16. září 2022 • 21:06

SOUHRN: Krachy Sparty a Třince na úvod! Mueller řádil, Dynamo slaví

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový ročník Tipsport extraligy má za sebou úvodní kolo. A hned přineslo několik zajímavých a překvapivých výsledků! Obhájci titulu z Třince padli na domácím ledě s Motorem 0:2, bez bodu se z Mladé Boleslavi vrací i Sparta (2:4). Na nulu to vypadalo i u Pardubic, které ale dokázaly otočit duel v Kladně a vyhrály 5:4 v prodloužení i díky hattricku Tomáše Zohorny. Peter Mueller začal své angažmá ve Vítkovicích skvostně, když dvěma góly přispěl k výhře 3:2 v Litvínově. Liberec v závěru otočil duel proti Mountfieldu HK (2:1 v prodloužení) a Olomouc loupila v Plzni (2:1).



Zohornův hattrick a obrat Dynama

Hokejisté Pardubic vyhráli v zápase 1. kola extraligy na ledě Kladna 5:4 v prodloužení. Utkání na nově zrekonstruovaném stadionu rozhodl v čase 64:40 Robert Říčka, hattrickem se pod výhru jednoho z hlavních adeptů na titul podepsal Tomáš Zohorna. V domácím dresu se dvakrát prosadil Adam Kubík. Kladno se doma představilo po roce, kdy hrálo v azylu v Chomutově. Utkání bylo vyprodané.

Rytířům se ideálně vydařil vstup do zápasu. Již ve 2. minutě byl vyloučený Matýs a Kubík po ideální Plekancově přihrávce po 21 sekundách početní výhodu využil.

Vzápětí mělo přesilovku i Dynamo, Bowa ale překonat nedokázalo. Kanadský gólman podržel domácí i při dalším vyloučení a byl ústřední postavou první třetiny, ve které si připsal celkem 16 zákroků. V největší šanci vychytal Říčku.

Kladenští se většinou jen bránili, přesto mohli v 16. minutě své vedení zvýšit. Rákos zastavil v brejku Procházku jen za cenu faulu, Will ale dokázal zlikvidovat následné trestné střílení Klepiše.

Vyrovnat se hostům podařilo po 34 sekundách druhé třetiny, kdy se pohotovou dorážkou prosadil Zohorna. Za domácí mohl odpovědět Procházka, ale neuspěl stejně jako na druhé straně Hyka, jenž trefil tyč.

Ve 27. minutě se podruhé mezi střelce zapsal Zohorna, jenž objel branku a překvapil Bowa. Kladno ale zásluhou Michnáče bleskově odpovědělo, domácí útočník vyrovnal po 14 sekundách. Ve 31. minutě poté prokázal Beran svou šikovnost na brankovišti a Rytíři opět vedli.

Na začátku třetí části je mohl k výhře posunout Zikmund, v početní výhodě však Willa nepřekonal. Ve 46. minutě ale již domácí vedli 4:2, když se po pardubickém zaváhání u mantinelu dostal sám před jednu z letních posil Dynama Kubík a v koncovce nezaváhal.

Východočeši ale nerezignovali a kapitán Poulíček v 57. minutě zápas pohotovou dorážkou zdramatizoval. Sto sekund před koncem základní hrací doby navíc hosté odvolali brankáře a Zohorna v power play vyrovnal. Zápas nakonec rozhodl těsně před koncem prodloužení Říčka.

Ohlasy trenérů:

Otakar Vejvoda (Kladno): „V první třetině nás podržel gólman, Pardubice nehrály vůbec špatně. Ve druhé třetině strhly vedení na svou stranu, my jsme ale po pár vteřinách dali na 2:2, což z psychologického hlediska bylo důležité. Před koncem jsme zápas vcelku kontrolovali, i když Pardubice pořád útočily. Jedno prohrané buly, střela a úspěšná dorážka jim dala energii.“
Radim Rulík (Pardubice): „Byl to z obou stran bojovný zápas, hráči ze sebe dostali v rámci možností maximální nasazení. Pro nás se nevyvíjel dobře, čtyři minuty před koncem jsme prohrávali 2:4 a vypadalo to, že si Kladno utkání uhraje. Podařilo se nám ale dát kontaktní gól po buly, což bylo klíčové pro závěr. Power play jsme sehráli slušně a díky ní jsme srovnali do té doby nepovedený výsledek. V prodloužení se nám podařila jedna pěkná akce a vezeme si dva body, za což jsme rádi.“

Góly

Domácí: 02:00. Kubík, 26:48. Michnáč, 30:40. Beran, 45:57. Kubík

Hosté: 20:34. Zohorna, 26:34. Zohorna, 56:05. Poulíček, 58:55. Zohorna, 64:40. Říčka

Sestavy

Domácí: Bow (Brízgala) – Dotchin (A), Slováček, Ticháček, Sotnieks, Babka, Cibulskis, Kehar – Filip, Plekanec (C), Kubík – Michnáč, Klepiš, Procházka – Brodecki, Zikmund (A), Beran – Melka, Indrák, Bláha.

Hosté: Will (Frodl) – D. Musil, Čerešňák (A), T. Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek, Bučko – Radil, Zohorna (A), Hyka – Říčka, A. Musil, Rohlík – Paulovič, Poulíček (C), Matýs – Koffer, Rákos, Urban.

Rozhodčí

Pražák, Micka – Ondráček, Špůr

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

5200 diváků

Slabá Sparta na úvod: jen 13 střel!

Hokejisté Mladé Boleslavi vstoupili do nového ročníku extraligy výhrou 4:2 nad pražskou Spartou. Domácí vedli už po 12 minutách 2:0, třemi nahrávkami přispěl k vítězství útočník Róbert Lantoši. Gól a asistenci zaznamenal v dresu Bruslařského klubu obránce Matěj Stříteský.

V Mladé Boleslavi se čekalo na úvodní gól sezony do páté minuty, kdy se dostal u levé tyčky k volnému puku Stříteský a dokázal jej uklidit do Kovářovy branky. Domácí vedení navýšili v 13. minutě, když slovenský nováček v domácí sestavě Lantoši vystřelil a odražený puk dostal do branky Šmerha, který do Boleslavi přišel před sezonou právě z týmu pražské Sparty.

Brankář Novotný si ve svém úvodním ostrém zápase v mladoboleslavské aréně sáhl na puk poprvé o minutu později, kdy hosté vyslali první střelu na branku v zápase. Po té druhé už se ale radovali ze snížení, když Tomáškovu přihrávku zpoza branky přetavil v gól Horák.

Hned zkraje druhé třetiny měla Boleslav dlouhou výhodu dvojnásobné přesilovky, ale její speciální formace se nakonec utopila v kombinaci. Další spolupráce už ale slavila úspěch: Fořt si vyměnil puk s Lunterem a od něj jej dostal nazpět v podstatě před prázdnou branku - 3:1. Sparta se ale na kontakt vrátila už za minutu, když si před Novotného vyjel Vitouch a bekhendem uklidil puk přesně pod horní tyčku.V závěru třetiny pak domácí ochránila od vyrovnání po Miklišově střele tyčka, na druhé straně vychytal Lintuniemiho Kovář.

Svižný hokej pokračoval i ve třetí části hry, ale po většinu času bez výraznějších šancí. Sparta byla nejblíže vyrovnání během dvou přesilovek, ale domácí těsný náskok udrželi. Čtyři a půl minuty před koncem navíc hosté v oslabení inkasovali. Spartě nepomohla ani trenérská výzva, při níž reklamovala Stránského hru vysokou holí několik sekund před vstřelením gólu.

Ohlasy trenérů:

Ladislav Čihák (Mladá Boleslav): „Přijel soupeř, který je papírově velice silný, ale zhodnotím hlavně naši hru. Dobře jsme vstoupili do utkání a podařilo se nám dát gól. Celých šedesát minut jsme hráli podle plánu, který jsme si dali před zápasem, kluci to odbojovali. Navíc jsme si pomohli přesilovou hrou. I do obrany jsme hráli dobře, šli jsme si prostě za vítězstvím.“
Pavel Patera (Sparta): „Do konce zápasu nás držel gólman a speciální formace na oslabení, které ubránily spoustu přesilovek domácích. Díky nim to bylo dlouho jen o gól, tihle hráči nám dávali šanci na úspěch. Boleslav nás přebruslila. Když prohráváme osobní souboje jeden na jednoho, tak nemůžeme uhrát vůbec nic.“

Góly

Domácí: 04:41. Stříteský, 12:03. Šmerha, 24:41. Fořt, 55:25. J. Stránský

Hosté: 13:47. Horák, 25:36. Vitouch

Sestavy

Domácí: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Štich – Šmerha, Lantoši, Šťastný – Åberg, O. Najman (A), P. Kousal – Lunter, Fořt, J. Stránský (C) – M. Beránek, Bičevskis, Eberle.

Hosté: Kořenář (J. Kovář) – Graňák, Krejčík (A), Polášek (A), Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – Simon, Konečný, Řepík (C) – Tomášek, Horák, E. Thorell – Forman, G. Thorell, Kaše – Dvořáček, Vitouch, Přibyl.

Rozhodčí

Úlehla, Kika – Frodl, Komárek

Stadion

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

3347 diváků

Skvělý Hrachovina vychytal Oceláře

Třinečtí hokejisté vykročili při obhajobě titulu do nového ročníku extraligy domácí prohrou 0:2 s Českými Budějovicemi. Oba góly padly v úvodních jedenácti minutách, trefili se Mikuláš Hovorka a Martin Hanzl. Čisté konto udržel Dominik Hrachovina, který zneškodnil 44 střel. Neúspěšnou premiéru si tak na lavičce Ocelářů odbyl trenér Zdeněk Moták, který vystřídal před sezonou Václava Varaďu.

Utkání předcházel slavnostní moment, při kterém Oceláři vyvěsili pod strop haly banner „Mistři 2021/22“. Na ledě ale patřil úvod zápasu třetímu týmu z poslední sezony. Skóre otevřel již po 86 sekundách hry dělovkou obránce Hovorka, k němuž se odrazila zblokovaná střela Tomana od chráničů Jaroměřského. V početní převaze zvýšil po učebnicové souhře na jeden dotek Hanzl. Hosty po úvodní třetině trápila jen jedna věc - po střetu s Draveckým skončil zápas pro Percyho.

Třinec, který hrál bez kapitána Vrány, prohrával o dva góly i v posledních třech zápasech Ligy mistrů, přesto ve dvou vyrovnal. I proti Motoru tlak v prostřední části stupňoval. V největších šancích ale hosty podržel Hrachovina - chytil únik Marcinka, v přečíslení čtyři na dva zastavil Daňa a puk za svá záda nepustil ani při dorážkách Romana a Růžičky.

Převaha domácích pokračovala i ve třetí třetině, vytvořili si několik závarů, ale obrana Českých Budějovic odolala. Oceláři nezměnili skóre ani v dlouhé hře bez brankáře, k níž se odhodlali už v čase 57:30.

Ohlasy trenérů:

Zdeněk Moták (Třinec): „Nevyšla nám první třetina. Nepodávali jsme v ní výkon, na který jsme zvyklí. Druhá a třetí už byla z naší strany poměrně dobrá, nicméně jsme nedokázali smazat manko. Měli jsme střelecké i brankové příležitosti, bohužel nám gól nepadl.“
Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Podali jsme zodpovědný výkon s velikým přispěním našeho gólmana, který nás podržel v důležitých momentech. Měli jsme výborný vstup do utkání a kluci hráli obětavě. Jsme moc rádi, že se nám tu podařilo uspět.“

SESTŘIH: Třinec - České Budějovice 0:2. Motor na úvod zaskočil mistra
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 01:26. Hovorka, 10:48. Hanzl

Sestavy

Domácí: Mazanec (Daneček) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, Adámek, Jaroměřský, J. Jeřábek, Ročák – Daňo, Roman, M. Růžička (C) – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Chmielewski, Marcinko (A), Svačina – Hrehorčák, Lyszczarczyk, Dravecký (A).

Hosté: Hrachovina (Strmeň) – Bindulis, Percy, Štencel (A), Vráblík, Hovorka, Šenkeřík, Kachyňa – Přikryl, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Tomeček – Strnad, Toman, Valský – Karabáček, Koláček, Doležal.

Rozhodčí

Šír, Kubičík – Gebauer, Hlavatý

Stadion

Werk arena, Třinec

Návštěva

3 530 diváků

Mueller pálil dvakrát za Vítkovice

Hokejisté Vítkovic zvítězili v 1. kole extraligy na ledě Litvínova 3:2. Výhru režírovaly americké posily, které Ostravané přes léto přivedli. Dvě branky dal Peter Mueller, jenž přišel z Brna, ale v bodování jej předčil spoluhráč a krajan Peter Krieger, jenž si angažmá vysloužil skvělou sezonou ve slovenském Zvolenu. Dnes se odvděčil jako autor všech tří gólových přihrávek. Za domácí vyrovnával v polovině utkání Andrej Kudrna a v 56. minutě už pouze korigoval stav Šimon Stránský.

Vítkovičtí si tak vylepšili bilanci s Vervou - v uplynulé sezoně s ní získali jen dva body a na severu Čech vyhráli za tři body poprvé od prosince 2016.

Do utkání vstoupili mnohem lépe hosté. Už ve třetí minutě se dostal do střelecké příležitosti Fridrich, ale Zajíček ještě čisté konto udržel. To už však neplatilo po akci Vítkovic v 11. minutě, kdy Krieger po přečíslení litvínovské obrany našel zcela volného Muellera, jenž měl před odkrytou brankou snadnou cestu k premiérovému gólu v ostravském dresu po přestupu z Brna.

Domácí Jaks sice nastřelili v páté minutě tyčku, k většímu ohrožení Stezkovy branky se ale pak domácí dostali až v závěru třetiny - nejblíže k vyrovnání byl Zdráhal, jenže netrefil branku.

Nepovedlo se to ani v úvodu druhé třetiny v přesilovce, v níž mohl naopak po brejku skórovat Krieger, ale mířil vedle. Vervě chyběl k vyšší efektivitě a tlaku lepší přechod středního pásma, který dobře vykrývala defenzíva Vítkovic.

Srovnání stavu se Litvínov dočkal ve 29. minutě, kdy Zdráhal našel v mezikruží volného Kudrnu a jeho střela přesně zapadla za Stezkova záda. V dalším průběhu se šance přelévaly ze strany na stranu, ani jednomu týmu se však nepovedlo převzít vedení.

Boj o výhodu vedoucího gólu se přesunul i do třetího dějství. Získali ji hosté, kteří využili hned první přesilovku. V ní si zopakovali přesnou kombinaci Krieger s Muellerem a americký střelec opět zasouval puk do odkryté branky. Vítkovice pak vsadily na obranu a brejky, po jednom z nich potřetí v utkání nabil Krieger na gól, koncovým adresátem byl tentokráte Bukarts.

Domácí vrhli všechny síly do útoku, čtyři a půl minuty před koncem snižoval v přesilovce na rozdíl jednoho gólu Stránský. Téměř dvě minuty se pak pokoušela Verva o vyrovnání při hře bez brankáře, ale bez úspěchu.

Ohlasy trenérů:

Vladimír Růžička (Litvínov): „První třetina nesla znaky úvodu soutěže. Věděli jsme, že Vítkovice mají silný tým a budou hrát na brejky, což se potvrdilo a daly nám gól. Ve druhé třetině jsme se rozehráli a výkon šel nahoru. Uhrávali jsme souboje a vrátili jsme se do zápasu. Ve třetí třetině šlo o to, kdo to ubrání a využije brejk. Byli to hosté, my jsme v závěru bojovali o prodloužení, ale nevyšlo to.“
Miloš Holaň (Vítkovice): „Nebylo to vůbec jednoduché, dostali jsme se v úvodu pod tlak, ale nakonec první dějství dopadlo dobře. Litvínov pak převzal iniciativu a my jsme byli rádi, že nám dal jen jeden gól. Ve třetí třetině jsme chtěli dobře bránit a čekat na šance, což se nám podařilo. Kluci to odmakali, hlavně v závěru při tlaku domácích. Týmu děkuji za výborný vstup do ročníku, ale nic to neznamená. Zápas rozhodli zkušení hráči, od toho jsou tady.“

Góly

Domácí: 28:15. Kudrna, 55:30. Š. Stránský

Hosté: 10:27. Mueller, 43:05. Mueller, 48:08. Bukarts

Sestavy

Domácí: Zajíček (Godla) – Jaks, Zile, Freibergs, Šalda, Strejček, Demel (A), Zeman – Zdráhal (A), Estephan, Abdul – Hlava, Š. Stránský, Straka (C) – Fronk, Sukeľ, Kudrna – Chalupa, Helt, Zygmunt.

Hosté: Stezka (Klimeš) – Mikuš, Grman, Gewiese, J. Stehlík, Koch, Raskob, L. Kovář – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – L. Krenželok (C), Marosz, Lakatoš (A) – Fridrich, Lindberg, Bernovský – Dej, Chlán, Lednický.

Rozhodčí

Horák, Hejduk – Gerát, Hynek

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

3139 diváků

Přesilovky zařídily Tygrům dva body

Hokejisté Liberce vyhráli na branky velmi skromný duel prvního kola extraligy v Hradci Králové 2:1 v prodloužení. Za stavu 0:1 totiž v koncovce utkání využili dvě přesilové hry a zásluhou gólu obránce Uvise Balinskise v čase 61:05 získali dva body.

Oba soupeři se v úvodním extraligovém kole potkali už počtvrté za posledních šest ročníků. O poznání živější byl zpočátku Liberec, jen v první přesilovce neproměnil dvě velké šance Faško-Rudáš. Tygři však měli problémy se svým odchovancem v dresu soupeře, rychlonohým Zacharem, který se za osm minut ocitl dvakrát sám před Kváčou. Ani jednou na něj ale nevyzrál.

Královéhradečtí se potom vzepjali k dvouminutovému tlaku a dobré ráně Smoleňáka, bezbrankový stav ale po první třetině těšil o něco více domácí. Ve druhé přesilovce totiž napálil tyč Bulíř.

Poměrně atraktivní podívané chyběly góly i dál, tentokrát hlavně ty hradecké. Domácí se totiž zvedli. Po Rosandičově chybě zkoušel Kváču vestoje vymíchat Okuliar, liberecký brankář byl však excelentní. Speciálně pak v oslabení proti „tutovce“ Smoleňáka. Slováci Rosandič s Okuliarem si svůj duel brzy zopakovali. Skončilo to dokonce trestným střílením pro domácího útočníka, ten při něm ale vůbec netrefil branku.

Po druhé přestávce selhal v další gólové šanci z dorážky v brankovišti. Až po 45 minutách hry se skóre poprvé měnilo. Převahu Mountfieldu využil střelou od modré čáry obránce Filip Pavlík, jenž využil zakrytého Kváčova výhledu. Divákům na stadionu pak zatrnulo, když jeden z nich spadl ze schodů, nicméně po rychlém zásahu zdravotníků mohl zápas pokračovat.

Bílí Tygři se přes celoplošnou aktivitu domácích prakticky nedostávali ke střelbě, Hradec jim ale v závěru pomohl fauly. Když na trestnou lavici odešel Zachar, dvě minuty před třetí sirénou zmařil Růžičkovi nulu překvapivou střelou z úhlu Filippi. Prohřešek Lva z posledních sekund potrestal v prodloužení lotyšský bek Balinskis.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Martinec (Hradec Králové): „První třetinu nás možná trochu svazovala nervozita, ale postupně jsme našli energii a vytvářeli si příležitosti ke gólům. Jednu jsme proměnili. Z tempa jsme se bohužel dostávali zbytečnými vyloučeními, disciplína a fauly nás stály vítězství. Nepomohli jsme si v přesilovkách a rozhodly dva góly, které jsme dostali v oslabení.“
Patrik Augusta (Liberec): „Do půlky bylo utkání hodně vyrovnané, pak nás Hradec malinko zatlačil a zaslouženě šel do vedení. Jsem hrozně rád, že jsme nesložili zbraně a díky speciálním týmům se nám podařilo utkání vyhrát, ať už to byla ubráněná oslabení, nebo dvě proměněné přesilové hry v závěru.“

Góly

Domácí: 45:13. F. Pavlík

Hosté: 57:44. Filippi, 61:05. Balinskis

Sestavy

Domácí: J. Růžička (Kiviaho) – Blain, Kalina, F. Pavlík (A), Pilař, McCormack, Nedomlel, Jank – Jergl, Kev. Klíma, Kel. Klíma – Lev (A), Cingel, Štohanzl – Ščerbak, Lalancette, Smoleňák (C) – Okuliar, Zachar, R. Pavlík.

Hosté: Kváča (Neužil) – Melancon, Balinskis, Rosandić, Derner, J. Dvořák, Vitásek, Aubrecht – Faško-Rudáš, Bulíř (C), Birner (A) – Frolík, Filippi, Ordoš – Flynn, Jelínek (A), Vlach – A. Najman, Šír, Rychlovský.

Rozhodčí

Pilný, Hribik – Lhotský, Svoboda

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

4 301 diváků

Káňa vystřelil Moře výhru v Plzni

Hokejisté Olomouce na úvod nové extraligové sezony zvítězili v Plzni 2:1, když dokázali otočit původně nepříznivě se vyvíjející duel. Vítěznou branku Hanáků zaznamenal v 54. minutě Jan Káňa, který už nemůže těžit ze spolupráce s Davidem Krejčím. Západočeši i přes deset nových jmen v sestavě neuspěli, jedinou branku zaznamenal novic Zdeněk Sedlák.

Po opatrném úvodu utkání plzeňský gólman Svoboda jen s pomocí obránců zastavil nahození Černého od modré čáry. Jeho protějšek Konrád poprvé vážněji zasahoval až v 10. minutě, kdy si rozklekem poradil s nebezpečnou dorážkou Hrabíka. Hosté poté ubránili oslabení a naopak záhy musel Svoboda zasáhnout proti pokusu Klimka z mezikruží.

V 16. minutě při přečíslení Indiánů dva na jednoho bránící Černý sice zastavil přihrávku Sedláka, ten ale díky tomu pohodlně zaznamenal do odkryté branky gól při své premiéře v nejvyšší domácí soutěži. Krátce před první sirénou mohl srovnat Knotek, nekrytý v prostoru mezi kruhy však trefil jen střed branky.

Prostřední část zahájili aktivněji Kohouti a díky nečekanému odrazu nahození od zadního mantinelu vyrovnal ve 26. minutě Navrátil za zády překvapeného Svobody snadno na 1:1. Indiáni nedokázali odpovědět během početní výhody, když zblízka neskórovali nové akvizice Bitten s Hrabíkem. Domácí si díky zlepšenému pohybu vynutili další přesilovku, ale hosté odolávali a v závěru druhé třetiny znovu převzali iniciativu. Ondrušek ale tvrdou ranou z levého kruhu napálil jen horní tyčku a ležícího Svobodu nepřekonal z bezprostřední blízkosti ani Klimek.

Na začátku závěrečné třetiny si v akci dvou na jednoho najel do ideální střelecké pozice Sedlák, ale Konrád svůj tým podržel a neprostřelil ho za chvíli z úhlu ani unikající Bitten. Poté sice domácí se štěstím odolali přesilové hře soupeře, Kohouti si však vynutili nápor. V 54. minutě navíc nahození Orsavy od pravého hrazení sklepl do sítě šikovně bruslí Káňa. Na jeho trefu už nervózní Indiáni ani přes power play nezareagovali.

Ohlasy trenérů:

Václav Baďouček (Plzeň): „Vůbec jsme dnešní zápas nezvládli. Soupeř byl ve všem lepší a zaslouženě vyhrál. Za celý zápas jsme se nedokázali usadit v útočném pásmu, rychle jsme ztráceli puky a pouštěli jsme soupeře do protiútoků. Hosté měli spoustu šancí a hodně nám pomohl vynikající gólman Svoboda. Jinak by ten zápas skončil ještě větším rozdílem. Vedle jeho výkonu tam dnes nevidím nic pozitivního.“
Jan Tomajko (Olomouc): „My jsme na úvod spokojení, protože jsme zvládli těžké první kolo v Plzni. Po dlouhé cestě jsme věděli, že jdeme na soupeře, který výborně bruslí a zdobí ho bojovnost. Byli jsme ale připraveni. První třetinu jsme začali výborně, když jsme si tam přenesli výkony z přípravy. Paradoxně jsme ale z protiútoku inkasovali. Šťastně jsme potom ve druhé třetině srovnali a ve třetí jsme konečně protrhli dnešní střeleckou smůlu vítězným gólem. Hráči to dnes výborně odbojovali a musíme před nimi smeknout. Chceme takhle pokračovat.“

Góly

Domácí: 15:42. Sedlák

Hosté: 25:47. Navrátil, 53:02. Lukáš

Sestavy

Domácí: Mi. Svoboda (Pavlát) – Piskáček (A), Zámorský, Kaňák, Vitaloš, Budík, Baránek, Houdek – Rekonen, Mertl (A), Meyer – Suchý, Kodýtek, Schleiss (C) – Blomstrand, Hrabík, Sedlák – A. Dvořák, Bitten, Lang.

Hosté: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Švrček, Dujsík – Káňa (A), Menšík, Orsava – Klimek, Nahodil, Musil – Kunc, Knotek (A), Bambula – Olesz, Navrátil, Kucsera.

Rozhodčí

Sýkora, Šindel – Brejcha, Malý

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

3663 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud