Jaroslav Kalina
8. listopadu 2019 • 11:25

Zpátky na trůn. Univerzita Karlova po roční pauze ovládla Hokejovou bitvu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Suverén pražských vysokých škol se dostal opět na špici. Hokejisté Univerzity Karlovy minulý týden vyhráli devátý ročník populární Hokejové bitvy. Po loňské šokující neúčasti ve finále tým nejstarší univerzity na sever od Alp pod vedením bývalého kapitána Sparty Michala Broše nic nepodcenil a hladce si došel pro svůj historicky sedmý triumf po výhrách nad výběry ČVUT a VŠE. Na akci velice oblíbenou u pražských vysokoškoláků si našlo cestu kolem osmi tisíc diváků a znovu dokázali vytvořit skvělou atmosféru.



Sice již mají svojí vlastní ligu, Hokejová bitva ale pro studenty zůstane vždy svátkem v rušném zimním semestru. Vysokoškoláci v hlavním městě republiky dokázali již podeváté udělat v útrobách Tipsport areny a před halou rovněž pořádnou divočinu. Studenti z ČZU (Česká zemědělská univerzita), UK (Univerzita Karlova), ČVUT (České vysoké učení technické) a VŠE (Vysoká škola ekonomická) při svých pochodech na stadion opět za doprovodu policistů částečně ochromili dopravu v blízkosti Výstaviště Praha Holešovice.

Na ochozech historické haly svým skandováním a dováděním úspěšně hnaly své favority, z nichž většina pravidelně nastupuje v nově vzniklé Univerzitní lize ledního hokeje. „Je to peklo, opravdu… S něčím takovým jsem ale počítal. Z pohledu kluků na ledě by Hokejová bitva mohla být vyvrcholením jejich působení,“ řekl s úsměvem Michal Broš , někdejší sportovní manažer Sparty, který se po konci v pražském klubu ujal hokejistů UK jako trenér v Evropské univerzitní lize.

Ve své první Hokejové bitvě na lavičce univerzitního týmu předvedl s mužstvem „Karlovky“ suverénní výkon, na který nestačili obhájci z ČVUT, ani VŠE ve finále. O návrat na trůn, o který pražské univerzity bojují od roku 2011, rozhodli hráči pod vedením bývalého vynikajícího útočníka jasným vítězstvím 4:0. Bronz po přestřelce 5:2 získal výběr „Techniků“. „Zemědělci“ skončili potřetí v řadě na posledním místě.

Hokejisty ČZU ale prohra díky mohutnému kotli přítomných studentů tolik mrzet nemusela. Společně s ostatními pražskými vysokoškoláky vytvořili úžasnou kulisu, za kterou by jistě uvítaly i některé extraligové kluby na svých stadionech. Rozdováněným fanouškům se poprvé v historii Hokejové bitvy povedlo kompletně zaplnit spodní část Tipsport areny. Hordy slavících vysokoškoláků ale po sobě také zanechaly pořádný binec, který neuděláte ani při silvestrovské párty.

Hokej studenty baví a díky první české univerzitní soutěži ho během roku dostávají ve větších porcích. Je celkem paradoxní, když v Hokejové bitvě Univerzita Karlova jasně dominuje, ale v Univerzitní lize ledního hokeje patří naopak mezi nejhorší. Problém tkví v tom, že v současné době existují dva týmy UK – první (původní) pokračuje v mezinárodní univerzitní lize a druhý (zcela nový) se připojil k české lize.

„Přijde mi to jako obrovská škoda, když nedošlo k srozumitelné komunikaci a tým Univerzity Karlovy se musel rozdělit,“ přiznal Broš. Alespoň na hokejový svátek trenérovi UK nic nebránilo v tom, aby výběr složil z nejlepších hráčů obou mančaftů a došel si pro vítězství.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud