20. prosince 2022 • 21:00

SESTŘIHY: Martinec začal v Brně výhrou, Jágr 0+1. Dynamo zpět v čele

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé pod vedením nového trenéra dosáhli vydřené výhry. Brněnští hokejisté porazili v 29. kole Tipsport extraligy Kladno 3:2 v prodloužení a kouč Patrik Martinec tak začal v Kometě vítězně. Asistenci si ve svém druhém utkání připsal Jaromír Jágr. Pardubice vyloupily Plzeň 2:0 a i vzhledem k prohře Vítkovic v Hradci Králové (3:4p) se Dynamo vrací na první místo. Sparta porazila Olomouc těsně 1:0 a vrátila se na vítěznou vlnu. Třinec zvítězil doma 4:2 nad Karlovými Vary. Mladá Boleslav vyhrála 2:1 nad Českými Budějovicemi a ukončila sérii čtyř proher v řadě. Liberec prohrál 2:3 po nájezdech v Litvínově.



Hudáček se blýskl dvěma góly

V první šanci zápasu se ocitl Marcinko, ke kterému se příhodně odrazil puk od zadního mantinelu před branku. Elitní centr Třince ale lehce nebyl, lehce pozbyl.

Se skóre nepohnul ani Buček, který měl před sebou po pasu Hudáčka odkrytou branku, ale Lukeš se stihl proti jeho střele přesunout. Z podobné akce udeřil 79 sekund před koncem úvodní třetiny Daňo, který zužitkoval chytrou přihrávku Čuksteho a z levé strany pohodlně skóroval do odkryté branky.

Tlak Třince ve druhé třetině korunoval dvěma góly Hudáček. Nejdříve se prosadil z levého kruhu po vyhraném vhazování, ve druhém případě zakončil vydařenou souhru celého útoku. Lukeš byl bezmocný, a to ještě podržel hosty po šancích Nestrašila, Bučka a Růžičky. Karlovy Vary zahrozily výrazněji až za stavu 0:3, ale Koblasa netrefil ideálně puk před odkrytou brankou.

Plán hostů dát ve třetí třetině rychlý gól vyšel, ve 42. minutě snížil z dorážky Redlich. Třinec mohl získat zpět třígólový náskok ze své velké zbraně - přesilové hry, ale promarnil 105 sekund dlouhou výhodu dvou mužů v poli. V největší šanci Lukeš zastavil Nestrašila. Po vypršení obou trestů stálo při gólmanu Karlových Varů štěstí, neboť Daňo trefil z úniku horní tyč.

Domácí uklidnil až Růžička po povedené kombinaci elitního útoku. Ale jen na chvíli. Beránek v oslabení trefou z mezikruží do horního růžku vykřesal naději, vzápětí ještě stále ve čtyřech zahrozil průnikem Jiskra. Hosté si vytvořili ve zbytku zápasu pár závarů, ale bez gólového efektu.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Třinec): „Jsme spokojeni s body. První třetina byla vyrovnaná. Není úplně jednoduché dostat se do hry po dvanácti dnech bez zápasu. Druhá už byla dobrá, odskočili jsme, využili jsme šance. Ve třetí jsme si utkání zbytečně zkomplikovali. Trochu jsme znervózněli, ale podstatné je, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce a bereme všechny tři body.“

Vojtěch Šik (Karlovy Vary): „Nebereme body, ale chceme si vzít co nejvíce ze čtyřiceti minut, které jsme odehráli solidně. První třetina byla vyrovnaná, jen jsme v předposledním střídání inkasovali. Ve druhé jsme měli velký výpadek. Ztráceli jsme kotouče, špatně jsme vyhodnocovali situace a soupeř odskočil. Do třetí třetiny jsme změnili formace, což nám přineslo ovoce, ale pak Třinec znovu odskočil a už jsme nedokázali dorovnat.“

SESTŘIH: Třinec - Karlovy Vary, 4:2. Zlepšený výkon Energie ve třetí periodě přišel pozdě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 18:41. Daňo, 22:50. Hudáček, 26:06. Hudáček, 51:09. M. Růžička

Hosté: 41:45. Redlich, 54:02. O. Beránek

Sestavy

Domácí: Mazanec (Kacetl) – Havránek, Marinčin, Zahradníček, M. Doudera, Čukste, J. Jeřábek – M. Růžička (C), Marcinko (A), Voženílek – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Buček.

Hosté: Lukeš (Habal) – Huttula, Pulpán (A), Bartejs, Stříteský, Rulík, Havlín, Rohan – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Koblasa, Černoch (C), Kohout – Redlich, Jiskra, O. Beránek – Kofroň, Hladonik, Kružík.

Rozhodčí

Hribik, Jaroš – Ondráček, Špůr

Stadion

Werk arena, Třinec

Návštěva

3 309 diváků

Stránský hrdinou Vervy

Obě mužstva se v úvodu mohla nastartovat v přesilové hře, ale podařilo se to pouze Liberci. Skóroval jen chvíli poté, co mu početní výhoda vypršela. Flynn zůstal volný na pravém křídle, dostal pas od Jelínka a střelou nad vyrážečku nedal brankáři Zajíčkovi šanci.

Litvínov ale na jeho gól dokázal zareagovat. Stránský vyjel zpoza branky a z otočky skvěle našel před brankovištěm Estephana, který puk hbitě zvedl nad Kváčovu lapačku.

Inkasovaný gól nebyl jedinou ranou pro Bílé Tygry, chvíli před ním totiž odstoupil Šír, který dostal pukem do obličeje a spěchal na ošetřovnu. Následně ze sestavy vypadl i další útočník Bulíř kvůli zraněné noze.

Hosté ztratili během chvíle dva centry, což se na jejich hře ve druhé třetině podepsalo. Domácí byli nebezpečnější a po další parádě Stránského skóre otočili. Útočník objel branku, s přihrávkou se neunáhlil a krásně přihrál volnému Zemanovi. Rána mladého obránce prosvištěla nad Kváčovým ramenem.

Liberec mohl srovnat ve dvojnásobné přesilové hře, jenže 45 vteřin pěti proti třem mu ke gólu nestačilo. A nevedla k němu ani střela Rychlovského v závěru druhé části, která škrtla o tyčku.

Bílí Tygři chytili druhý dech a ve třetí třetině svého soupeře mačkali jako citrón. Domácí mohli přesto rozhodnout, kapitán Sukeĺ však sólo neproměnil, puk se mu mezi brankářovy betony procpat nepodařilo.

Tlak hostů vyústil ve vyrovnání díky přesilovkové teči Faško-Rudáše v 54. minutě. Prodloužení šance nabídlo, ale ne góly, a tak rozhodl rozstřel. Hned v první sérii skórovali domácí Estephan a hostující Birner, na dalšího úspěšného exekutora se čekalo až do poslední dvojice. Stránský povedeným blafákem vyšachoval brankáře Kváču a rozhodl o výhře Litvínova.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (Litvínov): „Neměli jsme dobrý vstup do zápasu, Liberec na nás vyrukoval se hrou, s níž jsme hráli proti Spartě. A my se s tím nedokázali vyrovnat. Ve druhé třetině byla hra trošku obrácená, ve třetí přišel očekávaný a zákonitý tlak soupeře. Celosezonní výsledky s Libercem 2:2, 2:2 a 2:2 po 60 minutách nejsou náhoda, byl to zase vyrovnaný zápas. Za extra bod jsme rádi.“

Patrik Augusta (Liberec): „Viděli jsme velice vyrovnané utkání. Nám se povedl vstup, a než jsme dostali gól na 1:1, byli jsme lepší. Pak zase Litvínov. Ve druhé třetině měl víc šancí, nám se povedla třetí. Jsme rádi, že jsme vyrovnali, Litvínov předtím třikrát doma přesvědčivě vyhrál. Jsme zklamaní, že jsme nezískali extra bod, ale odjíždíme se vztyčenými hlavami. Zranění? U Šíra je podezření na zlomeninu lícní kosti, Bulíř má tržnou ránu na achilovce.“

SESTŘIH: Litvínov - Liberec 3:2sn. I třetí vzájemný zápas dělil body, v nájezdech rozhodl Stránský
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 12:33. Estephan, 31:40. D. Zeman, . Š. Stránský

Hosté: 09:54. Flynn, 53:19. Faško-Rudáš

Sestavy

Domácí: Zajíček (Michajlov) – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel, Šalda – Kudrna, Sukeľ, Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal – Hlava, Straka, Fronk – Zygmunt, Jurčík, Havelka.

Hosté: Kváča (Neužil) – Ivan, Nedomlel, Kolmann, Melancon, Derner, Štibingr, Šedivý – Birner, Filippi, A. Najman – Frolík, Bulíř, Faško-Rudáš – Ordoš, Šír, Flynn – Vlach, Jelínek, Rychlovský.

Rozhodčí

Pražák, Květoň – Lhotský, Svoboda

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov, Česko

Návštěva

2877 diváků

Fořt zlomil trápení Bruslařů

Středočeši nastoupili kvůli řádící viróze v týmu ve slepované sestavě. Extraligovou premiéru absolvoval sedmnáctiletý Vojtěch Hradec, jeho kolega Jan Půček hrál potřetí. Chyběli například Pavel Kousal, Ondřej Najman nebo David Šťastný.

V první třetině to ale byli paradoxně domácí, kteří měli více ze hry. Budějovice si šance vypracovaly v podstatě jenom v úvodní přesilovce. Boleslav na druhé straně nezakončila přesně hned dva nebezpečné úniky dvou proti jednomu. Další nebezpečné střely pak pokryl brankář Hrachovina, první třetina tak skončila 0:0.

S bezbrankovým stavem pohnul až ve druhé třetině v domácí přesilovce finský obránce Lintuniemi. Po buly se zjevil úplně sám před Hrachovinou a bekhendovým blafákem se jako první v utkání zapsal mezi střelce.

Motor se dočkal vyrovnání v úvodu třetí třetiny. Vopelka se dostal z pravého křídla až přes Krošelje, a puk procedil skrz jeho výstroj až do branky. Gól nakonec ještě rozhodčí přezkoumali u videa, ale provinění proti pravidlům nenašli. Brankář Krošelj ale nejspíš odnesl následnou srážku se střelcem zraněním, protože v následném přerušení jej v domácím brankovišti nahradil Novotný.

Boleslav si vzala vedení zpět po dvou minutách, když se opět bekhendem, tentokrát v oslabení trefil Fořt. Domácí náskok mohl navýšit Šmerha, ale z trestného střílení, které bylo nařízeno po faulu na jeho osobu, neproměnil.

Hosté v závěru sáhli ke hře bez brankáře, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Šance skórovat měli jen domácí.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Mladá Boleslav): „Chtěli jsme vstoupit do zápasu dobře a hrát do obrany. Podařilo se nám uhlídat silnou dvojici Gulaš - Pech. Důležitý byl stav 0:0 po první třetině, byť jsme měli i my pár šancí. Pak jsme si konečně pomohli přesilovkou, ale soupeř šťastně vyrovnal. Druhý gól nás ale strašně nakopl, gól v oslabení přišel v pravou chvíli. Obrovská gratulace míří do kabiny, protože kluci to v pár lidech odmakali. Mladí ukázali, že mají srdíčko a do týmu zapadli velmi dobře. Tým si sáhl na dno a byl za to odměněn třemi body.“

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Boleslav se sice potýká s nějakými nemocemi, ale to nic nemění na tom, že my musíme zápas začít s větší energií a nasazením. Dali nám šťastný gól v přesilovce. My jsme dlouho hledali recept, ale podařilo se nám skórovat. Pak jsme si začali věřit, ale v naší přesilovce si necháme dát hloupý gól, který nás pak stojí zápas. Opět se budu opakovat, ale máme špatnou produktivitu. Chybí mi tam větší nasazení, bojovnost a srdíčko. To třeba ukázala Boleslav.“

SESTŘIH: Mladá Boleslav - České Budějovice 2:1. Bruslaři ukončili čtyřzápasovou sérii proher, výhru vystřelil v oslabení Fořt
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 24:57. Lintuniemi, 43:08. Fořt

Hosté: 41:44. Vopelka

Sestavy

Domácí: Krošelj (43. Novotný) – Jánošík (A), R. Jeřábek, Štich, Bernad, Lintuniemi, Křepelka, Pýcha, Pláněk (A) – Šmerha, Lantoši, J. Stránský (C) – Kotala, Fořt, Eberle – Závora, Bičevskis, M. Beránek – J. Půček, Hradec.

Hosté: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Hovorka, Percy, Gazda, Bindulis – Strnad, Hanzl, Gulaš (C) – Dzierkals, Pech (A), Valský – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Tomeček, Vopelka, Karabáček.

Rozhodčí

Hejduk, Pilný – Hynek, Klouček

Stadion

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

2157 diváků

Skvělý Frodl a střelec Říčka

Nemocemi oslabení domácí v úvodu sice přečkali nápor Dynama, ale v 5. minutě na nebezpečný volej Poura dokázal přesnou střelou k levé tyčce z prostoru mezi kruhy gólově odpovědět Říčka. Za chvíli po přečíslení dvou na jednoho Indiány od další pohromy uchránil proti pokusu Radila jen skvělý zákrok lapačkou gólmana Svobody.

Hosté v 8. minutě zahrozili i ve vlastním oslabení samostatným únikem Vondráčka. V pokračující přesilovce na druhé straně Rekonen dorážkou trefil jen pravou tyčku.V 15. minutě průnik Zámorského zastavil faulem Zeman a sám postižený hráč následně z trestného střílení ztroskotal na gólmanovi Frodlovi.

Během rušného závěru první třetiny ještě trefil pardubický Dvořák od modré čáry brankovou konstrukci a vzápětí z brejku tváří v tvář Frodlovi selhal Suchý. Akce se střídaly na obou stranách a pozorný Svoboda zlikvidoval před sirénou gólovou šanci Hyky.

V prostřední části aktivnější hosty zbrzdilo pouze čtyřminutové vyloučení Kousala, jenže Indiáni přesilovku nezvládli. Naopak po polovině utkání jen díky Svobodovi přečkali další brankovou příležitost agilního Hyky.

Lépe kombinující hráči Dynama se neprosadili ani během početní výhody, kdy Zohorna v dobré pozici mířil jen doprostřed branky. Poté chybu Frodla při rozehrávce nepotrestal ve vlastním oslabení Hrabík a ve 37.minutě hosty uklidnil po ideální přihrávce Ciencialy pohodlně na 2:0 zakončující Říčka. Těsně před sirénou navíc nevyužil sólo Hyka.

Do závěrečné dvacetiminutovky sice vstoupili lépe domácí, ale po vyloučení Poura mohl zvýšit skóre z bezprostřední blízkosti Poulíček. Hosté soupeře nepouštěli do velkých šancí, jediné zaváhání defenzívy ve 45. minutě zachránil proti osamocenému Hrabíkovi Frodl.

Hosté díky explzeňskému brankáři přežili i závar kolem brankoviště z 53. minuty a přes nevyužitou příležitost Zohorny uhájili v poklidu výhru i při dlouhé hře domácích bez brankáře.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (Plzeň): „Chtěli jsme mít dobrý vstup do utkání. I po inkasované brance jsme měli šance včetně trestného střílení. Druhá třetina přinesla klíčový okamžik, když jsme nevyužili celkem šest minut přesilovky. To jsou momenty, kdy se to převáží na stranu soupeře. Zkoušeli jsme to ještě ve třetí třetině zvrátit. Nějaké šance ještě byly, ale nepodařilo se nám skórovat. Musím pogratulovat soupeři k vítězství. Řádí virózy, pár kluků nám chybí, ale podobně jako ostatní týmy se s tím musíme nějak vyrovnat.“

Marek Zadina (Pardubice): „Z našeho pohledu jsme byli dnes na Plzeň připraveni. Dobře jsme o pauze potrénovali a vyplatilo se nám to. Chtěli jsme se podle plánu ujmout brzy vedení, což se nám podařilo. Podržel nás gólman, který chytil i nájezd. To byl klíčový okamžik naší hry. Celkově jsme předvedli výkon, jakým bychom se chtěli prezentovat. Vytvořili jsme si i dost šancí. Výborně jsme sehráli oslabení a naopak jsme si nepomohli přesilovkami. Odehráli jsme po přestávce dobrý zápas, odvážíme všechny body z Plzně, kde se nehraje lehce.“

SESTŘIH: Plzeň - Pardubice, 0:2. Střelec Říčka skolil Indiány, nula pro Frodla
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 05:00. Říčka, 36:55. Říčka

Sestavy

Domácí: Mi. Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Kvasnička, Piskáček (C), Houdek, Kaňák, Kremláček – Holešinský, Kodýtek (A), Hrabík – Suchý, Mertl (A), Pour – A. Dvořák, Bitten, Rekonen – Dáňa, Soukup, Borák.

Hosté: Frodl (Will) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko, Hrádek – R. Kousal (A), Zohorna (A), Radil – Říčka, Cienciala, Hyka – T. Zeman, A. Musil, Vondráček – Paulovič, Poulíček (C), Rouha.

Rozhodčí

Horák, Šindel – Zíka, Šimánek.

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

3729 diváků

Čtvrtá nula pro výborného Kováře

Po oboustranně opatrném začátku utkání Sparta potrestala vyloučení Olesze a využila hned první přesilovou hru v zápase. Tomášek překonal brankáře Konráda střelou z mezikruží.

Olomouc mohla dvakrát srovnat hned v následujících dvou minutách, ale Nahodil v samostatném úniku Kováře nepřekonal a hostující brankář obstál i v několika dalších skrumážích uvnitř brankoviště.

V úvodu druhé třetiny měl dobrou šanci Horák, zamířil však pouze do hrudi přesouvajícího se Konráda. Vzápětí byly k vidění zajímavé příležitosti na obou stranách hřiště.

Nejdříve byli blízko brance dorážející hostující hráči, vzápětí Kovář neodhadl nahozený puk a hostující obránci měli plné ruce práce při odklízení puku z prostoru odkrytého brankoviště.

Své drobné zaváhání Kovář odčinil v přesilové hře Olomouce, kdy si poradil hned s několika nebezpečnými pokusy Hanáků, vyznamenal se zejména při střele Pláška.

Ve třetí třetině se Sparta zaměřila na obrannou hru a Olomouc do mnoha šancí nepouštěla. Hanáci byli stejně jako celý zápas opticky mírně aktivnější, ale všechny jejich snahy ztroskotaly na výborně chytajícím Kovářovi, jenž si připsal čtvrté čisté konto v sezoně. Sparta se tak po prohře v Litvínově vrátila zpět na vítěznou vlnu.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (Olomouc): „Dnes to byl těžký, naprosto vyrovnaný zápas, ve kterém nakonec Sparta byla o jeden gól lepší. Určitě jsme dnes nebyli horším týmem, vytvořili jsme si i nějaké šance, ale bez vstřelené branky se vyhrát nedá. Nevyšly nám zejména přesilové hry. V jedné z nich jsme si ale vytvořili vyloženou šanci, kterou jsme měli proměnit. Ve třetí třetině jsme pak málo stříleli a málo chodili do předbrankového prostoru.“

Hans Wallson (Sparta): „Byl to těžký zápas, hráli jsme proti dobrému týmu. Zejména v první třetině jsme nehráli náš systém. Jen dobré zákroky Kováře nás během první třetiny udrželi ve hře. Poté se to ale ve druhé a třetí třetině zlepšovalo, i přesto, že jsme museli ubránit celou řadu oslabení. Jsme moc rádi, že hráči našli způsob, jak tento zápas vyhrát. Hraje se na body a my jsme dnes získali tři, takže jsme pochopitelně šťastní.“

SESTŘIH: Olomouc - Sparta Praha 0:1. Hosté poprvé v sezoně našli recept na Moru a vrací se na vítěznou vlnu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 07:06. Tomášek

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), Rutar, Mareš, Škůrek, Švrček, Řezníček, T. Černý – Bambula, Knotek (A), Orsava (A) – Klimek, Nahodil, P. Musil – Plášek ml., Kunc, Navrátil – Kusko, Strapáč, Olesz.

Hosté: J. Kovář (Kořenář) – Moravčík, Jandus, Polášek (A), Mikliš, Němeček, Krutil, Tomek – E. Thorell, Horák, Tomášek – M. Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – Buchtele, D. Vitouch, Safin – Konečný, G. Thorell, Dvořáček.

Rozhodčí

Šír, Mrkva – Gebauer, Hlavatý

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4798 diváků

Blain připravil Vítkovice o čelo

Vítkovice měly hned v úvodu velkou šanci jít do vedení. Po dvou faulech vysokou hokejkou hrály i 49 sekund v pěti proti třem, domácí se ale jejich tlaku obětavě ubránili. A krátce nato sami otevřeli skóre. Francouzský útočník Perret, jenž po zranění nastoupil k prvnímu extraligovému zápasu v sezoně, vyslal dopředu Lva, a ten zamířil přesně do růžku branky.

Další hradecká radost v 19. minutě byla předčasná, rozhodčí si na videu potvrdili, že po úniku Radovana Pavlíka neskončil puk za gólmanem Stezkou. Ridera naopak zkraje druhé části vyrovnala, když s návratem vyloučeného hráče střílel přesně obránce Mikuš.

I další vývoj utkání řídily přesilové hry, oba soupeři už si ve dvojnásobné výhodě věděli rady. Mountfieldu vrátil náskok znovu Lev, jenž se položil do přihrávky Lalancetta, za tři minuty se nemýlil ani další osvědčený střelec Mueller.

Zápas nabíral každou minutou na atraktivitě. Jeho aktéři si tentokrát role prohodili, Vítkovice totiž díky Bukartsově brance v přečíslení poprvé vedly. Hradeckou odpověď připravil kapitán Filip Pavlík, jehož ránu si smolně srazil do vlastní branky Lakatoš. Hned v dalším střídání navíc Blain napálil tyč.

Druhá přestávka už strhující tempo výrazně zchladila, hrálo se o jeden rozhodující gól. Aktivnější Hradec ohrozil Stezku ve třetí části jen třikrát, i proto nabídlo velké šance na obou stranách až prodloužení. V jeho poslední minutě vyzval Zachar v přečíslení k vítězné trefě obránce Blaina.

Ohlasy trenérů

Tomáš Martinec (Mountfield HK): „Vítkovice mají silný tým, ne náhodou jsou nahoře v tabulce. Zápas byl hrozně těžký a bohužel strašně rozkouskovaný, bylo v něm spousta emocí a vyloučení. Myslím si, že remíza mu slušela. Bodu si moc vážíme a za to, že jsme získali ten druhý navíc, míří hráčům do kabiny velká pochvala.“

Miloš Holaň (Vítkovice): „Na obou stranách byly velké nedostatky, hra byla rozháraná se spoustou vyloučení. Na začátku jsme si neporadili s přesilovými hrami a hned vzápětí jsme dostali gól. Ve druhé třetině se hrál atraktivní hokej nahoru dolů, do třetí jsme šli s tím, že bod je pro nás dobrý. Vrátili jsme se k systému, jaký bychom měli hrát, tedy obraně. V prodloužení si více šancí vytvořil asi Hradec, bohužel jsme to v závěru nesehráli dobře takticky. Po pauze ale s tak těžkým soupeřem venku bod bereme.“

SESTŘIH: Mountfield HK - Vítkovice 4:3p: Třetí výhra v řadě, rozhodl Blain
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 08:58. Lev, 26:12. Lev, 37:40. F. Pavlík, 64:18. Blain

Hosté: 23:16. Mikuš, 29:37. Mueller, 33:52. Bukarts

Sestavy

Domácí: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Marcel, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Piegl – Cingel, Lalancette, Lev (A) – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Pilař, Štohanzl, Kel. Klíma.

Hosté: Stezka (Klimeš) – Koch, Raskob, Mikuš, Grman, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář – Fridrich, Chlán, Lakatoš (A) – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Kalus, Dej, Bernovský – L. Krenželok (C), Marosz, R. Půček.

Rozhodčí

Kika, Kubičík – Lederer, Lučan

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

4 082 diváků

Trápící Brno pozvedl Holík

V dresu hostí nastoupil podruhé v této sezoně Jaromír Jágr a padesátiletý majitel klubu byl na ledě při prvním gólu svého týmu, který v přesilovce po pěkné kombinaci vstřelil Kubík.

Jinak se Rytíři museli většinou bránit nátlakové hře domácích, šance Kundrátka ještě zůstaly nevyužity, po kombinaci prvního útoku se prosadil nejlepší střelec Brna Horký a připsal si 15. gól v sezoně.

Druhá třetina přinesla vyrovnanou partii, v níž se střídaly úseky s mnohdy až velkým tlakem jednoho či druhého týmu. Skórovat mohl na straně domácích Dufek či Koblížek, za hosty Zikmund. Gólově se prosadil až v přesilové hře nejproduktivnější hráč Brna Holík.

Domácí psychickou výhodu vedení hned na začátku třetí třetiny srovnal po individuální akci Filip vyrovnávacím gólem, na němž se asistencí podílel Jágr.

Hra se vrátila do předchozích kolejí s řadou nepřesností na obou stranách a tudíž i s minimem šancí. Tři minuty před koncem mohl zápas rozhodnout Horký, ale vysoko přestřelil.

V prodloužení se ale po Horkého přihrávce prosadil podruhé v zápase Holík a zasloužil se o dva body pro svůj tým. Brno porazilo Rytíře podruhé v sezoně, ale poprvé doma.

Ohlasy trenérů

Patrik Martinec (Kometa Brno): „Z pohledu naší hry jsme měli pár střídání podle mých představ a předváděli jsme nátlakový hokej, udrželi jsme se na puku a vytvářeli jsme si šance. Bohužel ve druhé třetině jsme kopírovali hru národního týmu ve Švýcarsku a nemohli jsme se dlouho dostat ze třetiny. Bohužel jsme si vynutili jen jednu přesilovku, musíme být víc důraznější v osobních soubojích jeden na jednoho. Kladno zaslouženě vyrovnalo, ale tři minuty před koncem mohl rozhodnout Horký. Ubránili jsme oslabení a Petr Holík v prodloužení potvrdil vítězným gólem svůj velmi dobrý výkon.“

Otakar Vejvoda (Kladno): „V první třetině mělo Brno pár dobrých střídání a tlak, ve druhé jsme byli lepší my. Byly tam z naší strany dlouhé sekvence, kdy jsme byli usazeni v útočném pásmu, ale nedali jsme góly. Pár šancí na obou stranách nabídla i třetí třetina, v prodloužení Brno na rozdíl od nás svoji šanci využilo a to mu přineslo dva body.“

SESTŘIH: Kometa Brno - Kladno 3:2p. Martincovu vítěznou premiéru zařídil tříbodový Holík
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 08:52. Horký, 37:17. Holík, 62:10. Holík

Hosté: 07:28. Kubík, 41:36. Filip

Sestavy

Domácí: Furch (Čiliak) – Kundrátek (A), Kučeřík, Hrbas, Ščotka, Holland, Gulaši (A), Ďaloga – Horký, Holík, Flek – Dufek, Zbořil, Zaťovič (C) – Koblížek, Strömberg, Kollár – Kratochvíl, Süss, Vincour.

Hosté: Bow (Brízgala) – Dotchin (A), Kehar, Slováček, Sotnieks, Babka, Cibulskis – Kubík, Plekanec (C), Brodecki – Pytlík, Indrák, O. Bláha II – Jágr, Filip, M. Procházka – Melka, Zikmund (A), Michnáč – Beran.

Rozhodčí

Jeřábek, Hradil – Synek, Axman

Stadion

Winning Group Arena

Návštěva

5764 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud