Ondřej Kuchař
7. června 2022 • 20:45

Sparta posiluje brankoviště! Duo s Kovářem vytvoří gólman ze zámoří

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poražený finalista posledního extraligového play off posiluje brankoviště. Zbrusu novou gólmanskou dvojici s Jakubem Kovářem vytvoří Josef Kořenář. Čtyřiadvacetiletý brankář po čtyřech letech ukončil své zámořské angažmá a dohodl se ve Spartě na dvouleté smlouvě.



„Když se objevila možnost za výhodných podmínek angažovat mladého gólmana se zkušenostmi z NHL, který měl velký zájem chytat za náš klub, rychle jsme se s Pepou domluvili. Do příští sezony tak půjdeme se silným tandemem gólmanů, které v případě potřeby doplní další mladí a talentovaní brankáři,“ říká sportovní manažer Jaroslav Hlinka .

Kořenář strávil tři roky v organizaci San Jose Sharsk. V NHL však v jejich dresu odchytal jen deset utkání, jinak působil v nižší AHL. Stejné to bylo i v této sezoně, na kterou se přesunul do Arizony. Dvě utkání odchytal za Coyotes v NHL, dalších 22 pak přidal o patro níž na farmě.

„Už během sezony jsem začal přemýšlet o návratu ze zámoří. Kvůli válce se všechno hodně urychlilo a rozhodl jsem se vrátit zpět domů. Na stole jsem měl tři zajímavé nabídky, ze kterých jsem se rozhodl právě pro Spartu. Jsem rád, že to vyšlo právě takhle. Jsem za nabídku Sparty moc rád,“ říká Kořenář

V zámoří dál zůstávat nechtěl. „Byla to jedna z variant. Nechtěl jsem žít až do léta v nejistotě. Domluva se Spartou mi dávala smysl. Ještě nezačalo léto a už vím, kde budu příští dvě sezony působit.“

Zcela nový maskovaný tandem vytvoří s  Jakubem Kovářem , který přišel z Curychu. Třetí do party Adam Brízgala (23) odejde s největší pravděpodobností na hostování. Ve hře je podle informací iSport.cz několik extraligových zájemců.

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Český gólman Josef Kořenář posiluje brankoviště Sparty
Český gólman Josef Kořenář posiluje brankoviště Sparty

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud