23. října 2022 • 20:00

SESTŘIHY: Sparta zabrala, Kometa má další výhru. Motor udolal Třinec

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhá čtvrtina základní části hokejové Tipsport extraligy začala. Brněnská Kometa porazila Karlovy Vary 3:2 po nájezdech a vyhrála popáté v řadě. Sparta zabrala po třech prohrách v řadě, když v zvítězila v bitvě s Mladou Boleslaví 3:2 v prodloužení. Druhou výhru za sebou si připsaly České Budějovice, které udolaly Třinec 3:2 po nájezdech. Poslední Litvínov si připsal sedmou porážku v řadě proti Vítkovicím (3:5). Vedoucí Pardubice rozstřílely Kladno 6:2. Plzeň předvedla skvělý obrat v Olomouci, kde vyhrála 4:1. Hradec Králové vyhrál 6:3 v Liberci.



Zbořil a Holík řídili cestu za obratem

Po opatrném úvodu vyslali první nebezpečné střely za domácí Osmík a za hosty Strömberg s Holíkem. V 15. minutě se ke střele z úhlu dostal Rachůnek a trochu nečekaně překonal Furcha. Ještě v první třetině mohl srovnat Horký, ale jeho dorážku perfektně levým betonem zlikvidoval Lukeš, který se po pauze vrátil do branky Energie.

I ve druhé třetině v utkání drželi Západočeši krok s favorizovanými Brňany a v určitých úsecích hry byli i lepší. Možnost srovnat průběžný stav zápasu měl ve 27. minutě opět Horký, ale jeho střelu z první vyrazil výborně chybějící Lukeš.

Hráčům Komety se podařilo vyrovnat ve 32. minutě po střele Zbořila, který využil přesilovou hru při vyloučení Beránka za podrážení. Západočechy vyrovnávací branka však nezlomila, hráli dále svou aktivní hokej s včasným napadáním soupeře.

Karlovy Vary rovněž dostaly možnost hrát přesilovou hru, tu sice nevyužily, ale těsně po ní se v 36. minutě po ostřelování Furcha dostal k puku Beránek a nekompromisní střelou vrátil domácím vedení. Zároveň zapsal svůj 100. bod v extralize.

Energie se ve třetí třetině snažila ubránit jednobrankový náskok, nechávala hráčům Brna prostor ve středním pásmu, ale až do 59. minuty je k větší příležitostí nepustila. Hosté ale v 58. minutě odvolali brankáře a v power play se jim podařilo vyrovnat. Lukeše prostřelil Kundrátek.

Domácí mohli ještě v závěru základní části rozhodnout, Pulpán ale v přesilovce trefil jen tyč.O vítězi nakonec rozhodly nájezdy, ve kterých se prosadili pouze hostující Šalé a Zaťovič. Karlovy Vary tak nenavázaly na předešlé tři výhry a i podruhé v sezoně s Kometou prohrály.

Ohlasy trenérů

Vojtěch Šik (Karlovy Vary): „Pro nás je bod trošku hořký, protože jsme zase přišli o dalšího hráče. Bohužel v každém zápase máme jednoho zraněného. Jinak musíme kluky pochválit, sehráli výborné utkání a do poslední chvíle jsme sahali po třech bodech, když jsme sedm vteřin před koncem základní hrací doby nastřelili břevno. Bylo to vyrovnané utkání, škoda, že jsme to neurvali za tři body. Pro nás se ale každý bod počítá.“

Martin Pešout (Kometa Brno): „Do utkání jsme dobře vstoupili, prvních deset minut jsme hráli výborně, ale v desáté minutě jako když utne a zbylých deset minut i druhou třetinu jsme se hledali. Měli jsme špatný pohyb, domácí hráli výborně a jenom díky výbornému Furchovi to bylo jenom 1:2. Bojovnost z naší strany, která přišla ve třetí třetině, tak vyprodukovala tlak, z kterého bohužel pro nás gól nepadl. Naštěstí jsme to zúročily v power play a i v prodloužení jsme měli dvě tři šance. Samozřejmě penalty jsou loterie a já jsem rád, že Eda Šalé nám to jako v Liberci zase vystřelil.“

SESTŘIH: Karlovy Vary – Kometa Brno 2:3sn. Hosté po obratu zvítězili popáté v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14:50. Rachůnek, 35:18. O. Beránek

Hosté: 31:49. Zbořil, 58:04. Kundrátek, . Šalé

Sestavy

Domácí: Lukeš (Habal) – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Rohan – Rachůnek (A), Gríger, Kružík – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek – Redlich, Jiskra, J. Baláž – Osmík, Zadražil, Váňa.

Hosté: Furch (Kavan) – Ščotka, Ďaloga, Kučeřík, Holland, Hrbas, Kundrátek (A), Gulaši (A) – Flek, Holík, Horký – Zaťovič (C), Strömberg, Koblížek – Kollár, Sallinen, Šalé – Dufek, Zbořil, Kratochvíl.

Rozhodčí

Hribik, Veselý – Hynek, Špůr

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

3529 diváků

Zářil Řepík, ale Bruslaři trápili

Sparta nastoupila ještě bez čerstvé posily obránce Michala Kempného, který po krátkém působení na farmě v Coachella Valley v AHL rozvázal smlouvu se Seattlem. Měl se se zařadil do sestavy ve středečním domácím duelu s Vítkovicemi.

V úvodu byli aktivnější hosté, ale velké šance neměli a stejně tak Sparta. Ta se v polovině úvodní třetiny neprosadila ani při Kotalově vyloučení. Blízko otevření skóre byli až při trestu domácích za špatné střídaní před první pauzou Kantner a z dorážky Fořt, ale Kovář zasáhl.

Ve druhé třetině měli hosté výraznou střeleckou převahu, ale bezbrankové skóre se neměnilo. V 29. minutě pomohla Kovářovi po střele Lantošiho z pozice mezi kruhy horní tyč. Potom se Bruslařský klub ubránili při Beránkově vyloučení, při kterém Horák v dobré pozici nezamířil přesně. Sparta zase odolala při Jandusově pobytu na trestné lavici.

Do třetí části vstoupila Sparta náporem. Dvě možnost měl Simon, potom se dostal před Krošelje Erik Thorell, ale slovinský gólman držel čistý štít. Mladá Boleslav se neprosadila při Krutilově vyloučení a v čase 48:25 se radovali domácí. Z pravého kruhu se přes stínícího Sobotku trefil Řepík.

Vyrovnal mohl po Pláňkově přihrávce Kousal, ale Kovář svůj tým podržel. V 52. minutě trefil Erik Thorell bekhendovou dorážkou levou tyč a Sparta zvýšila náskok v čase 52:38. Pýcha fauloval v šanci Tomáška, který nařízené trestné střílení proměnil blafákem do forhendu.

V 56. minutě nabídl Šťastný puk mezi kruhy Lunterovi, který trefil pravý horní roh Kovářovy branky. Při power play nejdříve Horák nedokázal zamířit do prázdné branky. Vynutit prodloužení se podařilo 81 sekund před koncem Kousalovi, který prostřelil Kováře mezi betony.

V nastavení měl možnost po krásném průniku hostující kapitán Stránský i jeho spoluhráč Lantoši. Radovala se ale Sparta, když Horákovu nabídku v přečíslení proměnil Řepík.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (Sparta): „Vypadalo to, že rozhodne jeden gól. Nakoplo nás oslabení, které kluci sehráli dobře. Začali jsme být v té chvíli lepší, dostali jsme se do vedení 2:0. Bohužel se to potom nepodařilo udržet. Jsme rádi, že to pak naši zkušení hráči rozhodli a že máme dva body.“

Petr Haken (Mladá Boleslav): „Neodehráli jsme vůbec špatné utkání. Důležitý moment byla naše přesilová hra ve třetí třetině, která se nám vůbec nepovedla. Hned po tom, co se domácí dostali do pěti, tak jsme dostali branku. Byli jsme tam trošku dole, potom ještě přišlo trestné střílení a bylo to 0:2. Musím vyzdvihnout všechny hráče, že za takové stavu a s takovým časem do konce jsme byli schopní se ještě do utkání vrátit. Za to jim chci poděkovat a pogratulovat. Je jen škoda, že i když jsme měli v prodloužení šance dát branku, tak jsme ji dostali my.“

SESTŘIH: Sparta Praha - Mladá Boleslav 3:2p. Domácí byli blízko třem bodů, mají dva. Rozhodl Řepík
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 48:25. Řepík, 52:38. Tomášek, 63:21. Řepík

Hosté: 55:37. Lunter, 58:39. P. Kousal

Sestavy

Domácí: J. Kovář (Kořenář) – Krejčík, Krutil, Němeček, Jandus, Moravčík, Polášek (A), Mikliš – Sobotka (A), Horák, Řepík (C) – E. Thorell, Tomášek, D. Simon – Forman, D. Vitouch, Konečný – Safin, G. Thorell, M. Vitouch.

Hosté: Krošelj (Stuchlík) – Pýcha, Pláněk (A), R. Jeřábek, Stříteský, Lintuniemi, Hanousek, Štich – Åberg, Fořt, J. Stránský (C) – Lunter, Lantoši, Šťastný (A) – Kantner, Kotala, P. Kousal – M. Beránek, Bičevskis, Eberle.

Rozhodčí

Jeřábek, Ondráček – Ondráček, Šimánek

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Návštěva

7 563 diváků

Trápící Vervu drtili Lakatoš s Fridrichem

Poslední tým soutěže ale v první dvacetiminutovce kousal. Když hned v první přesilové hře zakombinoval Stránský s Estephanem a jeho rána napnula síťku, hosté dokonce vedli.

Domácí však stihli manko zlikvidovat ještě v první části. Také v početní výhodě skóroval 40 sekund před sirénou umístěnou ranou zápěstím Lakatoš.

Od druhé třetiny už favorit na ledě kraloval. Stejně jako v pátek proti Liberci mu vyšel náramně úvod druhé části, Chlán ve 22. minutě dorážkou zakončil Fridrichův průnik a připsal si první gól v sezoně.

Severočeši ale zásluhou přesilovek drželi ještě krok. I při své druhé hře pět na čtyři se prosadili, a to zásluhou Wesleyho.

Vítkovice nasadily ke gólovému trháku v poslední pětiminutovce prostředního dějství. Nejprve zavěsil ranou z kruhu Lindberg a 41 sekund před koncem pak zvýšil Mueller na 4:2.

Hned v čase 40:58 navíc soupeře srazil pátou trefou Raskob. Malou jiskru naděje pak ještě vykřesal hostující Zdráhal, jenž ve 46. minutě ze sóla překonal Stezku. Litvínov se pak hnal do ofenzívy, ale i přes tlak a dlouhou závěrečnou power play se mu nepodařilo dosáhnout kontaktní branky a připsal si další neúspěch.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): „Vítězství se nerodilo jednoduše, Litvínov byl velice těžký soupeř. Začátek se nám nepovedl a znovu jsme dotahovali. Nabádali jsme hráče, že to bude boj, že to bude o vůli, o trpělivosti a organizované obraně. Ukázali jsme to asi ve druhé třetině, kde jsme zápas velice dobře otočili na svou stranu. Gól do šatny a hned v úvodu třetí třetiny dal asi ráz zbytku utkání. Litvínov to nezabalil, byl pořád nepříjemný. Díky Stezkovi jsme utkání odbojovali, udřeli a hráčům chci poděkovat za tři body.“

Karel Mlejnek (Litvínov): „Nastoupili jsme proti organizovanému soupeři a chtěli jsme do utkání vstoupit podobnou hrou. Trpělivě a bez chyb. Myslím si, že se nám to v úvodu utkání dařilo. Trošku nás mrzí inkasovaná branka v oslabení, protože víme, že Lakatoš střílí na první tyč, přesto takhle skóroval. Tento gól ovlivnil charakter druhé třetiny, kde domácí byli lepší. Třetí třetina byla bohužel znovu ovlivněna brzkou brankou. Snažili jsme se se pak ještě skóre dotáhnout, ale snaha byla bohužel marná.“

SESTŘIH: Vítkovice - Litvínov 5:3. Sedmá prohra Vervy v řadě, zářil Lakatoš (1+2)
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 19:20. Lakatoš, 21:04. Chlán, 34:13. Lindberg, 39:19. Mueller, 40:58. Raskob

Hosté: 14:56. Estephan, 24:10. Wesley, 46:43. Zdráhal

Sestavy

Domácí: Stezka (Klimeš) – Mikuš (A), Grman, Koch, Raskob, Gewiese, L. Kovář, J. Stehlík – Bukarts, Krieger, Mueller (C) – Fridrich, Chlán, Lakatoš (A) – Dej, Lindberg, Kalus – Lednický, Marosz, Krejsa.

Hosté: Godla (Tomek) – Zile, Jaks, Strejček, Wesley, Demel (A), Zeman, D. Kolář – Zygmunt, Sukeľ, Š. Stránský – Kudrna, Estephan, Zdráhal (A) – Abdul, Helt, Hlava – Berka, Straka (C), Chalupa.

Rozhodčí

Mrkva, Pražák – Lederer, Zíka

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

6 409 diváků

Za Dynamo pálil i mladík Chabada

Dynamo nastoupilo bez svého nejlepšího střelce Tomáše Zohorny, jenž chyběl kvůli drobnému svalovému zranění. Již ve 3. minutě se ale domácí tým dostal do vedení. Puk po odrazu od zadního mantinelu nasměroval Košťálek zblízka do kladenské branky. Středočeši přišli s odpovědí po skončení vlastní početní výhody, když se do sólového nájezdu dostal Melka a prostřelil Willa.

Pardubičtí si ještě během úvodní třetiny vytvořili dvoubrankový náskok. Ve 14. minutě při signalizovaném vyloučení hostů přihrál na modré čáře Kolář Chabadovi, na jehož střelu nestačil brankář Bow zareagovat. Devatenáctiletý obránce vstřelil svůj první extraligový gól. Třetí zásah Dynama poté přidal pohotově dorážející Matýs.

Kladenští hokejisté se chtěli vrátit do zápasu ve druhé třetině, během které hráli dvakrát přesilovku. Hosté byli byli střelecky aktivnější, ale s nebezpečnými pokusy si poradil Will. V další zajímavé pozici Melka pardubickou branku minul.

Pardubice si první přesilovku zahrály až v 51. minutě a hned po devatenácti vteřinách ji využily. Střelu od modré čáry ještě Bow zlikvidoval, ale Poulíček pohotovou dorážkou dopravil puk do sítě. Vzápětí Kanaďan v brance Rytířů vytáhl skvělý zákrok proti Kousalovi.

V 56. minutě hosté rozehráli početní výhodu v šesti proti čtyřem a po trefě Procházky snížili. Jenže hned za devět vteřin reagoval Radil, který vstřelil pátý gól Dynama. Na 6:2 uzavřel v 58. minutě Říčka.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (Pardubice): „Měli jsme dobrý vstup do utkání, první třetina se nám povedla. Vyhrávali jsme osobní souboje a přehrávali soupeře v útočném pásmu. Dali jsme taky góly a odskočili na 3:1. Druhá třetina se nám naopak nevydařila, tam jsme vypadli z tempa. Hráče jsme upozorňovali, jak musíme hrát a k čemu se vrátit. Třetí třetinu už jsme odehráli dobře, vyústilo to i v další branky. První a třetí třetina byla z naší strany velmi dobrá. Chci poděkovat týmu, že odehrál další dobrý zápas. Jedeme dál.“

Otakar Vejvoda (Kladno): „Vstoupili jsme do zápasu celkem nešťastně, Pardubice daly gól, když náš hráč dostal pukem do citlivých míst. Jeho protihráč, kterého měl krýt, skóroval. Další góly Dynama byly podobné těm, jaké dávaly v pátek Hradci. Na to jsme upozorňovali, ale nepokryli jsme střelu do modré čáry. Ve druhé třetině už jsme byli mnohem lepší a vytvořili si několik šancí, abychom se dostali možná i na 3:3. V poslední třetině nám odvezli hráče na nosítkách, což taky nějakým způsobem hráče ovlivní. Celkově výsledek 6:2 podle mě zcela neodpovídá dění na ledě, ale Pardubice odehrály dobře první třetinu a dovedly zápas k vítězství.“

SESTŘIH: Pardubice - Kladno 6:2. Dynamo slaví čtvrtou výhru v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 02:58. Košťálek, 13:28. Chabada, 17:41. Matýs, 50:52. Poulíček, 56:27. Radil, 57:44. Říčka

Hosté: 07:29. Melka, 56:18. M. Procházka

Sestavy

Domácí: Will (Frodl) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, J. Kolář (A), Chabada – Cienciala, R. Kousal (A), Radil – Paulovič, Poulíček (C), Koffer – Říčka, A. Musil, Matýs – Rouha, Rákos, Urban.

Hosté: Bow (Brízgala) – Slováček, Dotchin (A), Ticháček, Sotnieks, Cibulskis, Kehar – Bláha, Plekanec (C), Zikmund (A) – M. Procházka, Filip, Beran – Melka, Indrák, Brodecki – Machač, Babka.

Rozhodčí

Kika, Šindel – Komárek, Klouček

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Návštěva

8519 diváků

Další bitva až do nájezdů s radostí Motoru

Domácí do utkání vstoupili aktivně, byli důslední v obranné činnosti a zároveň překypoval útočnou aktivitou, které v úvodu chybělo jenom přesnější zakončení. Třinecký brankář Mazanec musel držet pohotovost při střeleckém pokusu Hanzla nebo teči Valského.

Hosté ale také využívali každou příležitost ke zteči a nechali vyniknout Strmeně po brejku Kurovského, doklepnutí Nestrašila nebo teči Hrni. Krátce před první sirénou měl velkou šanci Hanzl, ale Mazanec byl na místě.

Do druhé části vstoupili agresivněji Oceláři. Brzy to odnesli prvním vyloučením v zápase, ale ubránili se a vzápětí udeřili při trestu Tomečka. Ukázkovou kombinaci zakončil Marcinko střelou bez přípravy.

Hned dvakrát si poté hru v početní výhodě vyzkoušeli domácí, šestnáct sekund dokonce hráli v pěti proti třem, jenže vyprodukovali spoustu přihrávek a minimum střel. Po velké příležitosti třineckého Růžičky před koncem druhé části vyrovnali z protiútoku Jihočeši. Bindulis od modré čáry poslal kotouč do skrumáže a jeho nahození propadlo za brankovou čáru.

Na začátku třetí třetiny mohly oba týmy skórovat při nerovnoměrném počtu hráčů na ledě, brankáři Strmeň a Mazanec ale byli pozorní. V dalším průběhu nevyužil obrovskou šanci Voženílek, jenž pálil z prostoru mezi kruhy, na druhé straně prověřil Mazance bombou Čachotský.

Po příležitostech Tomečka a Dzierkalse pronikl do útočného pásma po levé straně obránce Štencel, lišácky se vyhnul bránícímu hráči a umístil puk nad klečícím Mazancem do pravého horního růžku branky. Hosté zatlačili Motor při vyloučení Čachotského a šest vteřin před vypršením přesilovky z těžkého úhlu vyrovnal Růžička.

V úvodu prodloužení mohl rozhodnout Pech, vítězství na hokejce měl i Vráblík. V dramatických nájezdech vystřelil druhý bod pro Motor v deváté sérii obránce Štencel. Jihočeši tak po sérii devíti porážek podruhé za sebou vyhráli.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Modrý (České. Budějovice): „Musím vyzdvihnout výkon gólmana Strmeně, který potvrdil svoje kvality a podržel nás v důležitých momentech. Kluci začínají nacházet tvář, kterou získali v uplynulé sezoně a dnes byli odměnění za poctivou práci na každém tréninku. Viděli jsme atraktivní zápas pro diváky, kteří znovu vytvořili vynikající kulisu.“

Vladimír Országh (Třinec): „Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. Zpočátku jsme byli horším týmem, domácí lépe bruslili a vyhrávali osobní souboje. Od druhé třetiny jsme se zvedli, ve třetí byly šance na obou stranách a bylo to kdo s koho. Pro nás bylo důležité, že jsme dokázali vyrovnat. Budějovičtí dali do zápasu asi víc než my, pokud jde o bojovnost a touhu po vítězství.“

SESTŘIH: České Budějovice – Třinec 3:2sn. Velké drama nakonec zvládl domácí Motor
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 37:53. Bindulis, 51:53. Štencel, . Štencel

Hosté: 24:46. Marcinko, 54:58. M. Růžička

Sestavy

Domácí: Strmeň (Kalista) – Štencel (A), Vráblík, Bindulis, Kachyňa, Šenkeřík, Marcel, Šedivý – Čachotský, Hanzl (A), Vopelka – Dzierkals, Pech (C), Valský – Strnad, M. Toman, Tomeček – Přikryl, Koláček, Karabáček.

Hosté: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský, Ročák – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Hrehorčák, Hrňa – Buček, Lyszczarczyk, Kurovský.

Rozhodčí

Hejduk, Vrba – Rampír, Rožánek

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Mertl rozjel obrat ve třetí třetině

Olomouc bez zraněné brankářské jedničky Konráda byla v úvodní třetině aktivnějším týmem. Bambula sice ještě po pěti minutách hry zblízka Pavláta neprostřelil, ale vzápětí se to podařilo střelou od levého hrazení Dujsíkovi. Domácí mohli po první třetině vést i výraznějším rozdílem, ale Pavlát si s ostatními situacemi poradil. Zlikvidoval i bekhendové zakončení Anděla.

Hosté svoji hru ve druhé třetině zlepšili a mohli skórovat už ve své první přesilové hře. Branku však dokázal vstřelit až Mertl, který ujel po pravé straně a bekhendovým pokusem na bližší tyč překvapil brankáře Lukáše. Otočit vývoj zápasu mohli z mezikruží střílející Zámorský i rozjetý Malát, který svým zakončením těsně přestřelil. Olomouc ve druhé dvacetiminutovce žádnou výraznější šanci nevytvořila.

Plzeň si do třetí třetiny přenesla část přesilové hry, během které si vytvořila nadějnou pozici a krátce po jejím vypršení vstřelila druhou branku, když přesně od modré čáry zamířil Baránek.

O dvě minuty později navíc zvýšil na 3:1 povedenou tečí Zámorského nahození Suchý. Olomouc se odhodlala ke hře bez brankáře už tři minuty před koncem základní hrací doby, ale snížit nedokázala. Naopak v početní převaze inkasovala do prázdné branky, vyhozený puk usměrnil do sítě Dvořák.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (Olomouc): „Dobře jsme začali, ale z šancí v první třetině jsme vytěžili jen jeden gól. Druhá třetina se vyrovnala a celkově to pak bylo hodně vyrovnané utkání. Asi rozhodl druhý inkasovaný gól hned na začátku třetí třetiny. Potom už to bylo hodně těžké, protože nás Plzeň neustále napadala a výborně bránila. Bylo tam hodně soubojů a nedokázali jsme se prosadit v předbrankovém prostoru. Také jsme si dnes vůbec nepomohli přesilovými hrami, vytvořili jsme si v nich hrozně málo brankových příležitostí.“

Petr Kořínek (Plzeň): „V první třetině jsme do zápasu vstoupili velmi špatně. Museli jsme si něco říct v kabině a od druhé třetiny už se to zlepšilo. Podařilo se nám srovnat a do třetí třetiny jsme kluky nabádali, abychom zůstali aktivní a hráli aktivní hokej. To je styl hry, kterým se chceme prezentovat a se kterým pak soupeři mají problémy. Zápas pak směřoval k tomu, že kdo dá druhou branku, tak asi vyhraje. Potýkáme se s tím, že málo střílíme. Dnes se to změnilo, dvě střely od modré s dobrou clonou před brankou a byly z toho hned dva góly. My jsme dnes nutně potřebovali tři body, takže jsme za ně rádi. Poslední dobou se nám totiž nedařilo vyhrávat zápasy za tři body, což ve vyrovnané tabulce znamená hrozně moc.“

SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 1:4. Indiáni zabrali ve třetí třetině, rozhodl Baránek
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:52. Dujsík

Hosté: 25:42. Mertl, 40:20. Baránek, 42:38. Suchý, 57:22. A. Dvořák

Sestavy

Domácí: Lukáš (Maláč) – Dujsík, Ondrušek (C), Škůrek, Švrček, T. Černý, Řezníček, Rutar – Orsava (A), Kusko, J. Káňa (A) – Navrátil, Nahodil, Klimek – Bambula, Menšík, Kunc – Kucsera, Anděl, Olesz.

Hosté: Pavlát (Mi. Svoboda) – Baránek, Zámorský, Kremláček, Vitaloš, Houdek, Kaňák, Kvasnička – Schleiss (C), Kodýtek (A), Hrabík – A. Dvořák, Mertl (A), Rekonen – Blomstrand, Malát, Lang – Suchý, Soukup, Bitten.

Rozhodčí

Obadal, Stano – Gebauer, Axman

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4335 diváků

Dvě Frolíkovy trefy Bílým Tygrům nestačily

Oba týmy vstoupily do utkání opatrně a hra se odehrávala převážně ve středním pásmu. K vidění bylo také spoustu nepřesností. První možnost ke skórování měl po faulu Faška-Rudáše Mountfield v přesilové hře, Kváču ale vůbec neohrozil.

Podobně se vedlo poté také domácím, ani oni si s početní výhodou neporadili nejlépe. Skore zápasu se poprvé měnilo ve 14. minutě a do vedení šli hosté. Po akci Cingela doklepnul kotouč za Kváčova záda důrazný Jergl. Na rozdíl dvou branek mohl v závěru první části ještě zvýšit Okuliar, který zkoušel Kváču překonat zpoza branky tzv. michiganskou fintou. Liberecký brankář ale jeho záměr přečetl a byl u své tyče včas.

Na začátku druhé části už ale Východočeši vedli o dva góly. Po rychle sehraném přečíslení a přihrávce Kevina Klímy překonal Kváču obránce Jank. Východočeši mohli svůj náskok ještě navýšit v následné přesilovce, s šancemi Kellyho Klímy i Blaina si ale výborně poradil Kváča. Ke slovu se tak dostali domácí a po krásném pasu Rosandiče snížil Birner.

Radost domácích z kontaktního gólu ale trvala pouze 48 sekund. Po střele Janka vrátil Hradci Králové dvoubrankové vedení svou první trefou v sezoně exliberecký Zachar. Bílí Tygři mohli ještě do druhé přestávky znovu snížit, Melancona ale ve velké šanci vychytal Kiviaho.

V úvodu třetí třetiny se tak radovali opět hosté. Čtveřice libereckých hráčů propadla ve středním pásmu a rychlý hradecký kontr zakončil svým druhým gólem v zápase Jergl.

Severočeši ale měli připravenou bleskovou odpověď a na rozdíl dvou branek rychle snížil pohotový Frolík. Následně si domácí zahráli v početní výhodě a dokázali ji využít. Šikovnou tečí Štibingrovy střely dostal Tygry na dostřel svou druhou trefou v utkání Frolík

Domácích byl rázem plný led a tlačili se za vyrovnáním, Kiviaho ale odolával. V samém závěru ještě sáhnul liberecký trenér ke hře bez brankáře, razítko na vítězství hostů ale dali góly do opuštěné branky Lev a Okuliar.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): „Do prvního inkasovaného gólu jsme byli lepším týmu. Po první obdržené brance jsme ale přenechali aktivitu soupeři, který byl lepší v osobních soubojích a dal branky vždy ve správnou chvíli. Viděl jsem na hráčích, že utrpělo jejich sebevědomí. Padla na ně deka a byli s hlavami dole. Za první dvě třetiny jsme si nezasloužili zápas vyhrát. Třetí část jsme hráli velice dobře, byli jsme aktivní a je jen škoda, že jsme takto nehráli od začátku.“

Tomáš Martinec (Mountfield HK): „Jsme šťastní, že jsme po delší době dokázali v Liberci vyhrát. Od začátku zápasu jsem cítil z týmu velkou touhu uspět. Měli jsme vynikající pohyb, kterým jsme domácím činili velké problémy. Oproti minulému zápasu jsme také zlepšili osobní souboje, hráli zodpovědně a vítězství si zasloužili.“

SESTŘIH: Liberec – Mountfield HK 3:6. Východočeši uspěli pod Ještědem, blýskl se Jergl
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 26:22. Birner, 46:56. Frolík, 49:56. Frolík

Hosté: 13:45. Jergl, 21:12. Jank, 27:10. Zachar, 45:11. Jergl, 59:28. Lev, 59:48. Okuliar

Sestavy

Domácí: Kváča (Král) – Melancon, Balinskis, Štibingr, Vitásek, J. Dvořák, Derner, Rosandić – Birner (A), Filippi, Frolík – Ordoš, A. Najman, Faško-Rudáš – Flynn, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Šír (A), Dlouhý.

Hosté: Kiviaho (J. Růžička) – Kalina, McCormack, Huttula, Blain (A), Jank, Rymsha, Nedomlel, Pilař – Okuliar, Lev (A), Zachar – Kev. Klíma, Cingel, Jergl – R. Pavlík, Lalancette, Kel. Klíma – Štohanzl, Smoleňák (C).

Rozhodčí

Šír, Kubičík – Svoboda, Hnát

Stadion

Návštěva

5 102 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud