Květoslav Šimek
12. září 2023 • 11:00

Třinec útočí na dynastii Vsetína. Experti se přou: získá pátý titul?

Autor: Květoslav Šimek, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vybojovat pět mistrovských titulů v řadě za sebou? Napříč československou historií to dokázaly všeho všudy pouze čtyři kluby – LTC Praha, RH Brno, Dukla Jihlava a Vsetín. Napodobit je mohou třinečtí Oceláři. „Je jasné, že nás budou chtít všichni zašlapat,“ říká trenér Zdeněk Moták. Je v současné době vůbec možné na pět titulů dosáhnout? Neshodnou se ani oslovení experti. O šancích na pátý titul i dynastii Vsetína v rozhovoru mluví sportovní ředitel Třince Jan Peterek.



Pět mistrovských pohárů za sebou nad své hlavy naposledy zvedali hokejisté Vsetína. Valašský klub dostal v divokých devadesátých letech na výsluní kontroverzní podnikatel Roman Zubík. Zbohatl na obchodech s lehkými topnými oleji, reprezentačním hvězdám předával výplaty v napěchovaných igelitkách. Nicméně šestý a poslední titul v roce 2001 už sledoval z vazby. Kvůli nesplácení bankovních úvěrů strávil bývalý policista ve vězení skoro šest let.

Za takřka čtvrt století na vsetínskou dynastii dokázal navázat pouze Třinec. Získal už pět mistrovských pohárů. Od roku 1993, kdy se začala psát historie samostatné české ligy, je v počtu zlatých medailí na druhém místě. Před Spartou (4 tituly) i Pardubicemi (3 tituly). Už tahle bilance je při extrémní vyrovnanosti soutěže nadstandardní.

Mohou Oceláři získat i šestý titul a pátý v řadě?

Oslovení experti se neshodnou.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud