19. června 2015 • 16:39

Jen čtyři hráči na Zlaté hokejce? Ubírá to na důstojnosti, tvrdí Ručinský

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Maximálně polovina z deseti nominovaných, spíš však ještě méně. Sobotní vyhlášení ankety Zlatá hokejka bude trpět absencemi toho nejdůležitějšího, totiž hráčů. Podle zpráv Sportu dorazí na tradiční slavnost pouze čtyři hokejisté, víc jich v pátek odpoledne potvrzených nebylo. Tuze velká nepříjemnost.



Ostatní se z různých důvodů omluvili a třeba Martin Ručinský je nekompromisní. „Vyhlášení Zlaté hokejky by se mělo přehodnotit a udělat trošku jinak. Buď zařídit, aby hráči přijeli, anebo to dělat neoficiálně. Pokud tam polovina hráčů nepřijede, přijde mi to nedůstojný,“ tvrdí bez obalu jeden z těch, kteří do vyhlášených západočeských lázní přicestuje.

A kdo by vedle naganského šampiona a letos také extraligového mistra neměl chybět? Jeho litvínovský omaskovaný parťák Pavel Francouz, dále útočník Vancouveru Radim Vrbata a hvězda Philadelphie Jakub Voráček, mimochodem největší favorit na zisk prestižní trofeje, v níž hlasují trenéři a novináři.

Do Karlových Varů nedorazí v prvé řadě Jaromír Jágr, velký adept na přední umístění. Ten v minulosti kritizoval své krajany, kteří anketu nedoprovodili svojí přítomností, ačkoli neměli pracovní povinnosti. Sám letos pobývá na dovolené v Las Vegas.

Omluvenku z rodinných důvodů zaslal Jiří Hudler, přednost charitě dal Ondřej Pavelec. V zámoří pobývají Tomáš Plekanec s Ondřejem Palátem, u nějž ještě existuje teoretická šance na přílet na poslední chvíli. Na svatební cestě se nachází Jan Kovář.

„Já se těšil hlavně na ty kluky. Že se potkáme, pokecáme. Protože některé z nich přes rok nemám šanci vůbec vidět. Nejsem si jistý, kdo tam přijede, nepřijede, bude to takový všelijaký,“ mrzí Martina Ručinského. „Je to škoda. Samozřejmě to ubírá na kvalitě a důstojnosti celé akce,“ ví své.

Vyhlášení Zlaté hokejky začíná v sobotu ve 21 hodin. Večerem bude provázet Jakub Kohák i Iva Kubelková.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud