Michal Kvasnica
8. února 2023 • 12:45

Olomouc ztrácí dvě opory, zamíří za lepší nabídkou. Nejistota i kolem beka

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olomoučtí fanoušci se mohou pomalu loučit s dvojicí oblíbenců. Přestože nikdo zatím nechce nic komentovat, podle informací deníku Sport a webu iSport.cz je víceméně hotovo. Jak kanonýr Jan Káňa, tak gólman Jan Lukáš na Hané neprodlouží končící smlouvu a od příští sezony budou oba nastupovat jinde. Kam odejdou? Navíc na hraně je i budoucnost dalšího důležitého hráče týmu.



Vztek? Zklamání? Ani jedno. V „plecharéně“ situaci ohledně klíčových borců nepodcenili. Jen holt mají ekonomické mantinely jedny z nejnižších v extralize. Měsíční odměny od čtvrt milionu korun výš a navrch krásné prémie jako v jiných klubech v Olomouci nečekejte. Proto jsou čas od času smíření s tím, že důležití hráči odcházejí jinam.

Nehroutí se, berou to jako fakt.

Na druhou stranu – ztráta produktivního Jana Káni v jinak podprůměrné ofenzivě bude bolet. Ne že ne. Kdo si myslel, že čerstvě jednatřicetiletý útočník bodově i výkonnostně vystřelil jen díky loňské souhře s Davidem Krejčím, byl na omylu. Nevysoký brousek si laťku drží vysoko pořád, roli lídra po zkušeném centrovi převzal v této sezoně se vším všudy.

„Honza u nás má smlouvu do třicátého dubna, pak už je na něm, zda se rozhodne přijmout nabídku nové smlouvy, kterou má na stole, nebo zamíří za lepším,“ popisuje jednání s Káňou generální manažer Mory Erik Fürst.

Forvard reaguje: „Teď to nechci komentovat.“

Podle redakčních informací

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud