4. září 2013 • 04:00

Jágr o Babišovi: Jde o reklamu pro peníze na mládež, ne o podporu

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je nejpopulárnějším českým sportovcem. A jak už to tak bývá, před volbami se jeho jméno začíná dávat do souvislosti s politikou. Jako teď. Andrej Babiš, šéf hnutí Ano, uvedl, že mu česká legenda vyjadřuje sympatie.



Jenže podle samotného útočníka nejde o žádnou podporu. Jágr pouze pro Agrofert natočil reklamu za to, že Babišova firma napumpuje peníze do kladenské mládeže.

Jeho slovo má v Česku obrovskou váhu. A i politici si toho jsou pochopitelně vědomi a snaží se Jágrova věhlasu využít. Leckdy i zneužít.

Aktuálně se řeší, do jaké míry 41letý útočník Jaromír Jágr sympatizuje s hnutím Ano miliardáře Andreje Babiše. Ten veřejně prohlašuje, že mu legenda vyjadřuje sympatie. Čímž se snaží naznačit: Jágr nás podporuje!

Aktuální vyjádření Jakuba Voráčka či Dominika Haška k Babišovi a politice čtěte ZDE »

Realita je ovšem jiná. Je pravda, že Jágr natočil pro Agrofert, firmu, kterou miliardář vlastní, reklamu na Vodňanské kuře. A to kvůli tomu, že tato společnost začne podporovat kladenský mládežnický hokej a celkově se stala jedním z nových hlavních partnerů klubu Rytířů.

Z toho tedy vyplývají Jágrovy reklamní aktivity. Tím ovšem spolupráce končí. „Nejedná se tedy o žádnou politickou podporu nebo jakoukoliv propagaci,“ uvedl Vít Heral, tiskový mluvčí klubu.

Světová premiéra: Jágr a Eliáš poprvé spolu oblékli dres Devils
Video se připravuje ...

Krátce se k tomu vyjádřil i sám Jágr. „Není to tak, že bych někoho podpořil. Jde o pomoc klubu,“ řekl Sportu nejproduktivnější Evropan v historii NHL. Více to během včerejška vysvětlil na svém oficiálním profilu na Facebooku (facebook.com/68jagr).

„Blíží se volby a novináři se předhánějí články s různými spekulacemi a dohady. To já ale nemůžu ovlivnit. Každý si může napsat, co chce. Jen můžu slíbit, že pokud se rozhodnu nějakou stranu podpořit ve volbách, první budu informovat VÁS, (na Facebooku) moje fanoušky. Co se týče spojení Jágra a Babiše, je to hlavně spojení Agrofert a mládež kladenských Rytířů,“ napsal Jágr s tím, že pokud by nepotřeboval shánět pro klub peníze, do žádné reklamy by se pochopitelně nehrnul....

„Věřte mi, že kdyby se mohlo vybírat na vstupném na zápas dva tisíce korun a ne jako teď sto korun, a rodiče by v klidu mohli zaplatit příspěvek deset tisíc na měsíc a stát by více pomáhal sportu, sponzoři by vůbec nebyli potřeba. Já bych krásně seděl ve vipce, nohy na stole, doutník v puse a s radostí se díval na děcka, jak se prohání na ledě,“ uvedla hvězda.

Podle informací Sportu on stejně jako vedení Rytířů zvažovalo, jestli do spolupráce s Agrofertem v tuto dobu půjdou, protože tušili, že to před volbami může vyvolat poprask. A že je to citlivé. Nakonec kývli. A to v zájmu Rytířů. „Už kolikrát jsem říkal, že ty reklamy nedělám v žádném případě pro sebe. Ale pro klub,“ dodal hvězdný útočník.

Celé Jágrovo vyjádření na Facebooku

„Ahoj rodino a moji hokejoví fanoušci. Velice nerad probírám politiku na mé facebookové stránce, ale teď musím udělat výjimku a zareagovat. Blíží se volby a novináři se předhánějí články s různými spekulacemi a dohady.
To já ale nemůžu ovlivnit. Každý si může napsat, co chce. Jen můžu slíbit, že pokud se rozhodnu nějakou stranu podpořit ve volbách, první budu informovat VÁS, (na Facebooku) moje fanoušky. Co se týče spojení Jágra a Babiše, je to hlavně spojení Agrofert a mládež kladenských Rytířů. Za to jsme Agrofertu strašně moc vděční. Pan Babiš ukázal velké srdce. Věřte mi, že kdyby se mohlo vybírat na vstupném na zápas dva tisíce korun a ne jako teď sto korun, a rodiče by v klidu mohli zaplatit příspěvek deset tisíc na měsíc a stát by více pomáhal sportu, sponzoři by vůbec nebyli potřeba. Já bych krásně seděl ve vipce, nohy na stole, doutník v puse a s radostí se díval na děcka, jak se prohání na ledě:):)........ Bohužel realita je jiná a i s obrovskou podporou města je náš klub vděčný za každého sponzora,který pomůže dětem splnit anebo alespoň přiblížit jejich sen - A TO STÁT SE HOKEJISTOU. Všem kritikům děkuji za pochopení:):)

PS: Snad volby dopadnou dobře a všichni budeme šťastní. Jestli ne, tak můžeme založit naší novou stranu v rámci HOKEJOVÉ RODINY. Do čtyř let nás už možná bude půl milionu a s tím se dá pracovat:):)“

Patrik Eliáš i Jaromír Jágr věří, že jejich spolupráce v New Jersey bude fungovat na jedničku
Patrik Eliáš i Jaromír Jágr věří, že jejich spolupráce v New Jersey bude fungovat na jedničku

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud