8. února 2022 • 20:40

SESTŘIHY: Kladno oloupilo Boleslav 1:0p. Motor natáhl sérii, Vondrka 2+1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trápení hokejistů Mladé Boleslavi pokračuje. Ve vyrovnaném domácím duelu Tipsport extraligy nestačili na Kladno, které po návratu Jaromíra Jágra do sestavy vyhrálo 1:0 v prodloužení. Bruslaři padli počtvrté v řadě. České Budějovice díky třem bodům útočníka Michala Vondrky (2+1) otočily duel s Vítkovicemi, vyhrály 3:2 a připsaly si pátou výhru v řadě. Vedoucí Třinec narazil v Karlových Varech, které na svém ledě zvítězily 3:2 v prodloužení. Litvínov prohrál 1:4 v Olomouci a na předposlední Rytíře drží náskok "už jen" sedm bodů.



Druhé čisté konto pro Bowa

Do sestavy Rytířů se po dvouzápasové pauze vrátil Jaromír Jágr, který uspíšil svůj návrat do sestavy při absenci nemocného Ladislava Zikmunda. V 10. minutě se ocitl v první velké šanci zápasu po Babkově přihrávce zpoza branky, ale Krošelje nepřekonal. Předtím měl naznak možnosti domácí Flynn, ale z dorážky Bowa nepřekonal. Po hrajícím majiteli Kladna, který za týden oslaví padesátiny, zahrozil průnikem Ondřej Bláha, ale slovinský gólman byl pozorný. Příležitost domácích v závěru úvodní části nevyužil Kousal.

V úvodu druhé části se domácí začali více tlačit před Bowa, ale Stránský ani Bičevskis jej nepřekonali. Kladno se ubránilo při Arzamascevově trestu a navíc mohlo v oslabení udeřit. Před Krošelje se dostal Plekanec, s blafákem do bekhendu ale neuspěl. Hosté se ubránili při Hlavově trestu a Bow chytil i Fořtovu střelu ve 33. minutě. Na druhé straně po kombinaci Rytířů kryl Krošelj Hlavovu střelu a Bow si v rušné pasáži poradil se dvěma šancemi Bičevskise. Potom jej nepropálil ani Jánošík.

Při Beranově vyloučení měl možnost v oslabení Kubík, jehož fauloval Šťastný. Při hře čtyř proti čtyřem dvakrát ohrozil Bowa Kousal a už v oslabení zahrozil Pláněk. Při kladenské přesilovce sice od modré čáry překonal Krošelje Baránek, ale puk prošel za brankovou čáru až po vypršení hrací doby, což si sudí ověřili u videa.

I ve třetí třetině končily střelecké pokusy domácích u spolehlivého Bowa. Krošelj zase podržel svůj tým ve 48. minutě při Kubíkově možnosti po Moravcově vyloučení. Při plném počtu hráčů na ledě neuspěl Beran. Ze strany domácích neodvrátili prodloužení ani Stránský či Lunter.

V nastavení byla dlouho aktivnější Mladá Boleslav, ale rozhodlo Kladno. Kubík ještě zamířil v úniku do Krošeljovy lapačky, ale z dalšího brejku uspěl blafákem do bekhendu Wood.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Mladá Boleslav): „Byl to vyrovnaný zápas. Nějaké šance jsme měli my i Kladno. V šedesáti minutách gól nepadl. Neměli jsme drajv do brány, takže to bylo asi spravedlivé. V prodloužení tam naši hráči bohužel zůstali na risk déle, než měli. Měli vystřídat po prvním brejku Kladna. Bohužel to neudělali, zůstali tam a brejková situace se opakovala a Kladno ji proměnilo. Zahráli jsme to špatně v tom smyslu, že jsme zůstali strašně dlouho na ledě. Byli jsme za to po právu potrestaní. Takhle to nejde, střídání musí být daleko kratší. Hráči tam bohužel zůstali, chtěli to vzít na sebe a otočilo se to proti nám. Rozhodl jediný gól. Už ve třetí třetině bylo jasné, že to rozhodne jeden gól. Bohužel jsme v prodloužení udělali netaktickou chybu, která nás stála aspoň šanci zabojovat o druhý bod.“

Jiří Burger (Kladno): „První třetina byla poměrně vyrovnaná. Chtěli jsme vycházet ze zajištěné obrany a hrozit z protiútoků. To se nám dařilo. Ve druhé třetině se domácí dostali do tlaku, což bylo způsobené i tím, že jsme měli tři vyloučení za dvacet minut. Byli jsme pod tlakem a podržel nás výborně chytající Bowsie (Landon Bow). Ve třetí třetině se čekalo, kdo dá gól. Nikomu se to nepodařilo. My jsme spokojení, že se nám podařilo rozhodnout pár vteřin před koncem prodloužení. Vezeme si odtud dva velice cenné body. U Jardy Jágra to ještě není zdravotně stoprocentní, šel hrát, protože jsme neměli hráče. Před zápasem nám ještě omarodil Ziki (Ladislav Zikmund), jinak by nejspíš hrát nešel.“

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Kladno 0:1p. Bow pochytal 43 střel Bruslařů, rozhodl Wood
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 64:47. K. Wood

Sestavy

Domácí: Krošelj (J. Růžička) – Jánošík, Ševc (C), D. Moravec, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, T. Hanousek, Bernad – P. Kousal, Fořt, D. Šťastný – Lunter, Kotala, Kantner – O. Flynn, Bičevskis, J. Stránský (A) – Závora, Adam Raška I.

Hosté: Bow (Janus) – Dotchin (A), Arzamascev, Ticháček, K. Wood, J. Suchánek (A), Baránek, Donaghey – Hlava, Plekanec (C), A. Kubík – M. Beran, Filip, M. Indrák – Jágr, Pytlík, Melka – Babka, Kuťák, O. Bláha.

Rozhodčí

Šír, Kubičík – Frodl, Lederer

Stadion

Návštěva

931 diváků

Skvělý Vondrka řídil obrat

Jihočeši, jimž kvůli zranění chyběl kapitán Gulaš a už ve třetím utkání po sobě také brankářská jednička Hrachovina, začali aktivně a hned po 19 sekundách měli ideální možnost otevřít skóre. Polák při úniku sekl Vondrku, ale mladík Koláček, který se trefil při posledních dvou nájezdech, tentokrát trestné střílení neproměnil.

Ještě na konci rušné první minuty zahrozil na opačné straně Flick, jehož další střelu o chvíli později vykopl Strmeň. Motor získával převahu, tvrdou Vrablíkovu ránu ale vyrazil Stezka a na konci 13. minuty po Ondráčkově pokusu za již překonaným vítkovickým gólmanem zasáhla obrana. Do vedení se o necelé tři minuty později dostali hosté. Solovjovovo nenápadné nahození od modré čáry tečoval mladík Fridrich a připsal si první branku od konce listopadu.

Slezanům vedoucí gól viditelně pomohl a v úvodu druhého dějství byli aktivnější, domácí však několik závarů s vypětím sil ubránili. Do tempa Jihočechy dostala těsně před polovinou utkání jejich první přesilovka. V ní si do dobré pozice vybrusil obránce Šenkeřík, ale jubilejní 300. zápas extralize gólem neoslavil.

Čtvrtá vítkovická formace po brance z první třetiny i dál hrozila a Fridrichův nebezpečný nástřel zalehl Strmeň. Ve své druhé přesilovce měli na opačné straně blízko k vyrovnání domácí především při šanci Valského, který ve 34. minutě po nápadité přihrávce od spoluhráče netrefil odkrytou branku.

Domácí na startu třetí třetiny dohrávali přesilovku a brankáře Stezku zachránila branková konstrukce. Ve 46. minutě už Motor v další početní výhodě srovnal. Šenkeříkův švih od modré čáry doplachtil až do sítě, ale domácí zadák se trefy ve svém jubilejním zápase nedočkal ani tentokrát, neboť kotouč ještě tečoval Ondráček.

Jihočechy branka nabudila. V první velké šanci ještě propadl Stezkovi puk těsně vedle tyče, ale na začátku 48. minuty už domácí dokonali obrat. Štencel objel branku a Vondrka z dobré pozice propálil Stezku a k asistenci u vyrovnávacího zásahu si připsal i gól. Motor otočil stav během minuty a půl.

Vzápětí mohl po brejku dvou na jednoho zvýšit Holec, ale odkrytou branku přestřelil a Slezané to z nenápadné akce potrestali. Necelých 10 minut před koncem krátce po vhazování zaskočil Strmeně Stehlík. V dramatickém závěru si ale Motor vzal vedení zpět. V polovině 57. minuty se Jihočeši dostali do přečíslení, které po Holcově přihrávce svým druhým gólem v utkání zakončil dnešní kapitán domácích Vondrka.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Kvalitní utkání a kvalitní soupeř, velký, silný. Bylo to bojovné z obou stran, mělo to náboj, bylo to pěkné, hodně osobních soubojů. Dlouho byl stav 0:1. My jsme si pak pomohli přesilovkou, dali jsme gól na 1:1 a dostali se zpátky do zápasu. Pak to začalo lítat nahoru dolů a my byli trochu šťastnější. Udělali jsme pár dobrých přechodů a brejků a tím jsme dali rozhodující góly. Musím kluky pochválit. Dobře chytal gólman, dal nám šanci vyhrát a našli jsme cestu k vítězství.“

Miloš Holaň (Vítkovice): „Za mě vyrovnané utkání. Dlouho jsme drželi nadějné vedení 1:0. Měli jsme ještě další šance, ale stejně tak i domácí. Jako klíčový moment vidím neproměněné přesilové hry. S tím jsme si neporadili vůbec dobře, mohli jsme odskočit na 2:0. Tahle prohra mě mrzí, myslím, že kluci do toho dali všechno. Ale takovými detaily a hloupostmi jsme si utkání prohráli. Při závěrečném inkasovaném gólu tři minuty před koncem zbytečně blázníme dopředu, přitom jsme chtěli hrát dobře dozadu. Věděli jsme, že Motor má rychlé kontry. Domácí čekali na brejky, které se jim povedly.“

SESTŘIH: České Budějovice - Vítkovice 3:2. Motor vyhrál popáté v řadě, řádil Vondrka (2+1)
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 45:35. J. Ondráček, 47:04. Vondrka, 56:35. Vondrka

Hosté: 15:19. Fridrich, 50:34. Jakub Stehlík

Sestavy

Domácí: Strmeň (Maleček) – Vráblík, Štencel, Štich, Piskáček (A), Bindulis, Šenkeřík, Bučko – Abdul, Pech (A), J. Ondráček – Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek – Valský, Holec, D. Voženílek – Chlubna, Koláček, Vondrka (C).

Hosté: Stezka (Dolejš) – R. Polák (C), A. Solovjov, Plášil, R. Pedan, Jakub Stehlík, P. Koch, L. Kovář – Lakatoš, J. Hruška (A), L. Krenželok (A) – M. Kalus, Flick, R. Bondra – Marosz, Bernovský, R. Půček – Fridrich, Chlán, Lednický.

Rozhodčí

Pilný, Šindel – Brejcha, Votrubec

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Redlich hrdinou Energie

Utkání bylo hned ve druhé minutě přerušeno kvůli poškození plexiskla na reklamním banneru a po zhruba čtvrthodinové nucené přestávce byli v úvodních deseti minutách aktivnější Oceláři, když zejména střely Hrehorčáka a Růžičky zaměstnaly Habala, který dnes dostal v brance domácích přednost před Lukešem.

Karlovarští se osmělili po polovině úvodního dějství, a to zejména díky třem rychle po sobě jdoucím přesilovkám. Nejblíže byl ke vstřelení první branky v 11. minutě Kohout, který ale po ideální Koblasově přihrávce minul odkrytou část třinecké branky.

Střelecký účet utkání otevřel ve 23. minutě domácí Pulpán, jehož nahození v útočném pásmu skončilo nad Mazancovou lapačkou. Srdnatě bojující domácí měli další velkou příležitost díky Flekovi, který ale po samostatném úniku minul branku. Na druhé straně měl příležitost ke skórování Szturc, ale po přihrávce nové třinecké posily Bakoše neprocedil puk mezi betony výborně chytajícího Habala.

Ve 36. minutě dostali Slezané možnost hrát celé dvě minuty přesilovou hru pět na tři, když ve stejnou chvíli obdrželi trest za podrážení Pulpán a Weinhold. Nabídnutou šanci využil po 25 vteřinách Marcinko, který v předbrankovém prostoru tečoval přesnou nahrávku Chmielewského.

Ze třetího dějství uběhlo pouhých 11 sekund, když se na pravém křídle objevil zcela osamocený Marcinko a přesnou křížnou střelou otočil vývoj zápasu. Hráče z lázeňského města však nepříznivý vývoj zápasu nepoložil a snažili se i nadále Slezany aktivně napadat.

Po vyloučení Jaroměřského a následně i Adámka dostali rovněž domácí příležitost hrát minutu a čtvrt ve dvojnásobné početní výhodě. Energie sice přesilovku nevyužila, ale těsně po návratu Adámka na led vyrovnal prudkou střelou ze středu pravého kruhu Mikúš. Vrátit vedení na stranu Ocelářů mohl ještě v 58. minutě agilní Marcinko, ale jeho střelu Habal vytěsnil lapačkou mimo tři tyče.

V prodloužení rozhodl v 63. minutě Redlich, který zužitkoval při přečíslení přihrávku Beránka. Domácí tak porazili v domácím prostředí svého dnešního soupeře po šesti letech a dvou měsících.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „My jsme dnes hlavně rádi, že jsme dokázali utkání dotáhnout do vítězného konce, což se nám v poslední době moc nedařilo. Myslím, že jsme podali bojovný a obětavý výkon, byli jsme více než vyrovnaným soupeřem, dokázali jsme si dobrým pohybem vytvářet příležitosti. Možná nebýt zbytečného dvouminutového oslabení ve třech a lehkovážného nástupu do třetí třetiny, mohli jsme mít bodů i více. Rozhodně však s Třincem dva body bereme všemi deseti.“

Václav Varaďa (Třinec): „Chtěl bych poblahopřát soupeři za ten extra bod. Myslím si, že náš dnešní výkon nebyl moc dobrý. Dělali jsme spoustu individuálních chyb a brali si momentum v utkání zbytečnými vyloučeními, která nakonec byla klíčová v tom, že domácí srovnali krok a šli si za tím vítězstvím více než my. Samozřejmě jsem zklamaný, že jsme tady nechali nějaké body, ale musíme pogratulovat soupeři, který byl dneska - hlavně v těch fázích, kdy se srovnala hra - lepší.“

SESTŘIH: Karlovy Vary - Třinec 3:2p. Energie doma poprvé od roku 2015 porazila Oceláře
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 22:33. Pulpán, 50:04. T. Mikúš, 62:26. Redlich

Hosté: 36:12. Marcinko, 40:11. Hrehorčák

Sestavy

Domácí: Habal (Š. Lukeš) – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, Parkkonen (A), Pulpán, T. Havlín, Weinhold – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, Flek – Hladonik, Kulich, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).

Hosté: Marek Mazanec (Kacetl) – Jaroměřský, M. Adámek, D. Krenželok, Teper, Zbořil, J. Michálek – Hrehorčák, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Chmielewski, Marcinko, Svačina – Bakoš, R. Szturc, Dravecký (A) – Kofroň.

Rozhodčí

Pešina, Kika – Lhotský, Svoboda

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

1000 diváků

Skvělý nástup Vervy, pak však začali Hanáci trestat

Po dvou minutách střílel z velmi dobré pozice Navrátil, hostující brankář Neužil proti jeho pokusu zasáhl lapačkou. Domácí se sice drželi v útočném pásmu častěji, ale do větších šancí se přes pozornou litvínovskou obranu nedostávali.

Výjimkou byla až příležitost Klimka, kterému však v předbrankovém prostoru přeskočila skákavá přihrávka hokejku. Litvínov se za první třetinu dostal jen ke třem střeleckým pokusům na branku, přesto dokázal jeden z nich využít. Po spolupráci Zdráhala s Estephanem zamířil kanadský útočník přesně do horního rohu Lukášovy branky.

Jestliže vývoj zápasu nenabídl do té doby příliš atraktivní hokej, vyrovnávací branka Olomouce na začátku druhé třetiny byla pohledná. Kolouch přihrál v úniku dvou proti jednomu Navrátilovi, který mu přihrávku vrátil zpět a Kolouch pak zakončoval v podstatě do prázdné branky. Po hezké individuální akci Bambuly se následně k zakončení dostal Kunc, Neužil proti jeho střele z pravé strany zasáhl vyrážečkou.

Poté však pokračoval trend spíše bojovného utkání a další zajímavou střelu si připsal až pět minut před koncem druhé třetiny hostující Kudrna, k jeho smůle trefil jen střed branky a hruď brankáře Lukáše. Z dobré pozice pak střílel olomoucký Klimek, ale také Neužil byl pozorný. Nestačil až na pokus Lichance z bezprostřední blízkosti, kterému zpoza branky chytře zadovkou přenechal puk Burian. Verva mohla brzy srovnat, jenže Zdráhal nevyužil špatné vyhození Koloucha a z dobré pozice zamířil mimo tři tyčky.

První důležitý zákrok třetí třetiny si připsal olomoucký Lukáš, který chytil nenápadnou, ale nebezpečnou střelu ze skrumáže před jeho brankou. Poté se vyznamenal také hostující Neužil proti Kolouchovi při samostatném úniku olomouckého hráče ve vlastním oslabení. V sérii dobrých zákroků pak pokračoval opět Lukáš, když se včas přesunul po křížné přihrávce od Zdráhala proti střele Chalupy.

Olomouc vzápětí v přesilové hře zvýšila na rozdíl dvou branek. Do listiny střelců se zapsal po teči Ondruškova nahození od modré čáry Knotek. O chvíli později už domácí vedli o tři branky, když v další přesilové hře předvedl hezkou individuální akci Olesz a křížnou nahrávkou vybídl ke skórování Kuska. Snížit se pak nepodařilo hostujícímu Kudrnovi, Lukáš zasáhl betonem.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (Olomouc): „My jsme dobře začali, první třetina měla z naší strany nasazení a šmrnc, bohužel jsme ale z jednoho útoku inkasovali gól. Litvínov ve druhé třetině začal opravdu dobře a my jsme s tím měli problémy hlavně v obranném pásmu. Hlavně jejich první lajna nám dělala potíže a vytvořila si několik šancí. Naštěstí jsme ale v druhé třetině dali dva góly. Potom už jsme to nějakým způsobem ubojovali a snažili jsme se hrát tak, abychom nedostali gól. Litvínov měl i tak další šance a výborný výkon podal brankář Lukáš. Všechny kluky pak musím pochválit za bojovnost.“

Vladimír Růžička (Litvínov): “První třetinu jsme nehráli úplně dobře, ale dobře jsme bránili. Hráli jsme ze zatažené obrany, chtěli jsme chodit do rychlých protiútoků a uhráli jsme to na 1:0. Ve druhé třetině jsme sice začali vystrkovat růžky, drželi Olomouc v útočném pásmu a přehrávali je, ale bohužel jsme nedali góly. Druhou třetinu, kterou jsme hráli lépe než tu první, jsme tak paradoxně prohráli 0:2. O zápase pak ale jednoznačně rozhodla naše vlastní nedisciplinovanost. Jestli si to hráči neuvědomují v dnešním zápase, tak netuším, kdy jindy si to chtějí uvědomit. Kvůli tomu se to pak překlopilo k domácím a ten zápas si pak zaslouženě uhráli.„

SESTŘIH: Olomouc - Litvínov 4:1. Mora otočila zápas a přerušila sérii proher, rozhodl Lichanec
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 22:57. P. Kolouch, 37:51. Lichanec, 52:04. J. Knotek, 55:47. Kusko

Hosté: 18:49. Estephan

Sestavy

Domácí: Lukáš (Mokry) – Rašner, Ondrušek (C), Dujsík, Švrček, Škůrek, Řezníček – Bambula, Klimek, Michal Kunc – J. Doktor, J. Knotek (A), Kusko – Navrátil, P. Kolouch, Olesz (A) – Mácha, Lichanec, Burian.

Hosté: Neužil (Zajíček) – Irving, D. Kolář, D. Zeman, Demel, Strejček, Hrbas, Stříteský – Zygmunt, Estephan, P. Zdráhal (A) – M. Slavík, Sukeľ, Kudrna – Fronk, V. Hübl (C), P. Straka (A) – M. Havelka, Gerhát, M. Chalupa.

Rozhodčí

Hejduk, Pražák – Bohuněk, Malý

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

1 000 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Mountfield 56 31 9 5 11 182:115 116
2. Třinec 56 31 6 7 12 174:118 112
3. Sparta 56 27 6 6 17 203:153 99
4. Č. Budějovice 56 26 5 5 20 166:151 93
5. Pardubice 56 22 11 5 18 173:152 93
6. Plzeň 56 24 5 9 18 167:154 91
7. Liberec 56 25 3 8 20 146:147 89
8. Vítkovice 56 22 8 5 21 142:149 87
9. Olomouc 56 20 8 4 24 133:152 80
10. Brno 56 17 10 5 24 145:163 76
11. M. Boleslav 56 21 3 7 25 128:148 76
12. K. Vary 56 19 4 7 26 160:176 72
13. Litvínov 56 18 4 8 26 152:173 70
14. Kladno 56 14 6 8 28 142:183 62
15. Zlín 56 9 6 5 36 108:187 44
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud