6. října 2022 • 20:26

SESTŘIHY: Zohorna trefil výhru 2:1 nad Vítkovicemi. Vary se odlepily od dna

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Pardubic potvrdily své postavení na čele tabulky a v předehrávce 8. kola porazily Vítkovice 2:1. Skóre otevřel Peter Čerešňák, rozhodující trefu dal na startu 2. třetiny Tomáš Zohorna. Šanci udržet se v kontaktu nevyužila čtvrtá Mladá Boleslav, která na domácím ledě podlehla Karlovým Varům 0:1. Díky brance Dávida Grígera se tak Energie odlepila od dna tabulky, kam poslala Plzeň. 



Góly

Domácí: 04:14. Čerešňák, 21:39. Zohorna

Hosté: 08:22. Dej

Sestavy

Domácí: Will (Frodl) – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hrádek, Vála, Bučko – Radil, R. Kousal (A), Zohorna (A) – Cienciala, A. Musil, Říčka – Koffer, Poulíček (C), Paulovič – Matýs, Rákos, Urban.

Hosté: Stezka (Klimeš) – Prčík, Mikuš (A), Raskob, Koch, L. Kovář, Gewiese, J. Stehlík – Kalus, Marosz, Lakatoš (C) – Fridrich, Lindberg, Bernovský – Bukarts, Krieger, Dej – Lednický, Chlán, Šlahař.

Rozhodčí

Mrkva, Stano – Hlavatý, Lederer

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Návštěva

7478 diváků

Hokejisté Pardubic porazili v 8. kole extraligy Vítkovice 2:1 a upevnili si vedení v tabulce. Druhý Liberec aktuálně ztrácí na Dynamo čtyři body. Utkání rozhodl svým osmým gólem v sezoně útočník Tomáš Zohorna, dva body si připsali Peter Čerešňák a Robert Kousal. Východočeši bodovali ve všech utkáních.

Domácí se dostali do vedení v 5. minutě, kdy se v přesilové hře prosadil obránce Čerešňák. Zanedlouho hráli početní výhodu i hosté, jenže prosadili se až krátce po vypršení přesilovky. Střelu Marosze z prostoru kruhu ještě vyrazil Will, ale na správném místě dorážel Dej.

Závěr první části ozdobil fair play moment v podání pardubického útočníka Zohorny, který odvolal signalizované vyloučení hráče Vítkovic.

SESTŘIH: Pardubice - Vítkovice 2:1. Dynamo potvrdilo povedený vstup do sezony další výhrou
Video se připravuje ...

Právě Zohorna vrátil Pardubicím vedení, když se ve 22. minutě sám dostal od mantinelu až před brankáře Stezku a skóroval. Hosté mohli opět rychle odpovědět, střelu Lakatoše v přesilovce ale skvěle chytil gólman Will.

Oproti první třetině měli tentokrát více střel na branku hráči Vítkovic, ale Will neinkasoval. Ve vlastním oslabení mohl na druhé straně opět skórovat Zohorna, trefil ale jen tyč.

V úvodu třetí třetiny nevyužily Vítkovice další přesilovku, po jejím konci opět zněla branková konstrukce za Stezkou tentokrát po střele Pauloviče.

Pokračoval vyrovnaný zápas, k dalšímu gólu nevedl ani pardubický zámek v početní výhodě, o chvíli později nebezpečně zakončoval Radil. V útočném pásmu se s blížícím se koncem usadili Vítkovičtí. Poslední dvě minuty navíc hráli s šesti hráči bez brankáře, ale vyrovnat již nedokázali.

Hlasy trenérů:

Marek Zadina (Pardubice): „Povedl se nám vstup do utkání, což se nám doma v poslední době moc nedařilo. Dali jsme gól, dostali jsme trochu soupeře pod tlak. Ve druhé třetině se to přelévalo nahoru dolů, byl to velmi bojovný výkon od obou týmů. Nastřelili jsme pár tyček, gól už nám tam nespadl. Poslední třetinu jsme odehráli velmi dobře takticky a nepouštěli soupeře do tolika šancí. To byl náš úkol před zápasem i před třetí třetinou. Kluci zápas odehráli parádně a bojovali jeden za druhého. Pořád se můžeme zlepšovat, ale celkově bych chtěl hráčům poděkovat. Máme tři body ze zápasu proti těžkému soupeři.“

Miloš Holaň (Vítkovice): „Zápas bych hodnotil ve dvou rovinách. První je, že z utkání nemáme ani bod. Druhá je pozitivní, protože takto hrát šedesát minut je pro trenéra radost. Až do konce hráči podávají maximální výkon, samozřejmě nás podržel i gólman. Naopak z čeho už mám hlavu, nevím kde, je další zlomenina ruky jednoho z klíčových hráčů. Když zhodnotím zápas, tak začátek z naší strany nebyl dobrý, šli jsme do oslabení a domácí dali gól. Nám se povedlo srovnat, ale po takové taktické chybě jsme inkasovali podruhé. Rvali jsme se až do konce, ale k bodům to nevedlo. Měli jsme i kus štěstí, kdy nám tam zvonily tyčky. To k hokeji taky patří, gratuluji soupeři k vítězství.“

Vary vyloupily Boleslav

Hokejisté Karlových Varů vyhráli v zápase 8. kola extraligy na ledě Mladé Boleslavi 1:0 a připsali si třetí výhru v sezoně. Energie tak navázala na úspěchy z ledu Třince a Sparty. Utkání rozhodl ve 35. minutě při hře čtyři na čtyři slovenský útočník Dávid Gríger. Čisté konto udržel brankář Štěpán Lukeš.

Více energie v úvodu zápasu měla domácí Mladá Boleslav, která hosty „přišpendlila“ na šest minut v jejich obranném pásmu. V úvodní přesilovce ale trefil Kousal tyčku Lukešovy branky.

Na konci oslabení pak prchli dva hostující hráči domácí obraně a Kohout zakončoval po přihrávce svého spoluhráče do odkryté branky. O téměř jistý gól je připravil bleskovým přesunem brankář Novotný, ještě v minulé sezoně hráč Západočechů. V závěru první třetiny měli hosté opět štěstí, puk po Fořtově teči zastavila podruhé v zápase branková konstrukce.

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Karlovy Vary: Hosté se díky Grígerovi odlepili ode dna tabulky
Video se připravuje ...

Ve druhé části se hra po většinu času odehrávala ve středním pásmu bez výraznějších šancí. Diváci se ale dočkali gólu. Při hře čtyři na čtyři se prosadil pohotovou dorážkou střely Pulpána útočník Gríger.

Slovenský reprezentant byl ve třetí třetině blízko další branky, ale jeho střela se tentokrát odrazila jenom od horní tyčky. Mladá Boleslav pak mohla také udeřit ve čtyřech, ale Fořt puk za Lukešova záda v oslabení nepropasíroval. V závěru mohli Středočeši vyrovnat v přesilové hře, gólmana soupeře ale nedokázali překonat ani při power play. Mladá Boleslav si tak v pátém domácím zápase připsala první prohru.

Hlasy trenérů:

Petr Haken (Mladá Boleslav): „Bylo o první brance, kterou kdybychom v prvních deseti minutách dali, jako proti Kladnu, tak si myslím, že by se nám hrálo o hodně lépe. Obrovská obětavost a výkon brankáře hostů společně s naší střeleckou nemohoucností rozhodla o dnešním výsledku.“

Václav Skuhravý (Karlovy Vary): „Pro nás to bylo velice těžké utkání, protože předešlý zápas jsme neodehráli vůbec dobře, spíše až trapně. A Boleslav na nás v prvních deseti minutách vlétla, motali nás ve třetině a chvílemi jsme ani nevěděli, kde jsme. Ale ustáli jsme to a ve druhé třetině se nám podařilo vstřelit gól a naší bojovností jsme to uhráli až do konce.“

Góly

Domácí:

Hosté: 34:41. Gríger

Sestavy

Domácí: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), R. Jeřábek, Lintuniemi, Jánošík, Stříteský, Štich – Šťastný, Lantoši, Åberg – Kotala, Fořt, J. Stránský (C) – Kantner, O. Najman (A), P. Kousal – Lunter, Bičevskis, Eberle.

Hosté: Lukeš (Habal) – Plutnar, Bartejs, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Rohan – Rachůnek (A), Černoch, Kohout – Koblasa, Gríger, O. Beránek – Redlich, Hladonik, Vondráček (C) – Jiskra, J. Baláž, Kružík.

Rozhodčí

Horák, Hejduk – Ondráček, Klouček

Stadion

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud