14. července 2021 • 19:37

Letní hokejový kalendář v Česku: nový Ovečkin i možné stěhování Voráčka

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
  • Co má v létě na programu český hokej?Co má v létě na programu český hokej?FOTO: koláž iSport.cz

    Většina extraligových týmů vyrazí v týdnu od 19. července poprvé na led, pomalu se rozjedou přípravné zápasy. Článek iSport.cz vám připomíná hlavní data hokejového léta, která se týkají českého hokeje. S předáním Stanley Cupu nezačíná nuda. Naopak, hokej se probouzí. Jakubu Voráčkovi hrozí stěhování, pak následuje draft. Do kalendáře jsme navíc nezahrnuli vyhlášení Zlaté hokejky, které nemá pevný termín, ale mělo by se konat v srpnu. A pak je tady bonus. Povolí se cesty pro Stanley Cup?

  • Skočí Seattle po Voráčkovi?

    Rozšiřovací draft NHL - 21. července

    V Tampě ještě nebude zdaleka utřené všechno šampaňské po oslavách Stanley Cupu a přijde další velká akce. Kluby NHL musí do 17. července představit svůj seznam, ze kterého si může Seattle vybrat svůj tým pro sezonu 2021/2022. Jediné Vegas je v klidu, jeho se rozšiřovací draft netýká, jinak od každého si Kraken sebere jednoho hráče. Podle posledních informací se zdá, že si Philadelphia nebude chránit Jakuba Voráčka. Sáhne nový klub po něm, nebo Jamesi van Riemsdykovi? A z Vítka Vaněčka by mohla být třeba jednička. Seattle si musí vybrat 3 brankáře, 9 obránců a 14 útočníků.

    Jakub Voráček by podle spekulací mohl po 10 letech opustit Flyers. Ve hře je i nováček ze Seattlu Jakub Voráček by podle spekulací mohl po 10 letech opustit Flyers. Ve hře je i nováček ze SeattluFoto Koláž iSport.cz

  • Svozil v 1. kole?

    Draft NHL -  23. a 24. července

    Nejvýš zvoleným Čechem na draftu by měl být obránce Stanislav Svozil. Předpovědi se různí, podle optimistického scénáře by měl jít bek Komety na řadu někde od 16. místa a měl by si ho vybrat někdo v prvním kole. To se českým hráčům povedlo naposledy v roce 2018 (Filip Zadina a Martin Kaut). Tentokrát to ovšem bude hlavně velká střelba s překvapivými výsledky. Čekejte, že ze současného draftu se může prosadit dost hráčů ze spodních pater, hodně z nich mělo kvůli covidu nekompletní sezonu. Hokejový vývoj za poslední rok bude docela tipovačka.

    Stanislav Svozil patří mezi největší obranné klenoty českého hokeje Stanislav Svozil patří mezi největší obranné klenoty českého hokejeFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Česko vs nový Ovečkin

    2.-7. srpna - Hlinka Gretzky Cup

    Před rokem zrušila turnaj nejlepších hokejistů do 18 let pandemie, teď by se měl ale v Břeclavi odehrát. Těšte se na jednu velkou hvězdu. Za Rusko by měl dorazit i poklad jménem Matvej Mičkov, který je díky své výjimečnosti často srovnáván s Alexandrem Ovečkinem. V posledním zápase skupiny A tak pravděpodobně nastoupí i proti Česku. Výběr Jakuba Petra narazí ještě na Finsko a Švýcarsko. Do semifinále postupují první dva. Národní tým vyhrál turnaj jen jednou, v roce 2016.

  • První ostré zápasy

    Liga mistrů v Česku - 26. srpna

    Po roční pauze, kterou zavinil COVID-19, se vrátí hokejová Liga mistrů. Za Česko do ní půjdou tři kluby: Sparta, Třinec a Mladá Boleslav. Ta se taky jako první představí doma, ostatní dva rozjedou soutěž na cizích hřištích. Ale rozhodně se máte na co těšit, tohle bude vyloženě bonbonek. V Boleslavi se představí Frölunda, evropská fabrika na hokejové talenty. Pořád jí šéfuje Joel Lundqvist (39 let), novou éru tady začíná reprezentant Michael Špaček.

    Frölunda ovládla Ligu mistrů už počtvrté ze šesti dosavadních ročníků Frölunda ovládla Ligu mistrů už počtvrté ze šesti dosavadních ročníkůFoto ČTK

  • Jágrova forma

    Kladenská generálka - 6. září

    Čekejte stejný scénář z minulých let. Jaromír Jágr u každého dotazu na svoji formu, kondici a zdraví bude mlžit, přidá pár bonmotů o váze, plus že na chlápkovi, kterému bude v únoru 50, to stát nemůže. Jenže Rytíři na něm budou stát, dokud sám bude hrát, nebo nepřivede lepší hráče, než je sám. Poslední zápas před startem extraligy odehraje Kladno s Litvínovem a tenhle den by měl napovědět, jak na tom JJ68 opravdu je, jestli je připraven na start ligy.

    Legendární Jaromír Jágr pomohl Kladnu k návratu do extraligy Legendární Jaromír Jágr pomohl Kladnu k návratu do extraligyFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Extraliga s řevem z tribun?

    Start extraligy - 10. září

    Vrátí se napětí a taky nervozita. Extraligu bude hrát 15 týmů, což znamená, že nejhorší propadne do 1. ligy přímo, předposledního čeká baráž. Na startu soutěže vyzvou mistra z Třince nadupané České Budějovice. Pikantní bude i souboj Pardubic s Plzní, kdy se na domácí straně představí proti „svým“ Dominik Frodl, Plzeň zase povede bývalý pardubický kouč Miloš Říha mladší. Týmy odehrají celkem 56 zápasů, na fanoušky čeká v základní části 60 hracích dní. Na konci prázdnin bude pak hoře boj o to, kolik z nich se dostane na tribunu.

    SESTŘIH: Třinec - Liberec 3:0. Oceláři slaví třetí titul, kouč Varaďa dostal krásný dárek k narozeninám
    Video se připravuje ...

  • Česká se na termín

    Zlatá hokejka, Stanley Cup v Česku?

    První událost o prázdninách na tuty bude. Druhá je otazník. Vyhlášení Zlaté hokejky se s největší pravděpodobností odehraje v srpnu. Pořadatelé ladí termín, aby se nestalo, že vítěz bude chybět. Reálně se dá čekat, že nejlepším českým hokejistou se stane buď popáté za sebou David Pastrňák, nebo poslední vítěz Stanley Cupu Ondřej Palát. Když už je řeč o poháru... Minulý léto slavná trofej za svými majiteli po světě necestovala kvůli pandemii. Teď je situace lepší. Ještě nikdo neřekl, že by Stanley Cup nevyrazil po světě. Takže? Pořád se dá doufat, že se v srpnu na dva dny ukáže i v Česku a Palát s Janem Ruttou se s ním potěší i doma.

    Ondřej Palát si náležitě užil oslavy dalšího Stanley Cupu Ondřej Palát si náležitě užil oslavy dalšího Stanley CupuFoto Facebook.com/OfficialOndrejPalat

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud