23. února 2024 • 22:00

Je hotovo: Kladno bude hrát baráž. Pardubice otočily derby s Hradcem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kladna budou hrát baráž o extraligu. Rozhodl o tom domácí debakl ve 48. kole extraligy s Mladou Boleslaví 0:5. Utkání přihlížel i Jaromír Jágr. V dalších duelech Vítkovice udolaly Plzeň 1:0, Třinec přestřílel Karlovy Vary 5:4. Pardubice v derby s Hradcem Králové dvakrát prohrávaly, ale nakonec berou výhru 3:2 po prodloužení a brněnská Kometa uspěla na ledě Olomouce 4:3 po nájezdech.



Vítkovicím stačil jeden gól

Jediný gól postačil Vítkovic k vítězství nad Plzní. Vítězství 1:0 jim zajistil Roberts Bukarts svým čtrnáctým zásahem sezony už ve čtvrté minutě utkání. Brankář Lukáš Klimeš podruhé za sebou vychytal nulu 128 minut už nekapituloval, čisté konto udržel pošesté v sezoně. Ostravané si připsali třetí výhru za sebou, z posledních sedmi kol pětkrát vyhráli a ještě stále mají naději na posun do osmičky.

Vítkovice k závěru základní části herně rostou a začátek zápasu to jen potvrdil. Už ve čtvrté minutě zakombinovali bratři Bukartsovi a po Rihardsově přihrávce Roberts švihem zavěsil nad Hlavajovo rameno.

Ale Plzeň se i přes časně inkasovanou branku držela a se soupeřem hrála vyrovnanou partii. Holešinský mohl i rychle srovnat, ale poté, co před vlastní brankou zaváhal Percy, orazítkoval jen tyč. Šance měli ale i domácí a po Fridrichově dorážce zasahoval Hlavaj až na brankové čáře.

Navzdory rychlému gólu se pak skóre zaseklo. Přetahovanou mohl Vítkovicím vylepšit Raskob, který se krásně prokličkoval až před Hlavaje, ale pak těsně minul bránu.

Hra se nadále přelévala a příležitosti se střídaly. Jedinečnou možnost srovnat měl ve 33. minutě Indrák, ale úplně sám z mezikruží Klimeše nepřekonal. A podobně dopadl v závěru druhé části i Holešinský, který se sice bezvadně uvolnil a byl osamocený před brankou, jenže střela mu sjela a Klimeše ani neohrozil.

Domácí brankář odolával až do konečné sirény, a navíc mu pomohlo i štěstí. Po tečované ráně Lva při plzeňské power play 30 vteřin před koncem cinkla tyčka a puk z brankové čáry zpoza Klimešových zad odpravil do bezpečí Mikuš. Vítkovice, do jejichž sestavy se opět nevešel kapitán Lakatoš, tak poprvé v sezoně zdolaly Západočechy.

Hlasy trenérů:

Pavel Trnka (Vítkovice): „První třetina byla z naší strany velice solidní. Měli jsme dobrý vstup, bohužel jsme z něj nevytěžili více než to jednogólové vedení. Naopak druhou třetinu nás soupeř přehrával. Dostávali jsme se pod tlak. A třetí třetina byla už vyrovnaná. Jsme rádi, že jsme urvali tři cenné body i přesto, že to nebylo ideální. Klukům jsem poděkoval. Lakatoš se opět nevešel do sestavy, trénuje teď sám. Důvody jsou pořád stejné, výkonnostní.“

Petr Kořínek (Plzeň): „Vstup do zápasu nebyl ideální. Vítkovice byly lepší a vstřelily branku po našem špatném rozebrání hráčů. Od druhé třetiny jsme ale už začali hrát dobře a měli jsme spoustu šancí. Třetí třetina byla trošku ovlivněna oslabením na začátku. Přesto tam opět něco bylo. Ale koncovka nás dnes zradila a výsledek o tom vypovídá nejvíce.“

Góly

Domácí: 03:43. Ro. Bukarts

Hosté:

Sestavy

Domácí: Klimeš (Machovský) – Percy, Raskob, Mikuš (C), Grman, Auvitu (A), Prčík, R. Jeřábek – Fridrich, Barinka, P. Zdráhal (A) – Ro. Bukarts, Krieger, Ri. Bukarts – R. Půček, Claireaux, Lednický – Peterek, Chlán, Přibyl.

Hosté: Hlavaj (Klouček) – Malák, Zámorský, Kvasnička, Dujsík, Laakso, Bučko – Holešinský, Indrák, Schleiss (C) – Matýs, Mertl, Lev – Pour, Benák, Rekonen – Straka, M. Soukup (A), Jansa (A).

Rozhodčí

T. Cabák, P. Stano – V. Rožánek, M. Axman

Stadion

Ostravar aréna, Ostrava

Návštěva

5 009 diváků

Třinec ovládl přestřelku ve Varech

Třince vyhrál v Karlových Varech 5:4, Energii porazil i počtvrté v sezoně a připsal si sedmou výhru v řadě. Úřadující mistr snížil svou ztrátu na druhou Spartu na šest bodů. Západočeši dnes dokázali smazat tříbrankovou ztrátu, v 58. minutě utkání rozhodl obránce Jakub Jeřábek. Karlovy Vary prohrály počtvrté za sebou, i nadále nejsou dvanácté a stále nemají jistý postup do předkola play off.

Hosté otevřeli skóre v KV areně už po 13 sekundách hry, kdy Frodla překonal po samostatném nájezdu Nestrašil. Domácí ale bleskově odpověděli, v čase 1:14 vyrovnal bezprostředně po buly Beránek.

Oceláři si vzali vedení zpět ve 12. minutě, když Jeřábkem nahozený puk od modré Frodl jen vykopl před nikým nebráněného Kurovského, který neměl problém podruhé skórovat. Západočeši mohli vyrovnat, ale Beránek ani Černoch Machovského překonat nedokázali.

V 17. minutě v rozmezí 37 sekund nejdříve Růžička obkroužil karlovarskou branku a střelou nad rameno překonal Frodla potřetí, následně se po zmatcích v karlovarské obraně prosadil podruhé Nestrašil. Frodla následně nahradil Habal. Energie ještě před první přestávkou v přesilové hře korigovala pro ni nepříznivý stav díky střele Kangasniemiho v přesilové hře.

Snížení domácí povzbudilo a ve druhé třetině se jim podařilo stav vyrovnat. Mazanec si připsal několik úspěšných zákroků, ve 33. minutě jej ale v přesilovce překonal Stříteský. O tři minuty později bylo srovnáno, když Huttulovu střelu od modré čáry Mazanec jen vyrazil před sebe a Černoch puk pohotově dorazil do branky. Na druhé straně Habalovi po Kundrátkově střele pomohla tyč.

Útočný a atraktivní hokej pokračoval i v závěrečné dvacetiminutovce. Energetici byli několikrát blízko vedoucí brance, činil se zejména Hladonik, který ve 44. a 45. minutě opakovaně střílel v předbrankovém prostoru. Mazanec byl ale pozorný.

V 55. minutě mohl posunout Třinec do vedení Voženílek, Habal ale jeho nájezd zlikvidoval. V 58. minutě ale karlovarskému brankáři propadlo mezi betony nenápadné nahození Jeřábka od mantinelu. Domácím ke srovnání již nepomohla ani 73 vteřin trvající power play.

Hlasy trenérů:

Václav Eismann (Karlovy Vary): „V první třetině jsme hráli hokej, kdy hlavně defenzivní způsob vedení osobních soubojů naprosto nesplňoval parametry extraligy. Tam jsme výrazně propadli, soupeř to svou kvalitou zaslouženě využil a šel do vedení. Po domluvě v šatně nastoupilo úplně jiné mužstvo, tým začal hrát tak, jak bychom se chtěli prezentovat ve zbytku zápasů, které nás čekají. Silnému soupeři jsme byli více než vyrovnaným soupeřem, ale myslím, si, že fatální pátý gól byl odrazem nástupu do první třetiny a toho, jak se zápasy zacházíme po celou sezonu. Tohle se musí výrazně změnit.“

Vladimír Országh (Třinec): „Měli jsme výborný vstup do zápasu, hned v prvním střídání jsme dali gól a i když jsme v dalším střídání inkasovali, myslím, že nám první třetina vyšla. Dali jsme čtyři góly a byli jsme aktivní. Naopak ve druhé třetině jsme zbytečně ztráceli puky ve středním pásmu, domácí nám hru rychle otáčeli, dostali nás pod tlak a zaslouženě vyrovnali. Třetí třetina byla vyrovnaná, dobré šance byly na obou stranách a Marek Mazenec nás tam několikrát podržel. Nakonec rozhodl takový šťastnější gól, kdy jsme konečně vystřelili na bránu a nějakým způsobem to tam prošlo. Za to jsme samozřejmě vděční, ale nutno říci, že výkon opravdu nebyl optimální. Hlavně ve druhé a třetí třetině. Domácím je třeba dát kredit, protože za stavu 1:4 nesložili zbraně a možná by si za tu bojovnost nějaký bod zasloužili, ale tentokrát jsme byli šťastnější my a proto bereme tři body.“

Góly

Domácí: 01:14. O. Beránek, 17:33. Kangasniemi, 32:58. Stříteský, 35:59. Černoch

Hosté: 00:13. Nestrašil, 11:21. Kurovský, 16:09. M. Růžička, 16:46. Nestrašil, 57:41. J. Jeřábek

Sestavy

Domácí: Frodl (17. Habal) – Plutnar, Huttula, McFadden, Stříteský, Bartejs, Mikyska, Dlapa – Rachůnek (A), Jiskra, Kružík – Kangasniemi, Gríger, O. Procházka – Hladonik, Černoch (C), O. Beránek (A) – Redlich, Kofroň, Koffer.

Hosté: Mazanec (Kacetl) – Polášek, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Mrtka – Voženílek, Nestrašil, M. Růžička (A) – Daňo, L. Hudáček, Kurovský – M. Roman, Vrána (C), Spěváček – Dravecký (A), Čacho, Hrehorčák.

Rozhodčí

Šír, Mejzlík – Hlavatý, Gerát

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

3053 diváků

Kladno bude hrát opět baráž

Kladno podlehlo Mladé Boleslavi 0:5 a je jistým účastníkem baráže, kterou hrálo i v předešlých dvou sezonách. Rytíři ztrácejí čtyři kola před koncem základní části na své dnešní přemožitele 15 bodů. Třináctí Bruslaři mají stále ještě šanci na postup do předkola play off. Odstup od Karlových Varů snížili na sedm bodů.

Mladá Boleslav rozhodla třemi góly v úvodní desetiminutovce. K vítězství jí čtvrtým čistým kontem v sezoně pomohl brankář Jan Růžička a třemi kanadskými body útočníci Pavol Skalický a Matti Järvinen.

Rytíři v sestavě bez svého majitele Jaromíra Jágra, který po návratu ze zámoří sledoval zápas ze skyboxu, pykali hned za své první vyloučení ze závěru první minuty. Kanaďan Sideroff si z trestu za podražení odseděl jen dvacet vteřin, neboť Lantošiho střelu z prostoru mezi kruhy zvedl tečí jeden z bránících hráčů mimo dosah brankáře Bowa.

Dvojitou pohromu pro Kladno přinesla desátá minuta a v ní dva góly hostů v rozmezí 17 sekund. Nejdříve Skalický z mezikruží prostřelil Bowa, hned nato ujel po pravém křídle Švéd Rohdin a kotouč zvedl nad lapačku kanadského brankáře. Omráčení domácí si vyžádali oddechový čas a sáhli k rošádě gólmanů, nastoupil Lotyš Mitens.

Po první přestávce Kladno zapnulo, ale jeho snaha narážela na jistého Růžičku v brance Mladé Boleslavi. Hosté v půlce zápasu ztratili kapitána Jánošíka, puk ho trefil do obličeje a krvácející musel do ošetřovny. Rytířům ve středočeském derby nepomohla ani jejich první početní výhoda, kterou hráli až ve 35. minutě. Soupeře ve druhé třetině přestříleli 18:9, ale nebylo jim to nic platné.

Pokud si poslední celek extraligy do třetí třetiny dával ještě nějaké naděje, zchladil ho Pavlíků zásah od modré čáry po pouhých 28 vteřinách. Kladno ani ve zbývajícím čase brankáře Růžičku neodčarovalo, naopak v závěru ještě inkasovalo po přesilovkové trefě Romana zblízka. A tak musí znovu do baráže, v níž extraligu udrželo loni proti Zlínu i předloni v sérii s Jihlavou.

Hlasy trenérů:

Otakar Vejvoda (Kladno): „Chci se omluvit 2137 fanouškům za první třetinu. Začneme zápas, neproměníme přečíslení dvou na jednoho v patnácté vteřině, pak uděláme faul, dostaneme z první střely gól, z druhé i třetí. I když jsme se snažili ve druhé třetině, měli jsme šance a převahu, ale kontaktní gól nepadl. A čtvrtý nás udusil.“

Richard Král (Mladá Boleslav): „Jsme rádi, že jsme zápas zvládli a že jsme získali definitivu, kterou jsme chtěli mít. Důležitý byl vstup do utkání, kdy jsme využili přesilovku, pak nám padly ještě dva góly, to udalo ráz celému zápasu. Ve druhé třetině domácí měli šance, my přečíslení, utkání jsme měli víceméně pod kontrolou. I díky brankáři Růžičkovi, který zachytal velice dobře. O zraněném kapitánovi Jánošíkovi mám zatím jen kusé informace, že má snad zlomenou čelist a je na operaci v Praze. Pokud se diagnóza potvrdí, má po sezoně.“

Góly

Domácí:

Hosté: 01:18. Lantoši, 09:12. Skalický, 09:29. Rohdin, 40:28. F. Pavlík, 57:07. O. Roman

Sestavy

Domácí: Bow (10. Mitens) – Slováček, Nemčík, Hejda, Veber, Trojna, Ticháček – Sideroff, Melka (A), Tralmaks – Smoleňák (C), Klepiš, M. Procházka – Strnad, Pytlík, Jarůšek (A) – Frolík, Vimmer, Bláha.

Hosté: J. Růžička (F. Novotný) – Pyrochta (A), Bernad, Jánošík (C), F. Pavlík, Gewiese, Lintuniemi, Čech – Skalický, O. Roman, Lantoši (A) – Hradec, Järvinen, Rohdin – Krivošík, Fořt, Malát – Malínek, Závora, Stránský.

Rozhodčí

Kika, Šindel — Ondráček, Thuma

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

2137 diváků

Flek zařídil výhru Brna po nájezdech

Brno vyhrálo v Olomouci 4:3 po samostatných nájezdech a bodově se dotáhlo na čtvrtý Litvínov. Utkání rozhodl v šesté sérii nájezdů Jakub Flek, který dal i první gól zápasu. Hanáci prohráli počtvrté za sebou a v tabulce jsou i nadále desátí.

Kometa vstoupila do utkání aktivně a vytvořila si několik dobrých šancí už v úvodních minutách zápasu. Proti pokusům Marcinka a Ščotky zasáhl brankář Konrád a Okál v samostatném úniku zamířil mimo tři tyče.

Hosté se přesto dočkali úvodní branky, když Konrádovi propadla tvrdá střela Ďalogy a volný puk dorazil za brankovou čáru nejproduktivnější hráč Brna Flek. Olomouc dokázala srovnat během své první přesilové hry, když Sirotovu střelu tečoval mimo Kavanův dosah Nahodil.

Na začátku druhé třetiny využil nepřesnou rozehrávku Komety Bambula a z úhlu nastřelil tyč Kavanovy branky. Olomouc poté nevyužila ani pětiminutovou přesilovou hru po faulu Okála na Černého, během které navíc hrála dvě minuty v pěti proti třem. Nejblíže brance byl nejproduktivnější hráč Navrátil, který zblízka nastřelil horní tyč.

Kometa naopak svoji přesilovou hru využila a dostala se znovu do vedení. Úspěšným střelcem se stal Pospíšil, který usměrnil do sítě tvrdou střelu Cingela z pravé strany. Navýšit brněnské vedení mohl v samostatném úniku Flek, ale Konráda zakončením mezi betony nepřekonal.

Olomouc vyrovnala na začátku třetí třetiny, kdy Navrátilovo nahození na branku usměrnil do sítě Nahodil a vstřelil svoji druhou branku v zápase. Navázat na něj mohl hostující Flek, jenže ani tentokrát neuspěl a trefil jen rameno slovenského brankáře.

Vzápětí navíc Knotek v olomouckém oslabení vybojoval v rohu puk, dostal ho na osu hřiště k Bambulovi, který překonal Kavana a otočil vývoj zápasu na stranu domácích. Hosté však dokázali odpovědět zásluhou Ďalogy, který překonal Konráda střelou mezi betony. Pět vteřin před koncem základní hrací doby dostal puk za Kavanova záda důrazný Knotek, ale rozhodčí gól po kontrole videa neuznali.

V prodloužení mohl rozhodnout v samostatném úniku olomoucký Sirota, ale Kavan proti němu zasáhl. Poté hráli domácí přesilovou hru čtyř proti třem, ve které se znovu předvedl brněnský brankář a puk za svá záda nepustil.

V samostatných nájezdech vstřelila Olomouc tři branky z šesti pokusů, Brno bylo ještě o jeden gól úspěšnější. Rozhodující nájezd proměnil Flek.

Hlasy trenérů:

Róbert Petrovický (Olomouc): „Po pro nás těžším období jsme na dnešek byli lépe připraveni. Zápas měl náboj, tempo a hrálo se ve výborné atmosféře. Soupeř šel sice do vedení, ale my jsme vyrovnali v přesilové hře. Ve druhé třetině jsme nevyužili velké šance a to nás trochu přibrzdilo. Tyto situace rozhodují nejen o tom konkrétním momentu, ale můžou rozhodnout celý zápas. V přesilových hrách musí létat razantní přihrávky a hlavně musíme více střílet. Úplně nám to nevyšlo a soupeř začal být nebezpečný. Potom už byly šance na obou stranách a soupeř rozhodl v samostatných nájezdech. Zápas měl náboj play off, už se to blíží a je to cítit.“

Jaroslav Modrý (Brno): „Dnes se hrálo pěkné atraktivní utkání ve skvělé atmosféře, které se muselo divákům líbit. Nás v důležitých momentech podržel brankář Kavan a pomohli jsme si speciálními týmy. Zejména jsme výborně ubránili dlouhé oslabení, ale také jsme si pomohli vstřeleným gólem v přesilové hře. Pak jsme sice v závěru udělali fatální chybu, ale ustáli jsme to a gól neplatil. Doufal jsem, že ubráněné oslabení pět na tři zlomí utkání na naši stranu, ale Olomouc je houževnatý a bojovný tým, který se díky svému důrazu dokázal do zápasu ještě vrátit. Ale my jsme se také dokázali vrátit, zavřeli jsme je v pásmu a dokázali jsme vyrovnat pět minut před koncem. Pak jsme rozhodli v penaltách, za dva body jsme rádi.“

Góly

Domácí: 09:18. Nahodil, 44:28. Nahodil, 50:23. Bambula

Hosté: 06:43. Flek, 32:55. Pospíšil, 54:15. Ďaloga, . Flek

Sestavy

Domácí: Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Rutar, Švrček, Černý, Rašner – Kunc, Macuh, Navrátil – Klimek, Nahodil (A), Bambula – Kusko, Knotek (A), Kucsera – Plášek ml., Anděl, Orsava.

Hosté: Kavan (Lukeš) – Ďaloga, Gazda, Ščotka (A), Holland, Kaňák, Moro, Svoboda – Zaťovič (C), Cingel, Flek – Pospíšil (A), Marcinko, Zbořil – Okál, Kollár, Moses – Vincour, Ekrt, Kos.

Rozhodčí

Hribik, Pilný – Svoboda, Hnát

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

5300 diváků

Derby rozhodl v prodloužení Sedlák

Pardubice porazily Hradec Králové 3:2 v prodloužení a ovládly i čtvrté východočeské derby v sezoně. Hosté dvakrát vedli, Dynamo ale v 57. minutě vyrovnalo a v čase 61:42 zápas rozhodl svým druhým gólem kapitán Lukáš Sedlák. Pardubice si upevnily vedení v tabulce, na druhou Spartu mají náskok devíti bodů.

Oba týmy nastoupily ve stejné sestavě jako v předchozím extraligovém utkání, které shodně vyhrály. Hosté začali lépe a nepouštěli Dynamo k vyloženým šancím. V 9. minutě se navíc Hradec dostal do vedení, když po střele Blaina a zákroku Willa posunul ještě puk Jergl a do odkryté branky zblízka zakončil Kevin Klíma. Jeden z trojice hradeckých hráčů, kteří měli až do začátku února zastavenou činnost po pozitivním dopingovém testu si připsal první gól sezony.

V 16. minutě obránce Musil hledal před brankou Vondráčka, ale tomu se nepodařilo ideálně zakončit. Hosté pak hráli první přesilovku utkání, kterou nevyužili.

Ve druhé třetině si Pardubičtí vytvořili několik závarů, brankář Pařík stále držel čisté konto. V polovině utkání si na druhé straně poradil Will se střelou Šťastného, v následné přesilovce Dynama zase vyrazil Pařík pohotovou střelu Kousala.

Ve 35. minutě zasáhl Jergl hokejkou do obličeje Košťálka, rozhodčí si situaci zkontrolovali na videu a poslali hradeckého útočníka na čtyři minuty na trestnou lavici. Hráči Dynama se usadili na dlouhý úsek hry v útočném pásmu, jenže v koncovce úspěšní nebyli.

První gól Pardubic vstřelil kapitán Sedlák sedmnáct vteřin po začátku třetí třetiny. Od mantinelu projel sám až před Paříka a procpal puk do hradecké sítě. Ve 46. minutě hosté rozehráli přesilovku v pěti proti třem, která měla trvat minutu a 52 vteřin. Hradec využil početní výhodu dříve, když puk dorážel do branky Okuliar.

V pokračujícím oslabení se do šance dostal Sedlák, Pařík opět zasáhl. Řada strkanic pak vygradovala ve 48. minutě, kdy po bitce dostali vyšší tresty David Musil a Perret. V 52. minutě skončil puk za Paříkem po střele Vály, ale rozhodčí gól neuznali kvůli útočícímu hráči v brankovišti, kterým byl ležící Zohorna. Nic na tom nezměnila ani trenérská výzva Pardubic, Dynamo hrálo dál v oslabení.

Po dalším vyloučení Perreta v 55. minutě si naopak zahráli přesilovku Pardubičtí. Těsně před jejím koncem Paulovič narýsoval přihrávku na Pánika, který zblízka vyrovnal. Ve strhující koncovce mohly rozhodnout oba týmy, pokračovalo se v prodloužení. V něm rozhodl po necelých dvou minutách Sedlák.

Hlasy trenérů:

Marek Zadina (Pardubice): „Měli jsme v nohách středeční duel s Energií, který taky nebyl jednoduchý. Tušil jsem, že taková situace nastane, v první třetině nám chyběl pohyb. Hradec hrál naposledy v neděli, vletěli na nás a v první třetině se hostům dařilo. Od druhé třetiny jsme se dostávali do hry, získávali jsme kotouče a měli postupně zápas víc pod kontrolou. Byly tam emoce na obou stranách, nikdo nechtěl dát kůži zadarmo, to k derby patří. I když jsme prohrávali 1:2, tak jsme věřili, že jsme schopní zápas otočit. To se podařilo, za to hráčům děkuji. Zápas nás může posunout zase dál, byl to pro nás hodně těžký.“

Peter Frühauf (Hradec Králové): „Hrál se skvělý zápas ve skvělé atmosféře, tyto derby zápasy jsem jako hráč miloval. Dnes to mělo všechno. Emoce, zákroky na hraně i za hranou dovoleného. Hráči na obou stranách pocítili hodně bolesti, ale to k derby patří. Chtěli jsme minimálně jeden bod navíc, to nás mrzí. Hráli jsme proti velmi kvalitnímu a dobře organizovanému soupeři. Kluci byli dobře nastavení, až na úsek druhé třetiny, kdy jsme se i vinou nešťastného vyloučení dostali pod tlak. Jinak jsme byli aktivní, dařilo se nám prohánět obránce soupeře. Kvalita a zkušenost pak v závěru překlopila misky vah na opačnou stranu. Gratuluji soupeři a věřím, že se v play off ještě střetneme a budeme úspěšnější.“

Góly

Domácí: 40:17. Sedlák, 56:35. Pánik, 61:42. Sedlák

Hosté: 08:58. Kev. Klíma, 46:18. Okuliar

Sestavy

Domácí: Will (Pavlát) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Hájek, Kolář – Pánik, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Říčka, A. Musil, Paulovič – Mandát, Poulíček (A), Vondráček.

Hosté: Pařík (Lukáš) – Freibergs, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Kalina, McCormack – Perret, Tamáši, Šťastný – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl (A) – Pilař, Lalancette, Estephan – Jasper, Miškář, Eberle (C) – R. Pavlík.

Rozhodčí

Jeřábek, Květoň – Šimánek, Zíka

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Návštěva

10194 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 33 8 6 5 203:115 121
2. Sparta 52 32 6 3 11 172:119 111
3. Třinec 52 25 9 6 12 172:132 99
4. Brno 52 21 9 5 17 160:139 86
5. Litvínov 52 23 5 4 20 163:165 83
6. Č. Budějovice 52 23 2 10 17 147:149 83
7. Liberec 52 24 3 4 21 174:165 82
8. Mountfield 52 16 8 11 17 135:137 75
9. Vítkovice 52 18 5 8 21 132:138 72
10. Olomouc 52 16 7 6 23 123:155 68
11. K. Vary 52 14 8 3 27 128:146 61
12. Plzeň 52 14 6 4 28 130:155 58
13. M. Boleslav 52 12 6 6 28 106:154 54
14. Kladno 52 7 4 10 31 120:196 39
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
11
Finále
Články odjinud


Články odjinud