30. září 2018 • 04:45

Hašek o Pavelcovi: V jeho věku jsem měl před Naganem. Co říká na Jágra?

Autor: iSport.cz, adl, map
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se řekne Nagano, jako první se vám vybaví jména Dominika Haška a Jaromíra Jágra. Největší dvě české hokejové legendy byly u pátečních oslav 100 let českého sportu, "Dominátor" pak nechyběl ani na galavečeru ve Fóru Karlín, kde se právě zlatý úspěch z olympiády v Japonsku stal největší událostí mezi roky 1989-98. „Nagano asi vyvolalo největší emoce, proto jsme vyhráli,“ usmíval se Hašek. Mluvil také o konci kariéry Ondřeje Pavelce, o neúčasti hráčů NHL na letošní olympiádě či právě Jágrovi.



Hašek byl hlavním naganským hrdinou, právě jeho životní forma stála za zlatým tažením. A vítězství v anketě o událost desetiletí ho ani nepřekvapilo. „Hokej je u nás fenomén, to platí. Byly tam fantastické vynikající úspěchy dalších sportovců, za všechny snad musím jmenovat Honzu Železného , trojnásobného vítěze,“ nechtěl nechat zapomenout na legendárního oštěpaře.

Co říct měl Hašek k neúčasti hráčů NHL na letošních olympijských hrách v Pchjongčchangu. „Je smutné dívat se na olympiádu, když tam nemůžou přijet všichni nejlepší na světě,“ uvedla 53letá legenda. „Je smutné, že NHL udělala tenhle krok. Hráči to cítí jinak, 99 procent by jich chtělo na olympiádě hrát. Určitě by se nic nestalo, kdyby se na ty tři neděle jednou za čtyři roky NHL přerušila.“

Konec Pavelce? Překvapení. V jeho věku jsem měl před Naganem, diví se Hašek
Video se připravuje ...

Za vším podle Haška stojí obrovský byznys. „Je to liga majitelů. Člověk si musí uvědomit, že to jsou miliardáři, kteří o tom rozhodují, a záleží, kdo z nich má zrovna největší slovo. Teď se to zrovna sešlo, že je to takhle, za čtyři nebo osm let to může být jinak. Opravdu o tom rozhoduje pár lidí, pár majitelů, kteří mají úplně jiné zájmy nebo můžou mít jiné zájmy a olympiáda je pro ně na druhém místě. Těžko odhadovat, kterým směrem se to vydá,“ doplnil Hašek, který se zúčastnil čtyř olympijských turnajů (1988, 1998, 2002, 2006).

Hašek promluvil také o nedávném konci kariéry Ondřeje Pavelce , který s hokejem sekl kvůli nezájmu z NHL a své nechuti pokračovat v kariéře v Evropě. „Určitě mě to překvapilo. V 31 letech jsem to já takhle ještě necítil, v Naganu mi vlastně bylo 33,“ opět připomněl největší úspěch českého hokeje.

Koncentrace hvězd na Hradě! Jágr a další legendy u společného oběda
Video se připravuje ...

Místo Pavelce by se v NHL mohl prosadit jiný český brankář – Pavel Francouz. „Věřím mu. Pokud bude zdravej, tak věřím, že se jednou v NHL prosadí. Držím mu moc palce,“ přidal Hašek povzbudivá slova na adresu dlouholetého reprezentanta, který bude usilovat o místo v brance Colorada Avalanche.

Slovo muselo padnout také na Jaromíra Jágra a jeho neustálé tažení hokejovými arénami. Hašek pořád věří, že slavné číslo 68 ještě bude mezi mantinely rozdávat radost. „Všichni si to přejeme,“ začal se smíchem. „Věk se samozřejmě nedá zastavit, ale věřím, že alespoň Kladnu by měl pomoct, protože lidi ho ještě chtějí vidět, chtějí se s ním na stadionech rozloučit. Jarda určitě udělá správný rozhodnutí,“ dodal Hašek.

Dominátor vzpomínal na 70. léta: To jsem fandil československým hokejistům
Video se připravuje ...

Jágr prozradil, kdy nastoupí, a hovořil s prezidentem. Je vidět, že má přehled o všem, chválil
Video se připravuje ...

Nový o Jágrovi i svojí kariéře: Splnil jsem si ještě víc, než jsem chtěl
Video se připravuje ...

Dominik Hašek s manželkou svého naganského parťáka Jiřího Šlégra Lucií
Dominik Hašek s manželkou svého naganského parťáka Jiřího Šlégra Lucií

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud