16. října 2023 • 17:00

Hráči týdne v extralize: Letní posily září! Bek Plzně si říká o reprezentaci

Autor: Adam Papoušek
Vstoupit do diskuse
0
  • Ondřej Kaše je jedním z nejlepších hráčů minulého týdneOndřej Kaše je jedním z nejlepších hráčů minulého týdneFOTO: koláž iSport.cz

    Vítkovice jsou z nejhoršího venku. V minulém týdnu vyhrály obě utkání a vyšvihly se na 9. místo. Velkou zásluhu na tom měl Stuart Percy, který v každém utkání zapsal po třech bodech. Jako první hokejista extraligy se mezi hráče týdne webu iSport.cz a Deníku Sport dostal už podruhé. V triu jej doplňuje útočník Litvínova a zadák Plzně.

  • Ondřej Kaše (Litvínov)

    Litvínov baví. Vyhrál už 10 utkání v řadě, čímž vytvořil nový klubový rekord. Velkou zásluhu na vynikajícím startu do sezony má i Ondřej Kaše, který naplňuje velká očekávání. V uplynulých sedmi dnech zapsal 5 bodů za jeden gól a čtyři asistence. Litvínov s ním na ledě při hře v plném počtu hráčů dominoval. Potvrzuje to 70% poměr v očekávaných gólech pro a proti. Ve všech situacích byl O. Kaše na ledě u 9 vstřelených branek a 3 inkasovaných. Pro Vervu navíc vybojoval jednu přesilovou hru. Fantazie!

  • Stuart Percy (Vítkovice)

    Válec! Percy je po jedenácti kolech nejproduktivnějším hráčem extraligy společně s Davidem Kašem. Oba mají na svém kontě 14 bodů. Percy šest z nich nasbíral právě v uplynulém týdnu. Jednu branku a dvě primární asistence nasbíral v pátek proti Liberci. Další tři primární asistence zapsal v neděli na ledě Komety Brno. Výrazně se tak podepsal pod obě vítězství Vítkovic. A jako první hráč ligy se do našeho výběru dostal už podruhé. Pokud současnou formu dokáže udržet i v následujících měsících, patřil by mezi adepty na nejlepšího hokejistu sezony. Našlápnuto má skvěle!

  • Petr Zámorský (Plzeň)

    Plzeň bez Zámorského a Plzeň se Zámorským. Dva odlišné týmy. I tak by se dal shrnout přínos beka pro západočeský celek. V posledních dvou duelech vstřelila Plzeň 5 gólů. Jednatřicetiletý obránce se bodově podílel hned na 4 z nich. Skvělý výkon podal v nedělním duelu proti Mladé Boleslavi. Třemi body, včetně vítězného gólu, pomohl svému týmu k brilantní otočce utkání. Plzeň totiž prohrávala 3:0, nakonec ovšem zvítězila 3:4. V konečném součtu byl Zámorský na ledě u všech 5 vstřelených branek a 1 inkasované.

  • Co znamenají ‚Přihrávky na střely‘?

    Jednoduché. Danému hráči se do této statistiky připočítává každá přihrávka, ze které jeho spoluhráč zaznamenal střelecký pokus. To znamená, že střela spoluhráče nemusí skončit přímo mezi třemi tyčemi. Počítá se jakýkoliv střelecký pokus. Tedy i když je zblokovaný nebo míří mimo branku.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud