18. ledna 2024 • 04:50

Hodnocení šlágru Sparta - Pardubice: aktivní Varaďa i tah za Kempného

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
  • Jak si vedli aktéři zápasu Sparta-Pardubice?Jak si vedli aktéři zápasu Sparta-Pardubice?FOTO: Koláž iSport.cz

    Byl to hokejový hit! Pardubice porazily Spartu na jejím ledě 2:1 v prodloužení. Strůjcem dvoubodového zisku byl nakonec útočník Martin Kaut, jenž společně s Lukášem Sedlákem táhl ofenzivu Dynama. Smolařem se stal sparťan Michal Kempný, jenž musel odstoupit ze hry. Jak si vedly řady obou týmů středečního šlágru na stupnici 1 - nejhorší až 10 - nejlepší? Trenér Václav Varaďa byl hodně aktivní...

  • Brankáři

    SPARTA 8
    Josef Kořenář si v brance počínal velmi zkušeně a s klidem. Zbytečně nepředváděl pohyby navíc nebo akrobatické zákroky. Držel si postavení a snažil se vykrývat maximum prostoru. Do branky mu padl nešťastně vlastní gól po odrazu od brusle Romana Horáka. Na změnu kotouče neměl šanci zareagovat.

    PARDUBICE 7

    V brance byl Roman Will velmi pohyblivý a často si hodně povyjížděl, aby zmenšil střelecký úhel soupeřových hráčů. Pro ty pak bylo těžší najít v brance volnou skulinku. Na druhou stranu to mělo i negativní dopad při dorážkách, protože při nich nebyl v ideální pozici. Dostal z ní i první gól, kdy nedokázal udržet kotouč po střele Filipa Chlapíka, který ho pak sám dorazil do odkryté klece.

    Gólman Roman WillFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Obránci

    SPARTA 7
    Zadní řady Pražanů poznamenala hned v první třetině citelná ztráta, když musel odstoupit Michal Kempný. Skvěle se s třaskavým derby vypořádal Tomáš Tomek, který po odstoupení klíčového beka naskakoval do hry mnohem častěji. Sparťanská defenziva se nebála být aktivní ani dopředu a obránci často hluboko zavírali modré čáry v útočném pásmu.

    PARDUBICE 8
    Obrana Dynama v utkání plnila jasně dané příkazy Václava Varadi. Beci hráli jednoduše a zbytečně neriskovali. Když už někdo udělal chybu v rozehrávce, byl to překvapivě Jan Košťálek. Rozdíl oproti Spartě byl v blokování střel, kdy především ve druhé třetině se střely domácích těžko prokousávaly k Romanu Willovi. Nejvíc aktivní směrem do ofenzivy byl Libor Hájek.

    Obránce Sparty Michal KempnýFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Útočníci

    SPARTA 7
    Domácí tým nebyl tolik pouštěn do nebezpečného prostoru ve slotu. Když už se tam dostal, střely byly často zablokované. Nejvíce nebezpečné byly první dvě formace, které si dokázaly vytvořit tlak v útočném pásmu a nebezpečné pozice pro zakončení. Ofenzivní esa si nedokázala poradit se čtyřmi přesilovými hrami.

    PARDUBICE 8
    Pro útočníky na obou stranách bylo obtížné se v tak fyzicky těžkém utkání prosadit. O to víc ze hry vyplývaly silné individuality, jakými jsou Lukáš Sedlák nebo Martin Kaut. Oba hráči mají aktuálně z Pardubic nejlepší formu a potvrzovali to i v utkání. Prvně jmenovaný dělal svou šikovností a důrazem sparťanským obráncům problémy. Druhý pak rozhodl po 11 sekundách prodloužení.

    Martin Kaut se raduje z vítězné trefyFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Trenéři

    SPARTA 8
    Oproti Václavu Varaďovi byl Pavel Gross na sparťanské střídačce daleko klidnější. K hráčům promlouval v důležitých nebo nepřehledných situacích. Po odstoupení Michala Kempného kvůli zranění posunul do první přesilovkové formace Tomáše Tomka. Odvážný krok branku nepřinesl, ale mladý bek rozhodně nezklamal.

    PARDUBICE 7
    Hostující střídačka byla z hlediska stylu koučování mnohem aktivnější. A to hlavně díky Václavu Varaďovi, který byl vtažen do hry po celý zápas. Hráče často hecoval, povzbuzoval a vysvětloval situace, které viděl ze svého pohledu jinak. V úvodní dvacetiminutovce párkrát protočil v první lajně Davida Ciencialu s Matejem Paulovičem.

    Kouč Pardubic Václav Varaďa během souboje se SpartouFoto Michal Beranek / Sport

Vstoupit do diskuse
3
Finále
Články odjinud


Články odjinud