13. února 2022 • 20:04

SESTŘIHY: Kladno stíhá Litvínov, Zlín míří za sestupem. Třinec uhájil vedení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tipsport extraliga už má první stobodový tým sezony! Třinec i bez několika opor zvládl nedělní šlágr proti Pardubicím a po výhře 3:2 uhájil vedení v tabulce, na kontě má už 101 bodů. Oceláře stále stíhá Mountfield HK, který si bez problémů poradil s Olomoucí 4:1. Kladno potvrdilo skvělou formu a po výhře 6:4 nad Kometou už ztrácí jen bod na třináctý Litvínov. Na trápící se Vervě si smlsla Sparta, která na severu Čech vyhrála 5:0. Čtyřmi body (2+2) se blýskl Filip Chlapík. Zlín se po vysoké prohře 1:5 v Karlových Varech znovu více přiblížil sestupu. Mladá Boleslav podesáté v sezoně nedala v utkání gól a padla ve Vítkovicích 0:3.



Třinec na 101 bodech, uhájil vedení

Třinečtí hokejisté zdolali v dohrávce 44. kola na svém ledě Pardubice 3:2 a udrželi v čele extraligy dvoubodový náskok před Hradcem Králové. Hosté vedli góly Roberta Říčky a Davida Ciencialy, lídr soutěže vyrovnal trefami Petra Vrány a Mikuláše Zbořila. Nerozhodný stav zlomil ve 49. minutě v přesilové hře Martin Růžička. Oceláři vyhráli nad Dynamem poprvé v sezoně a zároveň jsou prvním týmem, který překonal hranici sta bodů (101).

Pardubice, které hrály bez suspendovaného Camary, byly v úvodní třetině střelecky aktivnější (13:5) a v osmé minutě je dělily od vedoucího gólu centimetry. Košťálkova rána od modré čáry ale zazvonila jen na tyčku. Domácí Svačina poté po hezké kombinaci druhého útoku zblízka těsně minul a z protiakce otevřel skóre Říčka střelou z levého kruhu. Havířovský rodák tím potvrdil, že se mu na Oceláře v této sezoně daří - skóroval ve všech třech vzájemných zápasech s bilancí 4+2.

Třinec hrozil jen v přesilových hrách a v té druhé vyrovnal. Růžička nejdřív trefil tyč, ale v dohrávané akci se po hezké souhře prosadil z předbrankového prostoru kapitán Vrána.

SESTŘIH: Třinec - Pardubice 3:2. Oceláři přetlačili Dynamo a udrželi vedení v tabulce
Video se připravuje ...

Role se ve druhé třetině obrátily. Pardubičtí se sice ujaly z rychlého protiútoku trefou Ciencialy už po 38 sekundách opět vedení, ale další minuty patřily domácím. Frodl se ještě zaskvěl pravým betonem proti dorážce Chmielewského do prázdné branky, na dělovku Zbořila zpoza levého kruhu už byl však ve 25. minutě krátký. Bek, který nastupuje díky účasti tří třineckých obránců na olympijských hrách, vstřelil v extralize svůj první gól.

Obhájce titulu mohl skóre ve druhé třetině otočit, kdyby měl přesnější mušku alespoň jeden z tria Nestrašil, Vrána a Kofroň. Závěrečná část se nesla v opatrném duchu a zápas rozhodlo vyloučení Petgravea, jehož faul potrestali domácí v utkání podruhé - Růžička skóroval střelou bez přípravy ze svého stanoviště v levém kruhu.

Poté převzaly iniciativu Pardubice a vynutily si územní převahu. Do gólových šancí se ale dostávaly jen obtížně a nic extra si nevytvořily ani v závěrečných 85 sekundách při hře šest na čtyři.

Hlasy trenérů:

Václav Varaďa (Třinec): „Chtěl bych klukům poděkovat za bojovný výkon. Čekali jsme lepší nástup, podobný jako posledně s Hradcem, kde jsme hráli v první třetině velmi dobře. Tentokrát jsme ztráceli krok a dostávali se do problémů. Kdyby to bylo po první třetině 0:2, tak bych se nedivil. Pomohli jsme si ale vyrovnávací brankou v přesilovce a bylo pro nás malé vítězství, že jsme ji zremizovali (1:1). Ve druhé třetině jsme se snažili si vytvořit v útoku šance a dostat hosty pod tlak. To se nám dařilo. Teď už bude v posledních zápasech rozhodovat jeden gól a velmi si ceníme tří bodů, i když naše hra nebyla optimální. Bylo to hodně urputné a odmakané utkání.“

Richard Král (Pardubice): „Měli jsme dobrý vstup do utkání. Drželi jsme se našeho plánu, byli jsme silní na kotouči. Byli jsme schopni hrát u nich ve třetině, vytvořili jsme si nějaké šance a mohli jsme přidat nějaký gól, ale bohužel jsme je neproměnili. Druhou třetinu jsme absolutně nezvládli. Nebyli jsme schopni být vůbec na puku, ztráceli jsme kotouče na obou modrých čarách. A jak byla dlouhá střídačka, tak nás Třinec dostával pod tlak a vůbec jsme nestíhali. Třetí třetina už byla relativně vyrovnaná. Třinec si v zápase pomohl dvěma přesilovkama, my žádnou, a to asi rozhodlo.“

Góly

Domácí: 17:06. P. Vrána, 24:03. M. Zbořil, 48:27. Martin Růžička

Hosté: 11:07. Říčka, 20:38. Cienciala

Sestavy

Domácí: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Adámek, M. Doudera, Jaroměřský, M. Zbořil, Teper, D. Krenželok, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Hrehorčák – O. Kovařčík, A. Nestrašil, Kofroň – Svačina, Marcinko, Bakoš – Dravecký (A), M. Kovařčík, Chmielewski.

Hosté: Frodl (Klouček) – J. Mikuš (A), J. Zdráhal, Sergijenko, Košťálek, O. Vála, Petgrave – Říčka, Poulíček (C), Cienciala – R. Kousal (A), A. Musil, Paulovič – Hecl, Švyrjov, Anděl – Herčík, O. Roman, Kaplan.

Rozhodčí

Jeřábek, O. Hejduk – Ganger, Rampír

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Návštěva

1000 diváků

Plekanec řídil výhru nad Kometou

Hokejisté Kladna porazili v dohrávce 44. kola extraligy Brno 6:4. Předposlední Rytíři uspěli potřetí v řadě a na třináctý Litvínov už ztrácí jen bod. Sami mají naopak k dobru na poslední Zlín 17 bodů. Kometa vyšla podruhé za sebou naprázdno. Dva góly a asistenci zaznamenal Tomáš Plekanec, tři body (1+2) si připsal i další útočník vítězů Adam Kubík.

Úvod zápasu patřil Kladnu, které od úvodu hrálo aktivně a zahrozilo již ve druhé minutě Jágrem. Za dva dny padesátiletá legenda se dostala až před Sedláčka, zlínský rodák ale Kometu podržel. Štěstí měl i po pokusu Donagheyho, když neudržel puk ve výstroji. Následovala přesilovka po faulu Kučeříka a Rytíři bleskově trestali. Plekanec si vybruslil zpoza branky a nachytal brněnského brankáře nečekanou střelou na přední tyčku.

Kometa se po gólu osmělila pokusy Dočekala hrajícího 400. utkání v brněnském dresu a Pavlíka, především druhý jmenovaný pálil nebezpečně, ale Bow vytáhl dobrý zákrok lapačkou. Druhé oslabení Brňané sice přežili, ale ve 14. minutě si domácí vytvořili přečíslení tři na dva, Melka po pěkné kombinaci našel Zikmunda a ten jemným zakončením zamířil přesně - 2:0.

Zdálo se, že Středočeši mají duel pod kontrolou, jenže modrobílí zaveleli k rychlému vyrovnaní. Dvě minuty před koncem třetiny přišlo snížení, když Tansey před modrou čárou jen tak lehce nahodil kotouč na Bowa a tomu propadl mezi betony. Kladenský gólman se musel červenat i o 66 sekund později. Od modré čáry napřáhl další obránce Gulaši a sváteční střelec si připsal první gól v sezoně, junior Malý pro změnu první bod v nejvyšší soutěži. Pět sekund před přestávkou mohlo jít Kladno znovu do vedení, pumelice Kubíka ale orazítkovala pouze tyč Sedláčkovy branky.

SESTŘIH: Kladno - Kometa Brno 6:4. Rytíři oslavili Jágrovy padesátiny stylově
Video se připravuje ...

Prostřední třetinu načala pro změnu lépe Kometa. Holík se ocitl zcela sám před Bowem, ale v jeho blízkosti neuspěl. Moravané byli dál o něco aktivnější a dočkali se branky, byť po velké hrubce kladenského brankáře. Ten ve 30. minutě rozehrál středem hřiště na úplně volného Šalého, pro šestnáctiletého mladíčka byla připravená prázdná branka a tím i první gólová radost v extralize.

Rytíři pak hráli přesilovku. Kladenská pětice si vytvořila obrovský tlak, v něm se zastřeloval nejprve Indrák, jenž těsně minul, následně Melka pálil podruhé v utkání do tyče. Mohutnou převahu korunoval po přihrávce Plekance na pravém kruhu nachystaný Kubík a Sedláček byl bez šance - 3:3.

Střelecké dostihy pokračovaly i v posledním dějství. Ihned po buly střílel Roth a od Zbořilovy brusle se puk doklouzal do branky - 3:4. Kladenská reakce mohla přijít po střele Jágra, Sedláček ho však vychytal. Za brněnským brankářem pak zvonila potřetí v zápase tyč, tentokrát pálil tvrdě Filip. Domácí se však v 47. minutě dočkali vyrovnání: Kubík vydoloval kotouč u zadního mantinelu, našel najetého Ticháčka, jehož bomba málem protrhla síť.

Početní výhody rozhodovaly i ve třetí třetině. Rytíři dostali k dispozici už šestou přesilovku a tu osm minut před koncem využil Plekanec - 5:4. Kometa si pak vzala v závěru oddechový čas, pokusila se srovnat při power play, ale 15 sekund před koncem poslal kotouč do prázdné branky Dotchin.

Hlasy trenérů:

David Čermák (Kladno): „Měli jsme dobrý vstup do utkání a vedli 2:0. Pak jsme ale dostali smolné góly, což nás trochu vyvedlo z tempa. Brno se dostalo do vedení, ale jsem rád, že jsme vždy dokázali zareagovat a v závěru jít do vedení. Jak nás držel většinu sezony brankář Bow, tak mu to dnes hráči vrátili.“

Jiří Kalous (Brno): „Bylo to vyrovnané utkání, šance byly k vidění na obou stranách. My jsme bohužel udělali v závěru naprosto nesmyslný hloupý faul a nabídli domácím přesilovku, kterou využili. Dostali jsme tři góly v oslabení, což bylo pro výsledek rozhodující.“

Góly

Domácí: 03:59. Plekanec, 13:48. Zikmund, 34:49. A. Kubík, 46:01. Ticháček, 52:25. Plekanec, 59:45. Dotchin

Hosté: 18:02. Tansey, 19:08. Gulaši, 29:28. Šalé, 41:18. A. Zbořil

Sestavy

Domácí: Bow (Janus) – Dotchin (A), Arzamascev, K. Wood, Ticháček, Baránek, J. Suchánek (A), Donaghey – Hlava, Plekanec (C), A. Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – M. Indrák, Filip, M. Beran – Jágr, Kuťák, Babka.

Hosté: Jakub Sedláček (Čiliak) – Roth, Bartejs, Tansey, Kučeřík, L. Doudera, Gulaši (A) – Kollár, P. Holík, Zaťovič (C) – Šalé, A. Zbořil, R. Pavlík – Šik, Střondala, Meluzín – Ostřížek, Rákos, Dočekal – Malý.

Rozhodčí

Horák, Pražák – Lhotský, Svoboda

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

1 000 diváků

Chlapík čtyřmi body zničil Litvínov

Hokejisté třináctého Litvínova podlehli v 52. kole doma Spartě 0:5, potřetí za sebou nebodovali a prohráli osmý z posledních devíti zápasů. Pražané se díky páté výhře z posledních šesti duelů posunuli z 8. na 7. místo. Gólem a dvěma asistencemi k tomu přispěl útočník Filip Chlapík, který se s 55 body posunul do čela produktivity před Michala Bulíře z Plzně a s 26 trefami se mu vyrovnal na první pozici mezi kanonýry. Slovenský gólman Július Hudáček udržel ve svém prvním vystoupení od začátku po příchodu z Dinama Riga z KHL čisté konto.

Litvínov nastoupil na první třetinu ve speciálních dresech v rámci 4. ročníku Vlasatého zápasu, ty půjdou následně do dražby jako jedna ze součástí příspěvku na pomoc čtrnáctileté Elišce Valentové z Děčína, která prochází onkologickou léčbou a kvůli ní přišla o vlasy.

SESTŘIH: Litvínov - Sparta Praha 0:5. Pražané dnes nedali Vervě žádnou šanci
Video se připravuje ...

Sparta se ubránila v prvním oslabení po Strnadově vyloučení a sama při něm v sedmé minutě zahrozila díky Chlapíkově střele. Potom nevyužili početní výhodu Pražané při Havelkově pobytu na trestné lavici, ale v čase 10:29 už se radovali z vedoucí branky. Thorellův pokus tečoval před Godlou Kaše a radoval se z branky po dvacetizápasovém půstu poprvé od 2. listopadu. Gólman Hudáček, který nastoupil za Spartu podruhé, ale poprvé duel zahajoval, odolával i při vyloučení Šmerhy.

Ve 24. minutě si při Fronkově vyloučení poradil Godla s Chlapíkovým zakončením. Po polovině utkání měli v rychlém sledu možnosti Horák z přečíslení a Forman, který ve 33. minutě už další možnost proměnil. Chlapík mu přenechal puk na levém kruhu a Forman se trefil k protější tyči. Následně se Litvínov ubránil při Hüblově trestu a ve 37. minutě mohl snížit Zdráhal, ale Hudáček si s jeho střelou z levého kruhu poradil.

V úvodu třetí třetiny nepomohlo Litvínovu ke gólu ani Matuškinovo vyloučení. Ve 48. minutě mohl zvýšil náskok Sparty Kaše. Severočeši se neprosadili ani při Vitouchově trestu a v čase 52:14 zvýšil po Doležalově přihrávce zpoza branky Chlapík. V 55. minutě se ještě během sedmi sekund prosadili Strnad a Doležal.

Hlasy trenérů:

Vladimír Růžička (Litvínov): „Sparta nás přehrávala v šancích. My jsme nějaké šance měli, ale nebylo jich tolik. Myslím, že tam byla obrovská bojovnost a nasazení, ale jako tým jsme samozřejmě v útlumu. Bohužel to bylo vidět. Hráči hráli na doraz, bohužel je to o gólech. Sparta z pěti šesti šancí v prvních dvou třetinách dala dva góly. Ve třetí třetině nás Sparta vybrejkovala, přehrála nás v našem obranném pásmu. Je to víceméně pořád stejné. Uděláme chybu a dostaneme gól.“

Josef Jandač (Sparta): „Napadalo nám to tam na konci. S výkonem jsme dnes spokojení, protože jsme hráli to, co jsme chtěli. Nechci to zakřiknout, ale naše výkony jsou takové konzistentnější a lepší. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. Vrátili se nám někteří hráči, uzdravili se nám obránci. Na hře je to znát.“

Góly

Domácí:

Hosté: 10:29. D. Kaše, 32:11. M. Forman, 52:14. Chlapík, 54:18. J. Strnad, 54:25. Z. Doležal

Sestavy

Domácí: Godla (Zajíček) – D. Kolář, Irving, Demel, Stříteský, Hrbas, Strejček, D. Zeman – Kudrna, Estephan, P. Zdráhal (A) – P. Straka (A), Sukeľ, P. Svoboda – M. Chalupa, V. Hübl (C), Fronk – Zygmunt, Gerhát, M. Havelka.

Hosté: J. Hudáček (Machovský) – David Němeček, T. Pavelka, A. Polášek (C), Tomáš Dvořák, Moravčík, Jurčina, Matuškin – E. Thorell, R. Horák, D. Kaše – M. Forman (A), Chlapík (A), Z. Doležal – Prymula, Vitouch, Šmerha – J. Strnad, Stoljarov, Dvořáček.

Rozhodčí

Vladimír Pešina, Roman Mrkva – Tomáš Pešek, Ondřej Malý

Stadion

Návštěva

1000 diváků

Debakl ve Varech, Zlín míří za sestupem

Hokejisté Karlových Varů porazili v utkání 52. extraligového kola Zlín 5:1. Západočeši přehráli Berany i počtvrté v probíhající sezoně, nepřenechali jim ani jediný bod. Hosté vyšli naprázdno podruhé za sebou a z poslední příčky ztrácí na Kladno už 17 bodů.

V utkání o důležité body pro obě mužstva se do první příležitosti dostali hned v úvodu zápasu hostující Michasjonok a Veselý, ten však netrefil odkrytou část Habalovy branky. Skóre tak otevřeli ve třetí minutě hráči Energie: Černoch z pravého křídla pod padajícím obráncem prostřelil Hufa.

Vyrovnat mohl o chvíli později Ferenc, jehož střela se zastavila jen těsně před brankovou čárou. V polovině první třetiny se k nebezpečnému zakončení dvakrát dostal Zabusovs. Ačkoliv Berani během úvodního dějství domácí hráče přestříleli, zástupci lázeňského města byli efektivnější.

SESTŘIH: Karlovy Vary - Zlín 5:1. Berani nezvládli ani druhé venkovní utkání v řadě za sebou
Video se připravuje ...

Ve 14. minutě podruhé za Hufova záda vrátil odražený puk Kulich a o minutu později při vyloučení Köhlera navýšil po kombinaci na jeden dotek průběžné skóre již na tříbrankový rozdíl Havlín. V 19. minutě tento na branky bohatý úsek hry zakončil gólovou tečí z předbrankového prostoru zlínský Kubiš.

Po části hry plné nepřesností na obou stranách se Jihomoravané v polovině zápasu dostali do soustavnějšího tlaku, který domácí hasili jen za cenu častého vyhazování puku přes celé kluziště. Skóre se v této části hry neměnilo zejména díky zákrokům jistého Habala. Příležitosti ke zkorigování výsledku měli agilní Kubiš a Gazda. Na druhé straně z ojedinělého kontru orazítkoval Kohout ve 37. minutě tyčku hostující branky.

V závěrečném dějství se hra Zlína sesypala, a to zejména kvůli vlastní hrubé nedisciplinovanosti. Ve 43. minutě po vyloučení Sedláčka protestoval Kubiš tak vehementně, že i on obdržel dvouminutový trest za nesportovní chování, díky čemuž dostala Energie možnost hrát přesilovku pět na tři, kterou za 27 sekund využil bombou od modré čáry Pulpán.

Po obdržené brance pro změnu neudržel nervy na uzdě Němec a za protesty byl vyloučen na dvě minuty a následně také do konce zápasu. I přesto, že další přesilovku pět na tři již Západočeši nevyužili, dočkali se páté branky v 55. minutě po prudké střele domácího kapitána Vondráčka ze středu kruhu.

Hlasy trenérů:

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „My jsme dnes hlavně rádi, že se nám podařilo získat velmi důležité tři body. Jsem také rád, že jsme oproti minulému zápasu, který byl z naší strany velmi nepovedený, dokázali zlepšit náš výkon ve všech atributech: nasazení, pohybu, dohrávání soubojů. Zlín hrál minimálně dvě třetiny velmi dobrý hokej, vytvářel si šance a jenom zásluhou Ládi Habala, který nás podržel zejména v první třetině, a naší lepší produktivity, se zápas neodvíjel jinak. Za první dvě třetiny konečný výsledek neodpovídá, protože Zlín se dnes zde doopravdy rval velmi statečně a byl těžkým soupeřem.“

Luboš Rob (Zlín): „My jsme sem přijeli po zápase v Plzni, kde jsme prohráli 0:4 a nepodařilo se nám vstřelit gól, což nás stále trápí. Myslím, že dnes jsme měli začátek dobrý, byly tam dvě vyložené šance, které si často nevytvoříme, dnes jsme se k nim dostali, ale bohužel je neproměnili. První třetina z naší strany nebyla vůbec špatná, nicméně jsme měli osm střel bez gólu a Vary nám z první střely gól daly. Tam se začal zápas odvíjet v náš neprospěch. Ani druhá třetina nebyla z naší strany špatná, ale bohužel, ty branky chybí. Ve třetí třetině byla z naší strany zbytečná vyloučení, Vary odskočily v přesilovce na 4:1 a od té doby si již výsledek pohlídaly.“

Góly

Domácí: 02:32. Černoch, 13:03. Kulich, 14:15. T. Havlín, 43:05. Pulpán, 54:46. Vondráček

Hosté: 18:24. Kubiš

Sestavy

Domácí: Habal (Š. Lukeš) – Pulpán (A), T. Havlín, Dlapa, Parkkonen, D. Mikyska, Weinhold, Tureček – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, Koblasa – Kulich, Hladonik, Vondráček (C) – O. Beránek, Černoch, Kohout – Redlich, Jiskra, Osmík.

Hosté: Huf (Kašík) – M. Novotný, Gazda, O. Němec (A), Suhrada, Hamrlík, Ferenc – Honejsek, Claireaux, Mallet – Kubiš (C), R. Veselý, Zabusovs – Köhler, Hejcman, Michasjonok – P. Sedláček (A), Makarenko, Karafiát.

Rozhodčí

Hradil, Šindel – Lederer, Gerát

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

1000 diváků

Hradec potvrdil formu, porazil Olomouc

Hokejisté Hradce Králové porazili v utkání 52. kolo extraligy po obratu Olomouc 4:1. Východočeši vyhráli počtvrté v řadě, Hanáky zdolali dokonce už poosmé za sebou a v této sezoně jim nepřenechali ani jediný bod.

Tým Mountfieldu, který naposledy nestačil na Olomouc téměř před dvěma lety, podle očekávání začal v mnohem větším tempu. Vyložené šance z toho ale nevytěžil a po deseti minutách se do hry pomalu dostávali i Moravané. První hrozba přišla s dorážkou Navrátila do tyče.

Největší možnost domácích měl z protiútoku obránce Pavlík, jehož střelu vytěsnil gólman Lukáš. Při Konrádově olympijské anabázi si aktuální olomoucká jednička poradila i s průnikem Rusa Ščerbaka, před pauzou měl však plné ruce práce jeho protějšek Kiviaho. Zavařila mu hlavně Knotkova teč v přesilovce.

SESTŘIH: Mountfield HK - Olomouc 4:1. Hradec otočil utkání s Hanáky
Video se připravuje ...

Mora si výhodu přenesla do druhé třetiny, ale využila až tu další ve 22. minutě. Jank se zbytečně mstil Doktorovi a z trestné lavice ho předčasně vyhnal olomoucký kapitán Ondrušek, proti jehož ráně z dálky se finský brankář nestihl včas srovnat a puk mu proklouzl za čáru. Královéhradečtí inkasovali po 151 minutách hry. Až v tu chvíli se zdravě naštvali a mdlý výkon zvedli; ve zbytku prostřední části byli jasně lepším týmem a vytěžili z toho obrat.

Silný podpis na dvou brankách nesl obránce Blain, jenž v ponechané výhodě našel volného Kevina Klímu a potom jeho střelu bezprostředně po vhazování tečoval Ščerbak. Gólovky Oksanena, Smoleňáka či Perreta přitom volaly po ještě vyšším náskoku.

Ten by Mountfield potřeboval, po návratu na led si totiž v obraně zahrával. Probudil ho až Ščerbakův slalom, který uhasil faulující Dujsík, po tlaku v přesilovce přidali domácí uklidňující třetí gól. Orsava vystřihl nejhezčí nápad utkání, když Cingelovi nabídl puk před prázdnou branku mezi nohama dvou soupeřů. Hanáci už se na závěrečný tlak nezmohli. Jejich naděje ukončil po další krásné Orsavově pobídce 24. gólem v sezoně finský snajpr Oksanen.

Hlasy trenérů:

Ladislav Čihák (Hradec Králové): „Olomouc má bojovný tým, což předváděla hlavně v první třetině. Potom jsme bohužel dostali první gól, kdy jsme nezblokovali puk na středu. Jsem ale rád, že za to kluci vzali a postupným tlakem a šancemi zápas otočili. Střídačka strašně žila a hráči cítili, že si můžou jít za vítězstvím. Ve třetí třetině to jenom potvrdili. Měli jsme docela dost šancí, které nám tam nespadly, ale jsem rád za vítězství.“

Jan Tomajko (Olomouc): „Chtěli jsme hrát hlavně z obrany a Hradec moc k ničemu nepustit, což se nám v první třetině ještě celkem dařilo. Ve druhé jsme vytěžili jednu branku, ale pak nás Hradec přehrával a rychle skóre otočil. Měli jsme dvě šance, které proti tak silnému týmu musíme proměnit, jinak můžeme těžko pomýšlet na body. Mužstvo ale hrálo dobře a nemůžeme hráčům vytknout, že by nebojovali.“

Góly

Domácí: 24:12. Kevin Klíma, 31:11. Ščerbak, 49:42. Cingel, 57:46. Oksanen

Hosté: 21:48. Ondrušek

Sestavy

Domácí: Kiviaho (F. Novotný) – Nedomlel, Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Cingel, Koukal, Orsava.

Hosté: Lukáš (Špunar) – Ondrušek (C), Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek, A. Rutar – Kusko, J. Knotek (A), J. Doktor – Olesz (A), P. Kolouch, Navrátil – Michal Kunc, Klimek, Bambula – Burian, Lichanec, Vítězslav Brož.

Rozhodčí

Lacina, Kika – Komárek, Zíka

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

1 000 diváků

Boleslav podesáté v sezoně bez gólu

Hokejisté Vítkovic porazili v 52. kole extraligy Mladou Boleslav 3:0 zásluhou tří branek z poslední třetiny zápasu. Dvě přesilovky nejprve zužitkovali Jan Hruška a Rostislav Marosz, v power play pak výhru zpečetil Radovan Bondra, který u úvodních gólů figuroval jako asistent. Boleslav utrpěla už šestou porážku v řadě. Vítkovický brankář Daniel Dolejš poprvé v sezoně uhájil čisté konto. Ostravané po třech vzájemných porážkách soupeře poprvé v sezoně porazili.

Domácí opět vzhledem k početnější marodce nastoupili i s výpomocí hráčů z první ligy a dvougólový host Guman z pátečního utkání v Olomouci měl úvodní větší příležitost, ale v sedmé minutě bekhendem zblízka Růžičku překonat nedokázal.

Vítkovice, které hrály osmé utkání v osmnáctém dni, byly i přes náročný program v prvním dějství nebezpečnější. Gólu se přiblížily v 19. minutě během přesilovky pět na čtyři, ale Maroszovu ránu zastavila horní tyčka.

SESTŘIH: Vítkovice - Mladá Boleslav 3:0. Domácí zlomili dlouho bezgólový duel ve třetí třetině
Video se připravuje ...

Mladoboleslavští po sérii pěti porážek vsadili na opatrnější pojetí hry, výrazných šancí se proto diváci nedočkali ani ve druhé třetině. Po několika pološancích však během několika sekund v 36. minutě musel předvést skvělé reflexy domácí Dolejš, který postupně v boleslavské převaze pět na čtyři zlikvidoval pokusy a dorážky Najmana a Kousala.

Domácí však kritické chvilky přežili a v třetí části šli za vítězstvím zarputileji. Hned v jejím úvodu mohl ukončit čekání na gól Fridrich, ale tváří v tvář si s Růžičkou neporadil. Stalo se až v další přesilovce: ve 49. minutě doklepl Maroszovu vyraženou střelu do sítě Hruška.

Další faul hostů znamenal druhý gól v síti Středočechů, kteří svou nedisciplinovaností ztratili utkání v rozmezí necelých čtyř minut: vyloučení Ševce potrestal přesným příklepem Marosz.

Hosty už přesilovka na nohy nepostavila, a tak to už dvě a čtvrt minuty před koncem zkusili v power play. V ní jim dal poslední ránu do týla Bondra.

Hlasy trenérů:

Miloš Holaň (Vítkovice): „Strašně důležité tři body. I vzhledem k tomu, že jsme neměli statistiku s Boleslaví moc dobrou - třikrát jsme prohráli se skóre 4:11. Dvě třetiny to byl velký boj na obou stranách. Bylo to o jednom gólu, pro který jsme si došli dobře sehranými přesilovkami. Výborně nám zachytal Dolejš. Teď máme konečně po tom obrovském zápasovém zápřahu posledních deseti dnů pár dnů volna.“

Radim Rulík (Mladá Boleslav): „Vývoj zápasu jednoznačně spěl k tomu, že kdo dá gól, tak asi vyhraje. Bohužel jsme šli do oslabení a Vítkovice si výhru zajistily v přesilovkách, když dvě proměnily a to zápas rozhodlo. Při hře pět na pět to byl, myslím, vyrovnaný duel. Soupeře jsme moc nepouštěli do nějakých vyložených šancí. Vítkovice si ale to uhrály v přesilovkách.“

Góly

Domácí: 49:00. J. Hruška, 52:12. Marosz, 59:33. R. Bondra

Hosté:

Sestavy

Domácí: Dolejš (Stezka) – A. Solovjov, R. Polák (C), R. Pedan, Jakub Stehlík, P. Koch, L. Kovář, Plášil – M. Kalus, Marosz, Guman – Fridrich, J. Hruška (A), Lakatoš – R. Bondra, Flick, Illéš – Bernovský, Chlán, Lindberg.

Hosté: J. Růžička (Krošelj) – Jánošík, Ševc (C), Pavel Pýcha, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, Bernad – Kantner, Fořt, D. Šťastný – O. Flynn, O. Najman, P. Kousal – Grim, Bičevskis, J. Stránský (A) – M. Simon, Závora, J. Půček.

Rozhodčí

Obadal, Stano – Gebauer, Hlavatý

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

1 000 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Mountfield 56 31 9 5 11 182:115 116
2. Třinec 56 31 6 7 12 174:118 112
3. Sparta 56 27 6 6 17 203:153 99
4. Č. Budějovice 56 26 5 5 20 166:151 93
5. Pardubice 56 22 11 5 18 173:152 93
6. Plzeň 56 24 5 9 18 167:154 91
7. Liberec 56 25 3 8 20 146:147 89
8. Vítkovice 56 22 8 5 21 142:149 87
9. Olomouc 56 20 8 4 24 133:152 80
10. Brno 56 17 10 5 24 145:163 76
11. M. Boleslav 56 21 3 7 25 128:148 76
12. K. Vary 56 19 4 7 26 160:176 72
13. Litvínov 56 18 4 8 26 152:173 70
14. Kladno 56 14 6 8 28 142:183 62
15. Zlín 56 9 6 5 36 108:187 44
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud