Černoch, Kohout – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, Flek (A) – Vondráček (A), Hladonik, O. Beránek – Redlich, Jiskra, Osmík.

Hosté: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Štibingr, M. Ivan, Kolmann, Derner, Aubrecht, Bukač – Birner (A), Klepiš, M. Zachar – Ordoš, Gríger, Faško-Rudáš – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – Rychlovský, A. Najman, J. Šír.

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Ondráček, Bohuněk

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Gulaš vstoupil mezi elitu

První třetina patřila jen a výhradně Motoru. Již po 16 vteřinách jej mohl poslat do vedení Gulaš, jeho střelu do téměř prázdné branky však Kašík vytěsnil koncem hole. Za pár minut se ocitl Gulaš znovu ve skvělé pozici, sám před zlínským brankářem se však rozhodl nahrávat ještě Pechovi, jenž ale z úhlu minul cíl.

Do třetice zahrozil Valský, chybu domácího Suhrady ale ani on nepotrestal. Zlín se uklidil v polovině třetiny, když hrál dvakrát po sobě v početní výhodě. Berani se však museli spokojit pouze s tím, že soupeř se v tento moment nedostával do šancí. Domácí toho přežili hodně, paradoxně však inkasovali z nikterak nebezpečně vypadajících situací. Nejprve Kašíkovi v 16. minutě propadl mezi betony snadný pokus Štencela a v čase 18:33 vůbec neviděl nahození Ondráčka.

Na startu druhé části zažil špatné střídání Honejsek. Nejprve v dobré pozici nenahrál spoluhráči, načež zcela zbytečně fauloval před brankou Hrachoviny. Jihočeši si s první nabídnout přesilovkou moc hlavu nelámali, po dvaceti sekundách ji využil Doležal a gólově tak oslavil návrat do českobudějovického dresu. Na 4:0 mohl zvýšit Valský, v úniku Kašíka nepřekonal.

Do hry se Berani dostali ve 26. minutě. Hosté pykali za šest hráčů na ledě a Zlín využil přesilovku již za čtyři sekundy, kdy ostře pálil Gazda. Zápas se změnil v přestřelku, v čase 33:06 nejprve zvýšil zase na rozdíl tří tref Hanzl, ještě v téže minutě ale uspěl domácí Kubiš. Kontaktní branku mohli Moravané dát do přestávky při 51 vteřin trvající hře pět na tři, chyběla ale střelba.

Ve třetí třetině domácí zatlačit soupeře nedokázali. Naopak Honejsek, kterému se zápas moc nepovedl, vybídl chybnou nahrávkou ke gólu Vondrku, Kašík byl ale úspěšnější. Poslední slovo měl nakonec hostující Gulaš při power play Zlína, který si tak připsal jubilejní branku a zařadil se mezi elitní české střelce.

Ohlasy trenérů

Luboš Rob (Zlín): „Na utkání jsme se připravovali s určitou nadějí, že po přestávce naskočíme do úspěšného dvojzápasu. Bohužel první třetina byla snad nejhorší, kterou jsme jako realizační tým tady zažili. To udalo ráz celému zápasu. V prvních pěti minutách jsme mohli prohrávat 0:3, naštěstí tomu tak nebylo. Ve druhé části jsme se mohli dostat do hry ještě přesilovkou pět na tři, ale kontaktní gól jsme nedali. Moc jsme dnes nestříleli, možná bych hledal problém v začátku utkání, kde si hráči přehazovali puky a nikdo nevzal na sebe zodpovědnost. Apelovali jsme na to, aby bylo více střel, třeba kolem pětadvaceti, to jsme schopni dát tři čtyři góly, na což jsme schopni uhrát zápas. Musíme si znovu říct, že se nesmíme snažit přehrát soupeře hokejovostí, ale bojovní a jednoduchou hrou.“

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Hodnotí se mi to dobře, měli jsme dobrý vstup do utkání, které jsme celé kontrolovali. Bylo pár pasáží, kde se Zlín zvedl, dostali jsme nějaký gól, ale celkově kluci celých šedesát minut pracovali, plnili si pokyny a tím jsme našli cestu k vítězství.“

SESTŘIH: Zlín - České Budějovice 2:5. Gulaš 250. gólem vstoupil do Klubu střelců
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 25:08. Gazda, 34:00. Kubiš

Hosté: 15:22. Štencel, 18:33. J. Ondráček, 22:45. Z. Doležal, 33:06. M. Hanzl, 56:29. Gulaš

Sestavy

Domácí: Kašík (Huf) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), Žižka, Ferenc, T. Hanousek – Mallet, Honejsek, Okál – Kubiš (C), P. Sedláček (A), Vopelka – Zabusovs, Hejcman, Michasjonok – O. Flynn, R. Veselý, Fryšara.

Hosté: Hrachovina (Strmeň) – Šenkeřík, Piskáček (A), Bindulis, Bučko, Štencel, Vráblík, Remta – Holec, Pech (A), Gulaš (C) – Abdul, J. Novotný, Z. Doležal – Vondrka, M. Hanzl, Valský – M. Beránek, J. Ondráček, Karabáček.

Rozhodčí

Hejduk, Vrba – Ganger, Rampír

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Návštěva

1000 diváků

Rytíři bez Jágra při debaklu přišli o Machalu

Skóre otevřel už po 28 vteřinách finský útočník Oksanen, který se zpoza branky dostal u levé tyče k zakončení a nadvakrát protlačil puk za Bowa. Za dalších 27 sekund se hosté radovali podruhé. Přihrávku Kevina Klímy si zpracoval Perret před bránícím Woodem a bekhendem zakončil do odkryté branky. Potom nabil Štohanzl na pravý kruh Orsavovi a bylo to 3:0.

Kladno v 7. minutě v přesilové hře při Jankově vyloučení snížilo díky Dotchinově střele od modré čáry, ale na ledě vládli hosté. V polovině úvodní části po Jerglově střele dorazil puk za Bowa Miškář. Za 89 sekund našel Oksanen zpoza branky u levé tyče Lalancettea, který upravil už na 5:1. Rytířům se nepodařilo zareagovat při dvou přesilových hrách a 35 sekund před koncem třetiny se po rychlém kontru Mountfieldu trefil z pozice mezi kruhy Kelly Klíma.

Majitel Jágr sledoval od začátku zápasu počínání Rytířů ze střídačky, ale už v průběhu první třetiny ji opustil a už se na ni nevrátil. Kladno na začátku druhé části nevyužilo ke korekci stavu Perretův trest a právě francouzský útočník ve 24. minutě po střele Kevina Klímy zajistil Východočechům už šestibrankový náskok.

Hned za sedm sekund ve středním pásmu fauloval zákrokem na hlavu Jank Machalu, který zůstal chvíli nehybně ležet na ledě, následně opustil hřiště na nosítkách a zamířil do nemocnice. Hradecký bek dostal trest na pět minut a do konce utkání.

Po 16 sekundách se v dlouhé přesilovce prosadil kapitán Plekanec, který dorážel po Dotchinově střele a nakonec dotlačil puk za Kiviaha ze vzduchu. Více ale Rytíři nevytěžili. V 35. minutě utkání skončilo i pro kladenského útočníka Hlavu, kterého za tvrdý atak McCormacka sudí Micka a Roman Svoboda vyloučili na pět minut a do konce utkání.

V závěrečném dějství se Kladno ubránilo při dalších dvou oslabeních, při druhém mohl zvýraznit rozdíl Smoleňák. Kiviaho zabránil ve zkorigování stavu Račukovi a Mountfield odolal i při Oksanenově trestu. V 55. minutě fauloval Beran v šanci Jergla a nařízené trestné střílení proměnil Oksanen, který se stejně jako Perret zapsal mezi střelce podruhé v utkání. Kladno se sice ubránilo při Zikmundově trestu, ale 24 sekund před koncem ještě dovršil debakl Lev.

Ohlasy trenérů

David Čermák (Kladno): „Hodnotí se mi to samozřejmě velice těžko. Za mě to byl ostudný výkon. Po několika dnech přípravy v reprezentační pauze jsme vlezli na led, po čtyřech střídáních jsme prohrávali 0:3 a o zápasu bylo rozhodnuto. Jarda (Jágr) měl opět problém s přitahovačem, takže dneska nenastoupil. U Ondřeje Machaly doktor říkal, že má otřes mozku. Ještě než odjel do nemocnice, tak začal vnímat. Další zprávy nemám.“

Tomáš Martinec (Mountfield HK): „Jsme samozřejmě hrozně rádi, že jsme tady zvítězili. O výsledku rozhodl nás výborný začátek, kdy jsme během minuty dali dva góly, a celá první třetině, v které jsme byli produktivní a dali jsme z šancí góly. V dalším průběhu už byla hra hodně neurovnaná a samozřejmě i ovlivněná vyloučeními na obou stranách. Klukům jsme v šatně poděkovali a jsme rádi, že jsme před Vánocemi zastavili sérii porážek.“

SESTŘIH: Kladno - Mountfield HK 2:9. Výprask Rytířů bez Jágra, zářil Oksanen
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:03. Dotchin, 24:22. Plekanec

Hosté: 00:28. Oksanen, 00:55. Perret, 02:19. Orsava, 10:01. Miškář, 11:30. Lalancette, 19:25. Kelly Klíma, 23:59. Perret, 54:37. Oksanen, 59:36. Lev

Sestavy

Domácí: Bow (Stahl) – Dotchin (A), Kehar, Zajíc, K. Wood, Veber, J. Suchánek (A) – Hlava, Plekanec (C), Zikmund – M. Beran, A. Kubík, Račuk – M. Indrák, Melka, Kristo – Machala, Filip, Pytlík.

Hosté: Kiviaho (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel, F. Pavlík (A), Gaspar, McCormack, Jank, Šalda – Oksanen, Lalancette, Smoleňák (C) – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Lev (A), Miškář – Orsava, Štohanzl, R. Pilař.

Rozhodčí

Micka, Svoboda – Kajínek, Axman

Stadion

Rocknet Aréna, Chomutov

Návštěva

1000 diváků

Skvělý Bulíř řídil výhru nad Hanáky

První šanci utkání si vypracoval po rychlém průniku po pravé straně hostující Budík, jehož zakončení nadělalo Lukášovi značné problémy. Vzápětí zareagovala první olomoucká formace, ale Svobodu nedokázal překonat Krejčí ani dorážející Kunc.

Do zajímavého prostoru se dostal také hostující Kodýtek, jenže Lukáše prostřelit nedokázal. Z podobného místa domácího brankáře prověřil také Blomstrand. Napodruhé už se pak švédský střelec prosadil, když v přesilové hře zamířil přesně pod horní tyč a připsal si 16. gól v sezoně. V největší šanci Olomouce neuspěl před koncem první třetiny Tomeček, Svoboda předvedl dobrý zákrok.

Hanáci srovnali ve 25. minutě, kdy se střelou z mezikruží trefil přesně k tyči Knotek. Puk do ideální pozice poté dostal také Burian, jenže otočit vývoj utkání se mu nepodařilo, Svoboda zasáhl lapačkou. Plzeňský brankář si pak dokázal poradit také s následnou střelou Knotka. Po polovině hrací doby prověřil domácího brankáře ze středu hřiště Bulíř, Lukáš zasáhl ramenem. Z další šance už se hosté dostali znovu do vedení, Schleiss měl na hranici brankoviště dostatek prostoru k překonání bezmocného Lukáše.

Plzeň si přenesla do třetí třetiny přesilovou hru a dokázala během ní zvýšit na 3:1. Na svoji šanci si počkal Thorell a poté, co se k němu dostal odražený kotouč, překonal přesouvajícího se brankáře Lukáše.

Západočeši ve třetí třetině čekali na příležitosti z rychlých protiútoků a jednu z nich dokázali využít. Do samostatného úniku se dostal Přikryl a olomouckého brankáře překonal střelou mezi betony. Domácí si sice během třetí třetiny určitý tlak sice vytvořili, ale absence dvou ze tří nejproduktivnějších hráčů byla v útočné fázi cítit.

Jednu z mála šancí měli Burian se Strapáčem, jenže puk za Svobodova záda ze skrumáže nedostali. Na druhé straně hřiště pak hned vzápětí střílel těsně nad Bulíř. Olomouci se přece jen povedlo snížit chvíli před koncem třetí třetiny, když Černého nahození od modré čáry úspěšně tečoval Navrátil. Další gól ale Hanáci nepřidali, naopak sami při power play ještě jednou inkasovali. Vydařený večer korunoval Bulíř.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): „Náš výkon dnes nebyl úplně dobrý. V první třetině jsme tahali vyloženě za kratší konec. Soupeři jsme nabídli jednoduché góly, druhý a čtvrtý gól byl po našich chybách. Ve druhé třetině jsme se zlepšili a měli jsme i nějaké brankové příležitosti, ale bohužel jsme je neproměnili. Navíc jsme si nepomohli ani přesilovou hrou. Souhlasím s trenérem hostů, že rozhodl třetí gól po dvou odrazech od bruslí, kdy to stříleli už do prázdné branky. Plzeň zaslouženě vyhrála a pojedou vesele domů. My máme na čem pracovat, protože ve čtvrtek je další zápas. Navíc nám dnes chybělo šest hráčů ze základní sestavy a pokud se nám nasčítá takové množství absencí, tak je velice těžké je nahradit.“

Václav Baďouček (Plzeň): „Chtěli jsme dnes eliminovat tlak domácích dobrým pohybem a aktivní hrou, což se nám v první třetině podařilo. Pomohli jsme si přesilovou hrou do vedení 1:0 a zcela zaslouženě jsme první třetinu vyhráli. Od druhé třetiny soupeř přidal, na co jsme sice hráče upozorňovali, ale hned v prvním střídání jsme jim mu nabídli gólovou šanci. V tomto duchu se nesla i celá druhá třetina, domácí byli aktivnější a dostávali nás pod tlak. Byli jsme rádi, že jsme i přesto do kabin odcházeli ve vedení 2:1. Utkání se podle mě zlomilo využitou přesilovou hrou na začátku třetí třetiny třetí. Pak jsme se vrátili k tomu, co jsme produkovali v první části hry a zaslouženě jsme dovedli utkání do vítězného konce.“

SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 2:5. Skvělý Bulíř (1+3) řídil výhru na Hané
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 24:36. J. Knotek, 56:31. Navrátil

Hosté: 12:49. Blomstrand, 33:06. Schleiss, 40:51. G. Thorell, 50:41. F. Přikryl, 59:15. Bulíř

Sestavy

Domácí: Lukáš (Konrád) – A. Rutar, T. Černý, Švrček (C), Rašner, L. Mareš, Řezníček – V. Tomeček, David Krejčí (A), Michal Kunc – Kusko, J. Knotek (A), Klimek – Navrátil, P. Kolouch, Strapáč – Burian, Nahodil, Bambula.

Hosté: Miroslav Svoboda (Pavlát) – Čerešňák (A), L. Kaňák, Budík, Graňák, J. Kindl (C), Kvasnička, Kremláček – J. Dufek, Mertl, Dzierkals – Schleiss, Bulíř, F. Suchý – G. Thorell, Kodýtek (A), Blomstrand – Adamec, F. Přikryl, M. Lang.

Rozhodčí

Pešina, Obadal – Frodl, Komárek

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

1 000 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Mountfield 56 31 9 5 11 182:115 116
2. Třinec 56 31 6 7 12 174:118 112
3. Sparta 56 27 6 6 17 203:153 99
4. Č. Budějovice 56 26 5 5 20 166:151 93
5. Pardubice 56 22 11 5 18 173:152 93
6. Plzeň 56 24 5 9 18 167:154 91
7. Liberec 56 25 3 8 20 146:147 89
8. Vítkovice 56 22 8 5 21 142:149 87
9. Olomouc 56 20 8 4 24 133:152 80
10. Brno 56 17 10 5 24 145:163 76
11. M. Boleslav 56 21 3 7 25 128:148 76
12. K. Vary 56 19 4 7 26 160:176 72
13. Litvínov 56 18 4 8 26 152:173 70
14. Kladno 56 14 6 8 28 142:183 62
15. Zlín 56 9 6 5 36 108:187 44
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud