Ondřej Kuchař
21. června 2017 • 17:45

Trenérský bojkot Zlaté hokejky? Nedorazil nikdo z Jandačovy družiny

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak schválně, když jste včera večer seděli u svých televizních přijímačů a (ne)bavili se fóry Jakuba Koháka, všimli jste si, kdo v sále chyběl? Jasně, jak už jste asi pochytili z titulku, na nejprestižnější akci českého hokeje Zlatou hokejku nepřijel ani jeden z reprezentačních trenérů. Bojkot, dovolená, nebo jen náhoda? Těžko říct. Každopádně je to velká ostuda, která o lecčems svědčí.



Do hráčů se roky tepalo za to, že nejezdí na galavečer do Karlových Varů. Akce se tedy přesunula do Prahy. Z hráčů vyhlašované desítky chyběli pouze David Krejčí , Ondřej Palát a Jaromír Jágr . V publiku ale zůstalo volných židlí víc. Do karlínského Fóra se totiž nedostavili Josef Jandač , Jiří Kalous , Jaroslav Špaček , Václav Prospal ani Martin Ručinský .

Kompletní trenérský štáb národního mužstva na jediném galavečeru českého hokeje v roce chyběl. „Na předávání cen Zlatá hokejka skutečně nikdo z trenérů nebyl,“ potvrdil deníku Sport mluvčí reprezentace Zdeněk Zikmund.

Důvod? „Nevím. Všichni se ale s předstihem omluvili. Účast na akci nemají povinnou, ač bychom samozřejmě byli rádi, kdyby se dostavili,“ přiznal Zikmund.

Paralelu s letitou kritikou hráčů, kteří na předávání cen nejezdili, ale odmítl s tím, že oni přece byli v roli oceněných, kdežto trenéři by v sále byli pouze v roli hostů. To je sice fakt, ale to, že si ani jeden z trenérů nedokázal udělat čas v jeden večer v roce na nejprestižnější svazovou akci je při nejmenším podivné. Je to ostuda, a to hlavně pro Josefa Jandače.

Těžko pátrat v minulosti, kdy naposledy (a jestli vůbec!) se stalo, že hlavní kouč národního mužstva na Hokejce chyběl. Jisté ale je, že uznávaní trenéři let minulých jako byli Ivan Hlinka nebo Josef Augusta, na galavečer přišli vždy. Ne z povinnosti, ale slušnosti a radosti.

Pastrňák porazil Voráčka a stal se nejmladším držitelem Zlaté hokejky
Video se připravuje ...

Ty vole, to je tíha! Pastrňák nemohl trofej pro NEJ hokejistu ani uzvednout
Video se připravuje ...

Sáhněte si na můj tep, smála se maminka hokejového krále Pastrňáka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud